Bár még "dúl" a nyár, én már készülök a téli estékre, amikor is már 5 órakor koromsötét van.
Jelenleg elemes ledes világítást használok, de se nem látok mellettük, se nem gazdaságosak, se nem környezetbarátok.
Épp ezért egy agydinamós rendszert szeretnék összehozni.
6 V 3 W-os agydinamókat néztem, hozzá pedig olyan lámpákat, melyek kb. 16-20 luxosok, "sötétség-világosság érzékelővel ellátottak", illetve "állófényesek".
Mivel járatlan vagyok a témában, és olyan sok infót nem találtam a neten, ezért is nyitom a fórumot.
Egy korrekt, nagy fényerővel bíró, megbízható rendszert szeretnék összehozni.
Ti mit használtok?

Csak egy vélemény:
Csak egy vélemény: szerintem vannak jó ledes lámpák, és tölthető aksival annyira nem is környezetszennyező...
Bár valóban a dinamó még ennél is jobb.
Igen, vannak. Az ára kb.
Igen, vannak. Az ára kb. ugyan annyira jönne ki a két rendszernek, mert se töltőm, se elemem. Viszont ez nekem ez szimpatikusabb rendszer.
........................
Formaharc és sci-fi.
Azért ha aksisat veszel
Azért ha aksisat veszel annyiból, mint agydinamó + lámpák akkor nappali világosságban fogsz ragyogni :)
Én is gondolkodtam az agydinamón, hogy ne kelljen folyton a töltéssel vacakolni, de jóval drágább.
Nem csak aksikat, hanem
Nem csak aksikat, hanem töltőt és korrekt lámpákat is...De igazad van, kb. 20 %-al még így is drágább lehet.
........................
Formaharc és sci-fi.
Busch&Muller IQ Fly
Busch&Muller IQ Fly halogenes valtozatat hasznalom SON-al.
ebbol a lampabol most mar van LED-es valtozat allitolag 3x akkora fenyerovel, szerintem ez jobb mint az izzos megoldas.
Nekem a halogenes bevalt, de csodat nem szabad tole varni, ahol van kozvilagitas ott csak annyit er hogy autosok latnak, az uton alig latni a lampa fenyet. Toksotet mellekutakon, lakott teruleten kivul tokeletes, lehet vele menni. latod az utat es ki tudod kerulni a godroket.
A "standlight" funkcio nagyon jo, a sotetben magatol bekapcsol szerintem felesleges, nekem soha nem hianyzott.
Az agydinamo viszonylag draga volt ( 150Euro, SJScycles ) de 5 ev / 50000km garancia miatt nekem megert ennyit. Gyakorlatilag nem veszed eszre hogy be van-e kapcsolva a lampad, minimalis az ellenallasa 30km/h sebessegig, afelett kezd diszkreten zugni - ilyen sebessegnel sokan egy masodik lampat is rakapcsolnak...
A Shimano DN-3N70 kabe feleannyiba kerul, ha nincs bekapcsolva a vilagitas akkor - szimplan a kereket megporgetve - lathatoan nagyobb az agy ellenallasa mint a SON-nak. Sajat bicajomon meg nem hasznaltam de nem szabadna hogy gond legyen vele.
Son agyakat hol lehet kapni?
Son agyakat hol lehet kapni? Kerestem linket, nem jártam érdemben sikerrel.
........................
Formaharc és sci-fi.
Peldaul itt Amit tudni kell
Peldaul itt
Amit tudni kell hogy van SON 20 es SON 28. A SON20 konyebb es olcsobb, de 16-24" kerekhez van tervezve ezert 28" kerekbe fuzve csak 10-12km/h sebessegnel kezd igazabol 6V/3W teljesitmenyt leadni, es nem 4-5km/h-nal, mint a SON28.
Köszi! .....................
Köszi!
........................
Formaharc és sci-fi.
Ezenkivül a gyártó
Ezenkivül a gyártó szerint a SON 20-ast csak az Edelux (ami kb 140€-ba kerül, de 60 lux a fényereje) fényszóró melett szabad használni 28-as kereken.
Jó az IQ Fly ledes fényszóró, kb 40 lux fényerőt biztosít, amíg a német KRESZ 10-et ír elő. (kb 50€-ba kerül)
Miután IQ fly-m van legalább látok valamit az úton, össze sem lehet hasonlítani a halogénnel.
At IQ fly továbbfejlestett változata a Cyo, amely két változatban készül, egy sport (amely gyorsabb haladásra szolgál)- és egy olyan, amely a bicaj előtti teret is jól megvilágítja. Mindkettőt lehet rendelni Németországból a roseversand.de vagy a bike-components.de honlapról. Az utóbbi kinál bankkártyás fizetést, a Rose-nél előre kell az összeget utalni.
Martin
"Miután IQ fly-m van
"Miután IQ fly-m van legalább látok valamit az úton, össze sem lehet hasonlítani a halogénnel."
ezt az infot meg en koszonom! :)