újabb problémával szórakoztatnám a nagyérdeműt. vettem bagóért egy hibrid bicót. 52es csepel váz, favorit villa. amikor szétszedtem, akkor szembesültem azzal a kb 3-4 centivel, amivel hosszabb a villanyak a kelleténél. a homlokcsövem 12cm, és ehhez kb 15,5 16os nyak lenne ideális. a kerékpár alkotója nagyon leleményesen bár nem túl szépen oldotta meg a problémát, ráadásul könnyítésnek fúrások is vannak a nyakban, ami nem túl bizalomgerjesztő.
kérdés, szerintetek ha menetvágóval tovább viszem a menetet, és leflexelem a felesleget, az jó-e vagy a fúrások miatt amúgy is reménytelen, és szerezzek inkább egy másik villát?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
alterego képe

Van elado villam, nem tom mi

Van elado villam, nem tom mi az a 52, nezd meg vateran.

http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=dgloria

A kromszinu merev villa menetes, a telo nem.

2
Névtelen képe

Nem hiszem, hogy az általad

Nem hiszem, hogy az általad hirdetett monti villákkal tud mit kezdeni :)

Bringaszervízbe (hozzáértő, korrektbe természetesen) vidd el, meg tudják mondani, hogy a fúrások mennyit gyengítettek rajta illetve van spéci villanyak vágójuk is (bár menetesre nemtom mennyire használható, ha már bele van marva a menet).

Lehet kapni kormánycsapágyhoz való távtartó-alátétet 1"-os alapméretes villához is, az nemjó (a rászorító csavar és a felső kónusz közé a gyári alátét helyett egy ilyet)?

3
-ogre- képe

lehet, hogy jó lenne

lehet, hogy jó lenne távtartóval is, de elég nagy a különbség a nyak és a homlokcső között. nem mértem le pontosan, de legalább 3-4 centi. igazából nem akartam elvinni szervizbe, ha itthon is megoldható. szerszám, műhely lenne hozzá... mondjuk kérdezni még talán ingyen van a szervizben is :)

4
Perill képe

Vegtelenul egyszeri

Vegtelenul egyszeri villanyakat roviditeni: "vill" vagy "villan" stb.

5
-ogre- képe

a vny-t kihagytad :)

a vny-t kihagytad :)

6
lrdr képe

Meg a "villany."-t! :D

Meg a "villany."-t! :D

7
jenessanyi képe

Ha van egy csőfogó

Ha van egy csőfogó állványod és menetvágód akkor tiszta sor. Továbbvágod a menetet és lefűrészeled a felesleges nyakrészt. Hacsak nem DH-hoz akarod használni a Csepelt (:)) akkor szerintem nem érik olyan nagy erőhatások hogy baja lenne a fúrásoktól. Bár ha a menetbe belelógnának a lyukak az már kicsit viccesebb, úgy nem lesz egyszerű vágni a menetet :)

A legkönyebb az új villa lenne, bár manapság ahogyan észrevettem ez nem épp egyszerű feladat.

8
-ogre- képe

pont ez a bajom. ehhez a

pont ez a bajom. ehhez a vázhoz alig hiszem, hogy találnék megfelelő első villát. a fúrások lent vannak, valószínűleg az alátétezéshez csinálta az előző tulaj, mert nyelves alátéteket tett a fix kúp alá.
akkor lemérem a menetet, meg keresek egy emberes méretű menetvágót :)

9
jenessanyi képe

Arra vigyázz hogy

Arra vigyázz hogy menetvágó folyadékot el ne felejts használni, és csak szép lassan vágd, sokkal szebben és könnyebben vágja úgy. 1 fordulat rá, fél vissza, 1 fordulat rá, fél vissza. És nem csak 1x fújni, lehet vágás közben is 2-3 alkalommal fújni még rá. Ezek a régi acél cuccok könnyebben lágyulnak hőre, és ha nem hűtöd egyfolytában akkor a menetvágáskor eldeformálódhat a cső. Bár ez csak ész nélküli sebességnél és erőnél fordul elő, de érdemes figyelni rá.

10
-ogre- képe

kösz a tanácsot :)

kösz a tanácsot :) megnézem, van-e itthon egyáltalán ilyen folyadék.
ahogy nézem, kb 2 centit kéne még vágni, de azt is csak a biztonság kedvéért. a csésze pont nem ér össze a fix kúppal.

11
jenessanyi képe

Ha nincs akkor

Ha nincs akkor csavarlazító vagy WD-40 vagy akármilyen folyékony kenőanyag megteszi szerintem, az olajozás és a hőelvezetés igazából a fontos. Egy menetvágás kedvéért ne vegyél 1 rugóért egy flakonnal :)

12
-ogre- képe

jó kenőanyagom az van,

jó kenőanyagom az van, azzal nincs gond.