A Magyar Kerékpárosklub és a Mozgásvilág.hu közös felmérést végez a fővárosi kerékpáros infrastruktúra kihasználtságáról. A felmérés alapján szeretnénk meghatározni a fővárosi kerékpárosok körében legnépszerűbb és leggyakrabban használt útvonalakat, különös tekintettel a téli szezonra.

Cikk: https://www.mozgasvilag.hu/kerekpar/hirek/te-merre-tekersz-budapesten

Kérdőív:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7IP3YJIl_DlYN35np4RE9ShAsd9Ip...

Sziasztok!

Április 5-én, szedán, 17 óra 30 perctől a Szimpla Kertben lesz szervezői gyűlés és itt lehet első kézből matricát, plakátot szerezni, illetve rendezőnek jelentkezni.

Cím: VII. kerület Kazinczy utca 14.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/227148824356591/

Ha nem érsz oda pontosan 17.30-ra nem gond, ott leszünk egy jó darabig.

Gyertek minél többen!

Köszi!

Sziasztok!

A Csepeli Önkormányzat VEKOP pályázatához a FŐMTERV Zrt. csinált egy kérdőívet. 5 perc, köszi hogy segítesz!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdk4WAbupj9JwOr8lPFGy5EPnRMC73h...

Sziasztok!

Pesterzsébeten a VEKOP pályázat kapcsán ötletelnek mindenféle kerékpáros fejlesztésről. Ehhez a főépítészi iroda csinált egy kérdőívet. Február 22-ig lehet kitölteni:

https://goo.gl/forms/hKHmRpyNToZJ1Frm2

Sziasztok!

A fehérváriak már kiírták a programot az FB-re, de tudom páran nem szeretik, ezért gondoltam ide is beteszem. Szóval, szept. 22.-én CM Székesfehérváron. A vonulás kb 16 órától lesz, de előtte is lesznek programok.

Az FB link: https://www.facebook.com/events/654037838105473/?active_tab=highlights

Útvonal:

2016. április 14., 18:00–19:30

HELYSZÍN: Tütü Budapest, 1051 Budapest, Hercegprímás utca 18.
(bejárat a boltív felől)

ÉLHETŐ VÁROS; KÉT KERÉKEN

Mi a bringázás? Sport, kirándulás, modern közlekedési forma, esetleg egyenesen életforma? A világ elsőszámú bringás nemzete, Hollandia valószínűleg jól tudja a választ. Hogy a bringázásban rejlik-e az élhető városi közlekedés jövője, és hogy mi lehet a módja annak, hogy tényleg mindenki jól járjon - ennek fogunk a végére járni jövő csütörtökön, Hollandiába is ellátogatva.

Az esemény a Holland Királyság Nagykövetségével, valamint a Magyar Kerékpárosklubbal közös szervezésben, az Európai Bringafesztivál bejelentő eseményeként kerül megrendezésre.

Előadók és a kerekasztal beszélgetés résztvevői:  tovább »

Sziasztok!

Az éves felmérés a Minimal Masstól: Te jogosítvány birtokában kerékpározol?

Itt válaszolhatsz:
http://www.minimalmass.hu/jogositvany-birtokaban-kerekparozol

Sziasztok!

Megkeresték az MK Észak-Pestet a XIV. kerületi Önkormányzattól, hogy írjuk össze azokat a helyeket a kerületben, ahova szeretnénk ha kerékpártámaszok kerülnének kihelyezésre. Teljes beleszólásunk lesz a támaszok helyeinek kijelölésében. Ezért arra kérlek benneteket és főleg a kerületi bringásokat, hogy írjatok olyan helyszíneket, ahova szívesen látnátok kerékpártámaszokat.

Annyi a kikötés, hogy ne fővárosi kezelésű helyszínek legyenek, azaz, ahol tömegközlekedés van, azokat ne írjátok össze.Előnyt élveznek az egészségügyi létesítmények, oktatási intézmények, terek, szolgáltató egységek.

Sziasztok!

Szeptember első hétvégéjén két túrát is szervezünk a szigetkerülésre. Az egyik kétnapos, ott alvós, a másik egynapos.
Akik a kétnapost választják: találkozunk szeptember 5-én, szombaton, 10 órakor a Gubacsi híd lábánál, majd elindulunk nyugodt, családbarát tempóban. Szállás Tasson lesz, a Rózsa szigeti horgásztanyán.
Akik az egynapost választják, őket szeptember 6-án, vasárnap, Martin várja a csepeli HÉV végállomásán, a jegyirodánál. Indulás 8 órakor. Ez a túra gyorsabb tempójú lesz (20-22 km/h, egy pihenővel) és főként kis forgalmú közutakon halad.
A tervek szerint délben egyesül a két csapat Tasson, ahonnan Lórév felé vesszük az irányt, majd tovább Csepel felé Tökölön át.Minden fontosabb infó (útvonal, kaja, szállás, stb) lejjebb megtalálható.  tovább »

Az I Bike Budapestre lesz két bebiciklizés is dél-Pesti indulással, az egyik Csepelről indul: https://www.facebook.com/events/1618559025045519/
(Szent Imre téri találkozás 14 és 14.30 között)

A másik Kispestről: https://www.facebook.com/events/1600861810129234/1605035496378532/ (Europark előtti találka 14.40 és 15 óra között)