balaton köröm vége felé a következő látvány fogadott: füreden, a part menti sétányon(nemtom mi a neve, majd urga megmonnya, mintha láttam volna, hogy ő is találkozott a problémával) a jónép szépen sétál a bringaúton, amire 10 méterenként 2 akkora bringa van felvesteve, hogy még a vak is látja.
a másik kb 3 méter széles sávon ugyan ez a helyzet csak gyalogossal.szerintem értelmes ember érti a célzást..nasebaj, megyek tovább nagyokat fékezve, csúnyán nézve, néha kioktatva a népet hogy a járda nem itt van. a válaszok a következőek: "kusoljá!" (ez a legnépszerűbb), "kerüljé ki!", "nehogy már én álljak félre!", stb.
csak ezután néztem nagyot, amikor a boros bódéknál (borhét volt vagy nemtom) végig rápakolták az azstalaikat a bringaútra kb 100 méter hosszan. értetelenül álltam a dolog előtt, mivel én se megyek ki a 71es közepére piknikezni.
kinek kell ilyenkor szólni? vagy ha engedélyezve van akkor valaki mutassson be annak a rendkívül rokonszenves emberkének..
kellene valami megoldást találni, mert a mostani nem állapot..

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
urga képe

A füredi helyzet

A füredi helyzet elgondolkoztató. A Tagore sétányt rengeteg ember használja, egész Füred ott gyűlik össze esténként. A borhetek alkalmával különösen. Kérdés, hogy lehetne-e máshol szervezni ezt az eseményt? Biciklizésre mindenesetre a sétányon elvezetett bicikliút ilyenkor teljesen alkalmatlan. A sétány pedig hiába széles, ha a gyalogosoknak hagyott hely keskeny, a tömeg pedig óriási.

De nem csak a Tagore sétány a gond, a Széchényi úton a szállodák mellett húzódó gyalogjárdát kitáblázták bringaútnak, a 71-es út melletti padkát pedig járdának. A gyalogosok egy része, bringaút táblák ide, vagy oda, a szállodák előtti járdát használja, vagyis ez sem használható kerékpárútként, hiába nevezték ki annak hivatalosan.

A 71-es úton nagy a forgalom, lámpák, vagy gyalogátkelők alig akadnak, így a járművek sebessége is nagy. Én nem mernék rajta bicilizni, főleg, hogy mellette fut a hivatalos (ám sokszor használhatatlan) kerékpárút.

Megoldás?

mozgásban az élet

2
magwas képe

Úgy emléxem, hogy van

Úgy emléxem, hogy van párhuzamos utca a 71 és a part között, ha a 71-es sok neked.
Szerintem a Tagore sétányból ugyanakkora hülyeség volt bicikliutat csinálni, mint a kiskörútból autópályát.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

3
Jean képe

Tudom,hogy mint megrögzött

Tudom,hogy mint megrögzött bringásként máshogy kéne fogalmaznom,de a Füredi Tagore sétányon nem a borárusok a hibásak,hanem aki oda építettette a bringautat.Ugyanis a füredi Borhetek ,mint rendezvény,már több évtizedes múltra tekint vissza,tehát ott már akkor kirakták a padjaikat,amikor még a kerékpár útnak hírét sem hallották.Tehát ,szerintem inkább az utat eltervező és engedélyező akárkiket kéne tökönrúgni,hogy miért oda rakták az utat.(csak zárójelben írom ide,hogy a borhét eljén kirakták a bringaút elejére a móló felőli oldalon az út ideiglenes megszűnését jelző táblát...csak azért tudom,mert
most {aug.12.-én} jöttem haza Füredről és láttam,de ettől függetlenűl mindenképpen szar helyen van az út).

4
urga képe

köszi a pontosítást!

köszi a pontosítást!

mozgásban az élet

5
stms képe

Nem beszélve arról, hogy

Nem beszélve arról, hogy mint a neve is mutatja: sétány. Tehát sétálni kell rajta, nem biciklizni.
Szóval az a hülye (nem kicsit, nagyon), aki odakú... -tervezte azt a szegény bringautat. Simán elfért volna arrébb, csak akkor ugye autósoknak van a kellemetlenség...

6
Fekete Bence képe

Én nemrég voltam Füreden

Én nemrég voltam Füreden és ez tényleg idegesítő!!Egy nő biciklivel a elment melettem,majdnem elesett a sok gyalogostól és akkor még velem kezdett el ordítozni hogy ,,normális vagy te állat"?????De aztán otthagytam!Tényleg ki kéne valamit találni oda.

7
Peta képe

Én félfüredi lévén úgy

Én félfüredi lévén úgy látom, hogy a tagorén az a bicajút a legoptimálisabb... A Borheteket ki kell bírni és kész. A 71es mentén nincs hely az útnak, és nem is lenne jó, mert a sétány sokkal szebb, és sík. Viszont a kérdéses szakaszon nincs a sétánnyal párhutózamos szakasz a 71estől a part felé, csak feljebb, ami viszont már abszolut agyatlan kitérő lenne. Ennél még az is gyorsabb, ha végigtolod a sétányon a bicajt. :)
A Borhetek sztem az egyik legjobb buli az évben, nem tehet róla, hogy aláépült egy bicajút. De jobb útvonal akkor sincs. Aki siet, menjen a 71esen, én is ezt teszem :) Ahol nincs az autóút mellett közvetlenül bicajút, ott alig dudálnak :DDD Mellesleg Almádiig sehol nincs a 71esen tiltva a biciklizés.

8
urga képe

Most már csak az új

Most már csak az új sétányon majd a szállodasor előtt húzódó (Széchenyi út), a gyalogjárda helyén kijelölt bicikliútra kell megoldást találni.

9
Bazsi képe

azt a tábla dolgot én nem

azt a tábla dolgot én nem láttam, bár magamat ismereve ott volt csak nem vettem észre. a Széchenyin meg lehetne fordatni a bringautat meg járdát. mondjuk az a zebráknál nem lenne jó, mert mindenképpen elállnák az utat a gyalogosok.

10
urga képe

Egy kilométeren kb két

Egy kilométeren kb két gyalogátkelő van, így ez nem lenne túl nagy gond.

11
Bazsi képe

akkor volt egy jó

akkor volt egy jó ötletem:) ez szép és jó, hogy mi tervezgetünk, de szerintem kicsik vagyunk ahhoz, hogy ebből bármi megvalósuljon. talán ha MK-nak emilt küldenénk hogy vizsgálják meg a dolgot és vegyék fel ők a akpcsolatot az illetékesekkel.

12
magwas képe

Nem vagy kicsi. Az MK az,

Nem vagy kicsi. Az MK az, amit te csinálsz belőle. Tervezgessél, ha kialakul egy jónak tűnő koncepció, írsz egy levelet amit később az illetékesnek meg fogsz küldeni. Egyezteted az MK-val,
hogy úgy írhasd alá, hogy
"""
Saját Neved
Magyar Kerékpárosklub
"""
magadat adod meg kapcsolattartónak, mert te vagy az, akit érdekel az ügy és foglalkozni fog vele.

Szóval a lényeg: a civil szervezetek nem úgy működnek, hogy megcsinálják neked a dolgokat (nincs rá erőforrás), hanem úgy, hogy segítenek neked: adják a nevüket, tudásukat, stb.
Az a fontos szabály, hogy ha az egyesület nevében írsz, azt mindig egyeztesd. Egyrészt azért, hogy tudja "az MK" hogy mik történnek, másrészt azért, mert azok, akik szakmailag értenek hozzá (ebben az esetben a Közlekedési Munkacsoport) rá fognak nézni, hogy szakmailag korrekt legyen.

Tehát csináljad, mert ha te nem csinálod, más nem fogja helyetted.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

13
Bazsi képe

teljesen fölbátorodtam, de

teljesen fölbátorodtam, de télleg. nekiállok füredi bringásokat keresni, mert jómagam nem vagyok az, aztán mit avatkozok én bele az ottani dolgokba. naszóval füreddi bringások lehet jelentkezni!

14
Peta képe

Jelentkezem, de mem tartom

Jelentkezem, de mem tartom túl jó ötleetnek, mert az a járda max 1 iránynak elég széles, még az amúgy is keskeny bicajútnál is keskenyebb, és rosszabb. Meg van egy buszmegálló is benne, amit a mostani út hátulról kerül, de a te verziód a "peronon" menne. Szal necces, a zebrákon kívül is, ezen kívül akkor ezután a rendőrség is a bicajútról trafipaxolná a körforgalom felől érkezőket :DD

15
urga képe

"Jelentkezem, de mem tartom

"Jelentkezem, de mem tartom túl jó ötleetnek, mert az a járda max 1 iránynak elég széles, még az amúgy is keskeny bicajútnál is keskenyebb, és rosszabb."

A rossz hír, hogy az a valami járádnak sem felel meg. Pedig a gyalogosforgalom nagyobb, mint a kerékpáros. Kisgyerekes, babakocsit tologató emberekkel.

16
Bazsi képe

hümm hümm.. esetleg ki

hümm hümm.. esetleg ki lehetne szélesiteni..én hülye, az sok pénz. na valakitől valami világmegváltó javaslat?:D

17
urga képe

Van... ez lesz a világ

Van... ez lesz a világ kilencedik csodája*... A 71-es útra biciklisávot teszünk.

*ha elfogadják a javaslatot

18
Bazsi képe

höhöhö. ha lenne

höhöhö. ha lenne fedezetem akkor fogadnék veled, h nem fogják.én már csak ilyen pesszimista vagyok. monnyuk euroveloból lehet h ki lehetne szedni a pénzt..
amúgy jó ötlet, bár akkor a járdát meg kéne bontaniuk.
nem tujda valaki h eurovelósok mennyire húzzák a szájukat ha meg kell engedni a pénzcsapot? vagy h vannak-e kritériumok?