Helló!

Vettem lakatot, kaptam hozzá tartót. Csak én balga gondoltam játszom a tartóval és egy "foknyit" beletoltam a tartó befogójába (tehát ami a vázhoz rögzítené). Nomost nem bírom a befogót felfeszíteni... Annyira erős (logikus persze). Tudtok valami jó technikát, hogy hogyan nyissam ki?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
szoszke47 képe

Úgy érted hogy 1/360°

Úgy érted hogy 1/360° -nyit a vízszinteshez képest?

2
bigacsiga képe

nem. Az enyém így néz ki:

nem. Az enyém így néz ki: http://www.hugo-sport.hu/images/Kryptonite_EZ_mo_bilics.jpg

Nomost azt a recés cuccot toltam be egy foknyit a befogójába. NEm tudom, hogy hogyan szedjem ki. :)

3
peet képe

Próbálj meg egy vékony

Próbálj meg egy vékony lapot becsúsztatni (akár egy extrém vékony csavarhúzó is megteszi)a recék és a recét megakasztó él közé a kép szerint balról, azon a nyíláson át, ahol kijön a betolt bordás szíj. Ha ez megvan, elvileg ki kell tudnod húzni.
--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Simplon

4
bigacsiga képe

Aha!! Mindig balról

Aha!! Mindig balról próbáltam kivésni valamiért... Vasárnap kipróbálom.

5
pata képe

Sajnos a képen nem látom,

Sajnos a képen nem látom, de minden ilyen recés izének szokott lenni valamilyen kiengedőmechanizmusa. Ezt kell megtalálnod - általában egy kis fül, amit fel lehet hajtani, esetleg megnyomva a másik oldalán.

6
Addel képe

A túloldalán van egy

A túloldalán van egy csavar, én azt szoktam kitekerni az imbuszkulccsal amit hozzá adtak.

Egyébkéni is úgy tudod jó szorosra húzni a vázon, hogy kilazítod a csavart, beljebb tolod a recés részt mint kéne és jó feszesre húzod a csavarral.

7
Zsurmi képe

- Engedd ki a csavart, húzd

- Engedd ki a csavart, húzd ki a bilincset a másik oldalról.
- Egy nagy, laposfejű csavarhúzó fejét told be a befogónál lévő vágatba.
- Egyik kézzel húzd a bilincset, a másikkal a vágatban lévő csavarhúzót finoman feszítsd elfelé a konzoltól.

Háromkezes mutatvány.

-
Zsurmi

8
bigacsiga képe

Most abban segítsetek, hogy

Most abban segítsetek, hogy az miért van, hogy nagyon nehezen tudom beletenni a lakatot a tartóba (és kivenni)? Vagy ez az ára annak, hogy biztosan tartsa? Fújjak rá WD40-et hátha jobb lesz?

Az a gond, hogy mikor sikerül kiszednem, a hirtelen megszűnő ellenerő miatt odakocolom a biciklihez ez néha fáj mert az ujjam és odacsípődik amúgy meg hosszútávon lejön a festék.