Ma hajnali 5-körül egy gépkocsivezető nyilván a "megengedett" sebességgel haladva felszaladt a Stefánián kijelölt bicajútra. Kidöntött néhány korlátot és kirepített egy karót is, ha ekkor erre jár egy biciglis tuti halál! Becsületére legyen mondva a FKF 7.30-ra szinte minden törmeléket eltüntetett! Vajon ki és kinek a pénzéből fogja helyreállítani?

figyelj. az ország/város
figyelj.
az ország/város lakói úgynevezett közösségben élnek.
valamikor úgy alakult, hogy megegyeztek abban, hogy nem kell mindenkinek egy kicsit utcát söpörnie, forgalmat irányítania, meglocsolnia a virágokat, kandellábert festenie.
azaz közösen tartják fent a várost ahol élnek.
a fenti eset kárait a közösség fogja helyreállítani, a közösség pénzéből.
nincs értelme firtatni, hogy "kinek a pénze", az "adófizetők pénze", az "én pénzemből".
Valamit összekeversz.
Valamit összekeversz. Amiket leírtál, azok karbantartási, fejlesztési munkák. Itt viszont kárelhárításról van szó. Ezt bizony nálunk fejletteb helyeken sem a közösség pénzéből teszik. Nyilván a munkát elvégzi a közösségi szolgáltató, viszont a számlát utána benyújtja a károkozónak. Amúgy ez még a KRESZ-ben is benne van... Tudod, a KRESZ amolyan közösségi szabályrendszer. :)
Gondolom az is teccene
Gondolom az is teccene neked, ha egy nap bemennék abba a boltba, ahol vásárolsz, és jól összetörnék mindent. Majd semmit se vásárolva távoznék. Persze nem próbánlák velem megfizettetni a kárt, a szekus hajlongva nyitná előtem az ajtót, sőt adna egy szalvétát, hogy letöröljem a rám fröccsent kecsöpöt. Utánna minden termék árát hirtelen a számítógépes rendszerükön keresztül megemelnék, és neked a pénztárnál lényegében ki kéne fizetni a kárt, amit én okoztam...
Furán hangzana, de most gyakorlatilag ez a helyzet.
nézzük akkor
nézzük akkor másfelől:
mancsomon, tulajdonképpen mit akarsz mondani evvel a posttal?
Azt, hogy még a keróúton
Azt, hogy még a keróúton is el lehet minket ütni.
Száguldás, bringa, szerelem, száguldás!
üdv adamekp
Bizonyára a 9/11-nek is
Bizonyára a 9/11-nek is voltak biciklis áldozatai. Már a liftben sem lehetünk biztonságban. Boeing ellen melyik sisak véd?
Bő ing ellen az véd, ha pólót hordasz.
Száguldás, bringa, szerelem, száguldás!
üdv adamekp
:-D Múltkor Erzsébeten a
:-D
Múltkor Erzsébeten a taxisok parkoltak a bicikli úton, mert ott árnyék volt...
Fölötte? (Nem a szögedi
Fölötte?
(Nem a szögedi tik a magot a padlóról.)
Nem, hanem Erzsébeten a taxik alatt ;)
Engem már simán ütöttek
Engem már simán ütöttek el bringaúton, és még csak nem is kereszteződésben.