Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni valakitől, hogy azt tervezem, hogy valami szépre átfesteném a bringámat. Csak nem tudom, hogy milyen típusú festékkel és egyáltalán hogyan fogjak hozzá. Ha van valaki köztetek olyan, aki ebben tudna segíteni nekem, szívesen venném.
Üdv: Hörbi

Ezt szokták ajánlani.
Ezt szokták ajánlani.
Kérdés adott, magad fested
Kérdés adott, magad fested vagy szakemberre bízod?
Ha magad ura vagy, akkor csiszolás-alapozás-festés-lakkozás kombót érdemes választani, ehhez minden kelléket megtalálsz egy autófényező üzletben.
-------------------------------
Énblog
Olyan kérdésem volna,hogy
Olyan kérdésem volna,hogy ha le szeretném festetni a vázamat olyannal,aki ért hozzá,valamint szét is tudja szerelni a bicajomat,meg össze is,akkor kit keressek? A problémám az,hogy annyira nincsen szerszámom,hogy az már fáj,vagyis van,csak eléggé messze,újat nem akarok venni emiatt. És persze az is fontos kérdés lenne,hogy mennyibe fájna a dolog. Egy színről van szó.
Vegyülj el
bajnokban asszem 16 volt a
bajnokban asszem 16 volt a teljes szétszedés+homokfúvás+festés vázra+villára
Okés,köszi. Már csak az
Okés,köszi. Már csak az érdekelne,hogy mi az a bajnok:D....Nálunk egy kocsmát hívnak így:D
Vegyülj el
http://hercehurca.szubkultura
http://hercehurca.szubkultura.hu/szerviz
Köszi az
Köszi az infókat:)
Vegyülj el
duplareklám :)
duplareklám :)
Az a nagy helyzet, hogy
Az a nagy helyzet, hogy 16ezerből kijön egy 10 ezer forintos szerszámkészlet, 6-ért meg lazán lehet találni olyan helyet, ahol homokfújják és még le is szinterezik neked. Ha van szerszámkészleted, akkor 1 délután a szétszedés.
Szóval ilyen szemmel nézve nagyon drágán dolgoznak. Viszont szervizes szemmel nézve olcsóbbért nem feltétlen éri már meg, mert sok meló van vele.
1 délután a szétszedés A
1 délután a szétszedés
A vele töltött időt elfelejtetted beárazni.
Szóval ilyen szemmel nézve nagyon drágán dolgoznak.
Pont hogy nem. Annak dolgoznak "drágán", akinek értéktelen az ideje.
Nekem akkor értéktelen az
Nekem akkor értéktelen az időm, ez van.
Régi a poszt de azért
Régi a poszt de azért kiegészíteném: a szétszedés összerakás óriási kockázatot jelent egy műhelynek.
Kiderülhet, hogy bele van rohadva valami (középcsésze, pedál, nyeregcső, stb.) illetve összerakásnál is lehet probléma (eddig csak a lélek tartotta össze, stb.).
Azon túl, hogy azt fizeted meg a szerelőben, hogy az idejét rászánja (beállítással egy összerakás van 1 óra ha nincs probléma), benne van az is, hogy rengeteg bakit tud javítani amit te házilag soha (pl. középcsapágy vagy villanyak menetét, komolyabb csapágyak cseréjét, stb.).
Nem beszélve, ha tisztességes a szerelő, akkor le is mossa a hajtást (pl. a láncot brigéciolban és újra megkeni) és egyből megoldja a közepes generált is (zsírzás, stb.).
az egy dolog, hogy veszek
az egy dolog, hogy veszek 10ért egy szerszámkészletet, meg még feltételezem azt is, hogy szét tudok szedni egy biciklit...de aztán összerakni
hjaj, abban nem bíznék ;)
bakker, annyiért egy új
bakker, annyiért egy új bringát kapok (mármint nekem új, egyébként 15..20 éves használt outit)
kinek mi a fontos...olyan
kinek mi a fontos...olyan színű, amit elképzelt, vagy hogy legyen neki 2
Ha magadnak szeded szét és
Ha magadnak szeded szét és 5-ért festik le neked akkor színben ugyanott vagy :)
Itt az a kérdés hogy hajlandó vagy-e annyit foglalkozni vele, hogy saját magadnak szereled meg majd mindig a bringádat, vagy többszörösét költöd szerelőre, és mindig hordod a bringád oda ha van vele valami. Kinek mi a fontosabb ugye.
kedves, hogy kinézed
kedves, hogy kinézed belőlem, hogy össze is raknám! :))
(amúgy + simán lehet, csak még nem próbáltam)
én ide
én ide vittem:
http://akerekparbolt.hu/bolt.html
Nem látok festést az
Nem látok festést az árlistában.
www.6efutas.hu
az enyémet nemcsak
az enyémet nemcsak festették, hanem volt pár javítás is, úgyhogy nem tudom megmondani, mennyi csak a festés. :(
de megmondják ha felhívod.
Sziasztok! Én nem rég
Sziasztok! Én nem rég festettem át egy régi bringát, egyetlen gondom támadt vele, hogy elég könnyen sérül, kopik a festése. Tudna ajánlani valaki valami jó alapozót?
Első fényezésem nekem is
Első fényezésem nekem is így sikerült, aztán a másodiknál már vettem külön lakkot is a festék mellé...azzal szépen lefújtam és azóta bírja az igénybevételt.
-----------
"...mert, minél nagyobb a gumicsizma, annál nagyobb a riszpekt!"
Bajnok Szerviz :) 1063 Bp.
Bajnok Szerviz :) 1063 Bp. Bajnok utca 29
Köcce:) Vegyülj el
Köcce:)
Vegyülj el
Nem ide vág, de ha már
Nem ide vág, de ha már reklám,tényleg jó hely. PL: U-lakat.
ICEDON
MK Észak-Pest
Juuuj ez jó a környéken
Juuuj ez jó
a környéken lakom és ezek szerint nem kell majd kifestékszórózni a szomszédokat a gangról
köszi
én így festettem:
- simán reszelővel meg csiszolópapírral leszedtem az eredeti festést
- alkoholos vattával áttöröltem
- festékszóróval lefújtam színre
- száradás
- lakk
- száradás
- alkoholos filccel firka
- lakk
- száradás
- összerakás
- és kész
a festéket (3 szín) a Wesselényi utcában vettem, a lakkot baumaxban vagy obiban. (összesn kb. 5500 ft). de most hallottam, hogy a Hammerite-nak van egy kopásálló matt lakkja, ami jól összetartja a festéket.
arra figyelj, hogy jó sok lakk menjen rá, mert egyébként olyan porózus lesz, mint az enyém, és koszolódik.
amúgy nem pattogzik, csak ott, ahol levertem a lámpaoszloppal meg a lakattal.
Wesselényibe hol? Nagyon
Wesselényibe hol?
Nagyon nem a szakterületem bármilyen *fémfesték* jó? Vagy külön króm-molibdénre valót kérjék? És a lakk az milyen legyen?
Ez egy 2009es hsz volt :))
Ez egy 2009es hsz volt :))
:D tényleg :D de azóta
:D tényleg :D
de azóta túl vagyok a festésen is.
Kösssz!
én ott egy graffiti boltot
én ott egy graffiti boltot tudok :)
Esetleg GriN bácsival vedd
Esetleg GriN bácsival vedd fel a kapcsolatot, Ő is maga csinálta.. lehet tud pár ügyes tippet adni.
Bordó Trek 970-es srác Zöld Sisakban.
NightRider minden szombat este
sziasztok! Körbeolvasgattam
sziasztok!
Körbeolvasgattam már itt-ott az oldalon de nem találtam rá a teljes válaszra
szóval a kérdés:
hogy lehet a krómozott vázra festeni?
előkészítés, alapozás, festékfajta...
sokat segítene, ha vmelyik tapasztalt kollega összefoglalná... :)
köszi
A "síma" festés
A "síma" festés természetesen bármilyen krómozott felületről lemászik, hiszen épp az a króm lényege: ellenálló legyen - és szép. Ha rossz a króm: teljes eltávolítás, és utána...
Nikkelezett felületre
Nikkelezett felületre szoktak festeni, tapasztalat nélkül könnyen összekeverheted a krómozással, mert majdnem ugyanúgy néz ki.
Krómot tényleg le kell szedni előtte, nikkelezést nem.
Akkor ez a váz
Akkor ez a váz https://picasaweb.google.com/papp.daniel.istvan/Garlatti#562704140818318...
nikkelezett? Ahol le van verődve a festék mindenhol csillog, a muffok, a papucsok direkt vannak csillogósra hagyva. Azt hittem króm.
------------------------
jobb 100 szabálytalan biciklista mint 1 szabályos autós
Igen.
Igen.
Ne fess krómozásra, le fog
Ne fess krómozásra, le fog esni a festék róla...
hello Kicsit behalt topic
hello
Kicsit behalt topic remélem tudtok azért segíteni.
Régi országúti vázat festek át, úgy döntöttem magam csinálom.
Nagyrészt tudom mit, hogyan, mi merre hány méter de...
Nekiálltam festék után nézni, mivel nincs szórópisztolyom maradt a spray. Boltok nagytöbbsége akrilt forgalmaz, de a baumaxban találtam zománcfestéket spray formában. Kapni hozzá alapozót meg lakkot is ugyanabból a márkából (genuispro) és nagyon ütésállónak hirdeti magát.
Véleményetek?? Reklámszöveg lehet hogy ütésálló? Mert ha nem akkor lehetséges hogy jobb mint az akril.
Első, hátsó villát
Első, hátsó villát festettem, lakkoztam kb 2 hónapja és tartósnak tűnik. Nem érték hozzá, bementem obiba, és festő végzettségű eladóval megdumcsiztuk a okosságot. Jól letakarítod aztán rámész dupli-color nevű szprével ez már a kívánt szín. Utána ugyancsak dupli-color lakkal lenyomod oszt jóvan!B-) Sok sikert!
nézd meg az auto
nézd meg az auto festékeket is ;)
köszi a válaszokat már
köszi a válaszokat már készen van :)
kisebb hibáktól eltekintve egész jó lett majd rakok képet ha össze is szereltem.
úgy csináltam mint feketestucni csak a bauhausban (közelebb volt)
Szia! Mennyi festék kellet
Szia!
Mennyi festék kellet egy bicajra?