Sokat járok ki Ausztriába, azonban sajnos nem tudok semmit az ottani KRESZ-ről, pontosabban, ami a biciklisekre vonatkozik.

némeül megtaláltam az ottani kreszt (azt hiszem), de olyan nyelvet nem beszélek.

angolul nem találtam semmit.

esetleg aki ismeri, el tudná mondani, hogy mi a különbség?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
SpeckoHU képe

Becsatolod azt a német

Becsatolod azt a német oldalt?

Szabadság, szerelem, sebesség

2
Névtelen képe

Google transalate opció?

Google transalate opció?

3
Komótos képe

Húdejó fórum, épp

Húdejó fórum, épp ilyenen gondolkodtam...

Engem is érdekelne, hogy milyenek a bringás körülmény ausztriában. Van-e sok kerékpárút, ami pedig van, az hogyan oszlik meg a kerékpársávok, osztott bringagyászok, elkülönített kerékpárutak között?

Autósok mennyire vigyáznak az emberre?

Forgalomban milyen menni?

(Milyen szabályozások vannak a fékkel és az örökhajtással kapcsolatosan..., és ha van is valami, komolyan veszik-e?)

<><><><><><><><><><><><>
sárga-fekete-sárga-fekete-sárga
<><><><><><><><><><><><>

4
charlie_hun képe

Ahol bicikliút van

Ahol bicikliút van (legalábbis Burgenlandban), az tényleg bicikliút. Nem találkoztam még ilyen osztottal (biztos van, mondjuk városokba nem szoktam menni).

Autósok sávot váltva kerülnek ki, ha nem tudnak, nem teszik (mondjuk mikor meg átjönnek, namost vagy a bunkóbja jön át Magyarországba, vagy ha átjönnek át is veszik az itteni mentalitást...).

amik ilyen túrautak (mint nálunk amik olyan zöld táblával vannak jelezve, kerékpárút néven és közutakon mennek) javarészt rendes bicikliúton (vagy olyan úton ahová autóval nem lehet menni) vannak kijelölve.

5
Komótos képe

Ááá, ez nagyon nagyon

Ááá, ez nagyon nagyon jól hangzik! Július közepén mennénk ki pár ismerőssel Bécsbe, aztán onnan én addig mennék, amíg a pénzem és a lábam bírja. Ááá, már alig várom...
Köszi a beszámolót!

<><><><><><><><><><><><>
<><><><><><><><><><><><>

6
H.L. képe

http://www.oeamtc.at/netautor

http://www.oeamtc.at/netautor/pages/resshp/anwendg/1095880.html#woVerbot

itt van egy csomó minden írva, röviden átfutottam, összefoglalva:

Ugyanúgy csinálj mindent, mint itthon, kb ugyanazok a szabályok érvényesek. Józanész csodákra képes.

Két fasza különbség:
-egy sör nem sör - tehát valamekkora véralkoholszint megengedett
-versenybringákra bizonyos kötelező tartozékok nem kellenek

Már voltam többször ott túrázni, és mivel ott fasza az autópályahálózat, a közutakon javarészt csak célforgalom van, tehát nem húznak el melletted 5 percenként kamionok, ami jó.

7
Komótos képe

Bizonyos kötelező

Bizonyos kötelező tartozékok?
(elég ha megmondod a szöveghelyet)

köszi

<><><><><><><><><><><><>
<><><><><><><><><><><><>

8
H.L. képe

Lámpa és fényvisszaverő

Lámpa és fényvisszaverő - nappal jó látási viszonyok esetén, valamint csengő, ezekre outiknál nincs szükség, de pontos def van az outinak.
De ez csak szőrszáhasogatás. Ha túragéppel mész, és nappal megállít a rendőr, nyilván nem azt fogja kérni tőled, hogy hol van az első hátsó prizmád... Meg nyilván a csengőt is leszarják, csak ha beszólsz neki, hogy anyád, akkor azért legyen nálad ;)

Ha az itthoni szabélyok szerint mész, akkor nincs gáz.

9
charlie_hun képe

igen, kb. ez az ottani

igen, kb. ez az ottani hozzáállás, többször mentem el rendőr mellett, és mindig csak integettek, köszöntek.