Két újabb év tapasztalatait szedtem össze egy posztsorozatban.

Az első poszt statisztikus és adatvadász énem kiéléseként értelmezhető: hány kilométert kerekeztem, hol, miért, hogyan:

http://jozsefbiro.blog.hu/2017/09/19/paulus_velocipedus_5_1_mennyit_bici...

A második poszt egy többrészes szervízsztori leírása, ami rámutat rra, hogy az ideális szerelő (aka Szent Grál) megtalálásától még elég távol vagyok. (Igen, tudom, az ideális szerelő saját magam lennék, ha belefeccölném az időt, de azért jó lenne azt gondolni, hogy az idő- és-vagy tehetséghiányos brnngásoknak is létezik megoldás...):

http://jozsefbiro.blog.hu/2017/09/27/paulus_velocipedus_5_2_egy_fekcsere...

Lesz majd egy harmadik rész is, nemsokára...

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Vid képe

Üdv ismét a fórumon! Nálam az

Üdv ismét a fórumon! Nálam az utóbbi fél évben teljesen elérhetetlen volt, azt hittem lekapcsolták, csak a bartókos hír miatt ellenőriztem, hátha...

Szóval bringaszerelés: Én 14 éves korom körül jöttem rá hogy jobb ha magam csinálom, végül is legalább tanultam valamit.
Hátsó féknek dob vagy görgősféket ajánlottam volna városi bringára, mert azt már később nem kell állítgatni és nem kopik szét télen.

A Bartók Béla út kelenföld felé eső vége felé van egy Recikli nevű nem túl régi bolt, akinek legalábbis az egyik fiatal szerelőjével egy családtagom teljes hozzánemértés ellenére igen jó tapasztalatokat szerzett. (Ráadásul én sem tudtam korábban rájönni hogy mi a gond, pedig nem csak bringákat bütykölök)
Bár ez csak egy tapasztalat, személyesen nem ismerem őket, de máshol már volt gond uganezzel a bringával több pénzért.

2
promontor képe

Hát, én egyelőre túl félős

Hát, én egyelőre túl félős vagyok ahhoz, hogy saját magam szerelgessem a bringám. Illetve egészen egyszerű dolgokkal próbálkoztam már, pl. fékbeállítás, belsőcsere és ragasztás, de ennél többre még nem vállakoztam. Ha majd egyszer veszek egy új bringát, akkor lehet, hgy a mostanival kisérletezőbb leszek, de ez nem holnap lesz. Amúgy időm is kevés van rá, még egy rendes tisztításra is alig tudok időt szakítani.

A Reciklinél speciel voltam egyszer vészhelyzetben, rendben volt a srác, csak némi kerülő, ezért nem mentem utána vissza.

3
Hotyhogy képe

En is aszittem, hogy a forum

En is aszittem, hogy a forum vegkepp bedoglott. De csak tetszhalal volt es szerencsere valaki meghallotta a dorombolest a koporsobol.

Nekem az apukam szerelte a bringamat egesz gyerek es tizeneves koromban, aztan en meg lusta voltam magam szerelni es csak ugy rablogazdalkodassal hajtottam, kopasz gumikkal, alig fogo fekkel es rarakodott szutyokkal.

Csak a kesobbi erett fejjel viszem szerelohoz a bringaimat karbantartasra, no meg az esetleges defect miatt.

A budapesti kornyekunkon sorra mennek tonkre vagy el a megszokott szereloim, igy a Vali utcabol tunt el egy, aztan a Budafoki-Lagymanyosi sarkarol a masik, aztan foljebb a Budafokin a masik oldalon is volt egy de mar az sincs.

Az allando szerelom a mostani Magyar bringamhoz a Kalvin teri Varoskapu uzlethaz bicajboltjaban van, ahol a bringat vettem. Eddig megcsinaltak ket defektemet meg az elso pilacsom kortejet kicsereltek. Nincs panaszom rajuk.

4
promontor képe

Szerelő tapasztalatom szerint

Szerelő tapasztalatom szerint van sok, végülis nem meglepő, a bringások száma nő és egyre több a hozzám hasonló laikus, aki vagy semmit, vagy csak a legalapvetőbb dolgokat képes maga megoldani, a többihez szerelő kell. Szóval a bringaszervíz piac szerintem növekszik mostanság.

A Hugo Sportban én is meg szoktam fordulni, a szervízükről akkor szoktam le, amikor a váltóm beállítása után gyakrabban esett le a lánc, mint előtte. Amivel senkit nem akarok lebeszélni róluk, a problémát a következő szervíz is csak a hajtókar cseréjével tudta tartósan orvosióolni a bajt, a beállítás már nem sokat ért. A boltba azért még betérek és néha veszek is ezt-azt.

Mondjuk a honlapjuk pont valami végkiárusítást hirdet, hát ez pont ellentmond annak, hogy biztos piac lenne a bringaboltos...

5
Ѣ képe

Gyerekek, ne aggódjatok,

Gyerekek, ne aggódjatok, nincs nagy baj az oldallal, csak a torka véres.

http://farm5.staticflickr.com/4497/37444703300_fa4bbe3c2f_b.jpg

6
stp1 képe

Éljen a Thinkpad! :)

Éljen a Thinkpad! :)

7
Vid képe

Akkor valaki most letudta azt

Akkor valaki most letudta azt a brutál sok munkát?
Még mindig lehet kapni olcsó jogsit, személyit?