Szeretnénk rendszeresen mérni a kerékpárosok kivilágítottsági arányának változását, ezért november 15-én, 19:00 és 19:20 között - a Magyar Kerékpárosklubbal, az Országos balesetmegelőzési Bizottsággal és az I bike Budapesttel összefogva - 14. alkalommal hirdetjük meg a Nagy Országos Lámpaszámlálást. Kérünk áldozz erre pár percet, segíts nekünk! A feladat egyszerű: településed tetszőleges, de forgalmasabb pontján kell megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. A 20 perces mérések eredményét összesítjük majd közzétesszük a végeredményt. A mérést minden ősszel az óraátállítást követő harmadik szerdán ismételjük, hogy a változást is lássuk. A legkisebb település számai is hasznosak. A kapott adatokat e bejegyzés alá, külön hozzászólásként várjuk.  tovább »

VÁSÁRLÁS MINŐSÉGES FAKE / REAL PASSPORTS, DRIVER LICENSES, VISAS, ID KÁRTYA, BIZONYÍTVÁNY (richardsondwayne0023@gmail.com)
.................................................. ..............  tovább »

A Magyar Kerékpárosklub és a Mozgásvilág.hu közös felmérést végez a fővárosi kerékpáros infrastruktúra kihasználtságáról. A felmérés alapján szeretnénk meghatározni a fővárosi kerékpárosok körében legnépszerűbb és leggyakrabban használt útvonalakat, különös tekintettel a téli szezonra.

Cikk: https://www.mozgasvilag.hu/kerekpar/hirek/te-merre-tekersz-budapesten

Kérdőív:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7IP3YJIl_DlYN35np4RE9ShAsd9Ip...

A BBC riportja a megsokasodott cargobikeokrol Cambridgeben, ahol a gyerekek imadnak ilyenekkel iskolaba menni. Ez megkimeli a labukat, a "lusta kukacoknak", ahogyan ezt egy anyuka mondta.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-cambridgeshire-40600234

Két újabb év tapasztalatait szedtem össze egy posztsorozatban.

Az első poszt statisztikus és adatvadász énem kiéléseként értelmezhető: hány kilométert kerekeztem, hol, miért, hogyan:

http://jozsefbiro.blog.hu/2017/09/19/paulus_velocipedus_5_1_mennyit_bici...

A második poszt egy többrészes szervízsztori leírása, ami rámutat rra, hogy az ideális szerelő (aka Szent Grál) megtalálásától még elég távol vagyok. (Igen, tudom, az ideális szerelő saját magam lennék, ha belefeccölném az időt, de azért jó lenne azt gondolni, hogy az idő- és-vagy tehetséghiányos brnngásoknak is létezik megoldás...):

http://jozsefbiro.blog.hu/2017/09/27/paulus_velocipedus_5_2_egy_fekcsere...

Lesz majd egy harmadik rész is, nemsokára...

http://www.moonsaddle.com/store/c1/Featured_Products.html

régóta érzem a sejtjeimben, hogy létezhet egy más fajta kapocs is az ember és a gép között, és nem az spd-re gondoltam ilyenkor. olyan lehet, mint egy korláton ülni.
nem biztos hogy hosszabb túrára kényelmes, ami elsőre szembeszökő, és problémás lehet, az a rugózás hiánya.
az pedig egyébként is korunk pestise, hogy (már szinte teljesen) kiveszett a rugalmasság a világból, rugótlan konzumnyergek sivár hada árasztja el jobb sorsra érdemes útjainkat és a kerékpárértékesítő intézményeket. az egyhangú "nyeregnek látszó tárgyak" ízlésterrorját végre bontsa meg a fenti kifli formájú ülés, amelyet, noha rugó híján biztosan nem lehet hibátlan, az igényes közönség bizonyára lelkesen megéljenez.

elpy76 képe

2017-04-22 Critical Mass Baja

2017-04-22 Baja Tóth Kálmán tér 16:00 Tekerünk megint! :) Gyertek!!!! :)

Sziasztok!

Április 5-én, szedán, 17 óra 30 perctől a Szimpla Kertben lesz szervezői gyűlés és itt lehet első kézből matricát, plakátot szerezni, illetve rendezőnek jelentkezni.

Cím: VII. kerület Kazinczy utca 14.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/227148824356591/

Ha nem érsz oda pontosan 17.30-ra nem gond, ott leszünk egy jó darabig.

Gyertek minél többen!

Köszi!

Sziasztok!

A Csepeli Önkormányzat VEKOP pályázatához a FŐMTERV Zrt. csinált egy kérdőívet. 5 perc, köszi hogy segítesz!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdk4WAbupj9JwOr8lPFGy5EPnRMC73h...

Több éve rendszeresen mérjük a kerékpárosok kivilágítottsági arányának változását, ezért március 23-án, 19:00 és 19:20 között - a Magyar Kerékpárosklubbal és az I bike Budapesttel összefogva - 13. alkalommal hirdetjük meg a Nagy Országos Lámpaszámlálást. Kérünk áldozz erre pár percet, segíts nekünk! A feladat egyszerű: településed tetszőleges, de forgalmasabb pontján kell megszámolni az elhaladó bringások lámpáit. A 20 perces mérések eredményét összesítjük majd közzétesszük a végeredményt. A mérést minden tavasszal, az óraátállítást megelőző csütörtökön ismételjük, hogy a változást is lássuk. A legkisebb település számai is hasznosak. A kapott adatokat e bejegyzés alá, külön hozzászólásként várjuk.  tovább »