Ma leszedtem a középcsapit (semmi baja nem volt, láncvonal miatt lecserélem). Mikor baloldalt kicsavartam (BB-UN54, Shimano, sealed) rozsdás víz folyt ki. Gondolom felette állt addig a vázban.

Kérdések:

1. ez okoz valami nagy kárt? a váz acél, CroMoly

2. hogyan tudom megakadályozni? Gondolom a nyeregcsőnél megy be, zsírozzam körbe?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
winston smith képe

hali! 1. a rozsdás víz azt

hali!
1. a rozsdás víz azt jelzi, hogy már elindult egy folyamat, ami nem jó! ha még idöben "elkapod", megállitható!
2. a vázat először rozsdátalanítsd,(eltömöd a nyílásokat, & öntsél bele rozsdamarót)forgasd mint mókus a mogyorót, hogy az összes üreget kitöltse! majd öntsd ki & hagyd kiszáradni, kb 2nap!
3. öntsél bele fáradt olajat, majd csurgasd ki!
4. a homlokcsőnél alkalmazzák, hogy a kormánycsapágy anyára, ráhuznak 1 használt belső darabot(nem engedi be a koszt, homokszemcséket, párát, nedvességet)! gondolom ez müxik a nyeregcsőnél is(kormáncs.nál monti, nyeregcs.nél OUTI belső)!? a szorító bilincsnél meg gépzsír, vagy kültéri sziloplaszt!
5. a szellőző furatokba gumi dugó.
7. figyelj a műanyag bovden elvezetőre alul(ha van), a csavarnál megy be a víz(ugye, az elsőkerék pont oda küldi)! segíthet, ha a csavart bezsírozod vastagon, vagy szilóval körbenyomod a bovden vezetőt!

jó munkát,
sok sikert!

2
pata képe

Kösz. A neten olvastam

Kösz. A neten olvastam olyan javaslatokat, hogy ha nincs a középcsapány alatt lyuk, akkor fúrjak egyet, kb 3mm átmérővel. Ezzel kapcsolatban mi a tapasztalat? Attól félek, hogy legalább annyi víz menne be, mint kifelé.

3
dogfish képe

Az én acélvázam

Az én acélvázam középcsapágháza könnyített, tele van ovális lyukakkal, eddig még sosem volt ott korúzió, azaz nem állt meg a víz.
Egy hármas lyukon befele sosem fog menni fröccsenő víz, viszont ami a vázban van, ki tud szivárogni!

Persze egész más a helyzet, ha tökig a dunában szeretsz bringázni, de amikor kiérsz, akkor is kicsorog a szmötyi :)