A Kerékpárosklubon belül is folyik egy ötletelés, de titektet is kérdeznélek, mit látnátok szívesen az MK honlapon. Mi az, ami most fent van, de másként műköhetne. A javaslatok lehetnek egyszerű termék vagy szolgáltatás ötletek is, de lehet módszer egy mostani funkció megváltoztatására.

Ez a fórum nem az MK hivatalos kommunikációs csatornája, csak én szeretném látni, mennyire jól látom az igényeket. Több szem többt lát.

toreki

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
biktop képe

Egy visszaszámlálót a

Egy visszaszámlálót a következő CM-ig. :)

2
biktop képe

Nekem személy szerint a

Nekem személy szerint a design nem jön be, az lehetne sokkal szebb is. Tartalom szempontjából... régebben egy fórumot hiányoltam, de aztán átszoktam ide. Lehetne egy védett tartalom, ami csak azoknak jelenik meg, akik MK-tagok.

3
Sturmbock képe

Ezzel én is egyetértek,

Ezzel én is egyetértek, azoknak jelenhetne meg, akik tagok, tehát akiknek van érvényes klubtagságijuk, és azoknak nem, akik csak simán regisztrálták magukat. De az is kérdés, hogy mennyire pörögne az a fórum, a fészbuk korában.
Meg amit már írtam: regisztrációkor, vagy inkább tag belépésekor a területi szervezet értesüljön róla, ha valaki csatlakozott hozzájuk!

4
tranyo képe

1, szavazófelület, fontos

1, szavazófelület, fontos kérdések eldöntéséhez!!!

2, vmi olyan motor, hogy ha belöktök egy hírt, akkor az nyomja ki főoldalra,hírlevélre,fbre,cmhura,...stb-re.

3, nyilvános feladatkezelő, (vmi olyan, amin láthatóak az aktív feladatok, azaz éppen min dolgozik a csapat, nyitott feladatok, lezárt-megoldott feladatok)

4, mobilview hamár indöfjúcsör :)))

+1, vmi programnaptár(tartalommal :)))

5
pere képe

igen egy programnaptár nagyon

igen egy programnaptár nagyon kellene,ahol nem csak a központi rendezvények,de a területiek is felkerülnének, akár egy helyi túra vagy TSZ gyűlés

6
tranyo képe

ésatöbbi... én eztis lehet

ésatöbbi...
én eztis lehet összelinkelném a fb-vel, az egyszerűség kedvéért
(ha megtehető ez...)

és ha vki kiagyalja hogy az mk nevében menjünk kerékpárutat takarítani, akkor lehessen itt is reklámozni...

7
Sturmbock képe

Én már láttam valahol ilyen

Én már láttam valahol ilyen naptárat!

8
chtka képe

Első körben talán egy olyan

Első körben talán egy olyan RSS kéne, amin az összes hírre egyszerre lehet feliratkozni. Mert most vagy az érdeklődőknek vagy a szakmának szóló hírekre iratkozom fel, esetleg mindkettőre, akkor kapok egy csomó hírt többször.

9
srich képe

Tag vagyok már, de nem

Tag vagyok már, de nem értesültem a klubon belüli ötletelésekről. Én most úgy használom a honlapot, hogy belépek, megnézem van-e friss tartalom, kilépek, ennyi. Általában nincs, vagy van 100 régi felújított, vagy "utolsó pillanatban szólunk..." Amíg nincs működő eseménynaptár, hírolvasó, fórum, link-ajánló a többi biciklis és egyéb hasznos oldalakhoz, addig nem lesz a kerékpárosok kezdőlapja. Jó lenne egy kerékpáros útvonaltervező, szerviz, szállás, boltkereső, túraajánló.
A BAM naplóban lelkesen jegyeztem, mikor áztam meg. Most sajnálhatom, hogy nem máshol, mert hiába lapozok régebbi dátumra, nem látom, mit pipáltam be.
Az is zavarba tud hozni, ha teljesen megváltozik "frissül" a hír, miután már hozzászóltak. Ilyenkor szinte lehetetlen rájönni, mivel az eredeti hír nem látszik, hogy mihez is szóltak hozzá.
Magam részéről paksi lévén, próbáltam dörgölődzni a pécsi (dél-Dunántúl) területi szervezethez, de nem jutottam be.
Hirtelen csak ennyi ugrott be, ha már így megtudtam, hogy ötletelés van.
Szívesen, és további jó munkát!

-Úton az idő is csak út.-

10
Sturmbock képe

Mi az, hogy nem jutottál be a

Mi az, hogy nem jutottál be a szervezethez? Pakson tényleg nagy a sugárzás?

11
srich képe

Írtam

Írtam emailt:
-Üdvözlés-"Szeretném ha nemsokára legalább Tolna-megyei, idővel Paksi terszerv is alakulna, addig is ha tudok segíteni, kérdeznétek, vagy véleményemet kérnétek remélem megtaláltok!" -Jókívánság-Aláírás-
Kaptam a választ:
-Megszólítás-"Kerékpáros infrastrutúra terv egyeztésével kapcsolatban elsősorban a kozlekedes@kerekparosklub.hu címet keresd. Itt mindig találsz olyan szakembert, akitud segíteni neked."-Üdvözlés-Aláírás-
Aztán mivel Pécs sincs közelebb mint Budapest, ennyiben maradtam. Elvileg van vagy nyolc Tolna-megyei tagtársam, de nem tudok velük kapcsolatba lépni mert adatvédelem folyik. Lehet hogy újsághirdetést kell feladjak, hátha jelentkeznek.

12
Sturmbock képe

Ja, ezek alapján eddig nekem

Ja, ezek alapján eddig nekem sem egy klubnak tűnik, inkább olyan, mintha valakik csinálnának valamit, mi meg a tagdíjjal támogatjuk és kész. Bár, Debrecenben néha vannak események, de amióta nézem a debreceni csoport fészét még nem volt egy se.
Honnan tudod hány klubtársad van még a megyében?

13
srich képe

Az segített rövid unszolás

Az segített rövid unszolás után, aki neked is: Töreki Attila.
Még az első pólós fórumban.

14
toreki képe

De jó, nincsenek igények,

De jó, nincsenek igények, minden jó, ahogy van...

15
tranyo képe

inkább a többség már

inkább a többség már lelépett, vagy nyaral...

de pölö ha visszanézel, hogy miket írtak a cmhuhoz sokan, akkor abból is lehet meríteni pár dolgot...

16
KergeKacsa képe

Ezeket írták eddig be: -

Ezeket írták eddig be:
- Fórum
- Programnaptár
- Mobilnézet
- Feladatkezelő
- normális RSS, nem háromféle, össze-vissza duplikálva a híreket
- link-ajánló
- BAM-napló normális működése

Biztos hülye vagyok, de nem látom, hogy ezek mind (vagy akár csak részben) elkészültek, hogyha szerinted nincsenek igények...

17
toreki képe

Ide nem lettek írva, azért

Ide nem lettek írva, azért írtam, hogy biztos nincsenek. Nincs energiám minden topicot átválogatni, hogy összeszedjem az ötleteket, ezért nyitottam ezt.

18
KergeKacsa képe

Ebből a topikból másoltam ide

Ebből a topikból másoltam ide őket, két page down-ba kerül és te is olvashatod őket.

19
Sturmbock képe

Az enyém hol van, hogy

Az enyém hol van, hogy regisztrációkor lássák a területi szervezet képviselői, hogy hozzájuk csatlakozott valaki?

20
biktop képe

Ja, hát írtak, írtunk

Ja, hát írtak, írtunk párat...

???

Na akkor még, ami eszembe jutott: ne legyen külön BAM / MK profil, mert minek. Inkább olvadjon össze, mint anno. a Skyline és az Endless.

Amit már írtak, de szerintem is:

* Fórum
* MK tagoknak védett tartalom, a fórumban is külön csak nekik topic (aki befizetett)
* Esemény-naptár
* Terveitek, éppen futó projektek
* Jobb, friss reklámok (1% van még mindig itt is, kicsit tova tűnt a múltban az adóbevallás). Ne támogatást kérjetek, hanem hangsúlyozzátok ki, hogy menyi mindent kap, aki belép.

Ja, és írjatok körlevelet, kérdezzétek meg a tagokat is. Én nem bánom, ha duplán látom (itt is, ott is). :)

21
nrc képe

Jó lenne tényleg egy működő

Jó lenne tényleg egy működő eseménynaptár és események is bele, amik a klubtagoknak szólnak.
El tudok képzelni olyat is, hogy nem feltétlenűl csak a klub által szervezett események jelennének meg, hanem partner szervezetek által közzétett programok is, amik kerékpározással kapcsolatosak, sőt fizetős rendezvény esetén megállapodás függvényében akár még kedvezményt is kaphatnának a klubkártyával rendelkező résztvevők.

Amit szívesen látnék még az az, hogy az oldalon követni lehessen az éppen folyamatban lévő és a már lezárt munkákat, "projekteket" egy egységes, tömör és áttekinthető felületen, ahol megjelenne:
- a projekt célja,
- a kitűzött határidők,
- a siker érdekében megoldandó részfeladatok,
- a megtenni tervezett lépések,
- erőforrás igények,
- valamint nyomon lehetne követni a részfeladatok és az egész "projekt" elkészültségi fokát, sikerességét.

Olyasmire gondolok, hogy pl. egy önkormányzat kér tervvéleményezést kerékpáros infrastruktúra kiépítése elött, ami így felkerülhetne a honlapra egy projekt formájában, aminek a célja és eredménye a szakértői vélemény kiállítása lenne.

Miután a véleményezés megtörtént, a projekt lezárulhat, majd ha kiderülne, hogy a tervezett infrastruktúra nem felelne meg a klub által képviselt kerékpárosok igényeinek, akkor lehet is nyitni egy újabb projektet, azzal a céllal, hogy az önkormányzat ne a tervezett módon, hanem pl. a szervezet szakemberei által javasolt változtatások végrehajtásával építsék meg a infrastruktúrát.

Így jól látható lenne, hogy mit csinál, mi az amin dolgozik éppen a klub és ehhez milyen eszközökre, erőforrásokra van szüksége. Továbbá nyomonkövethető lenne, hogy milyen esetekben sikerült a célt elérni, sikertelenség esetén pedig le lehetne írni, hogy annak mi volt az oka.

Ebben a rendszerben megvalósítható lenne akár az is, hogy az egyes célok, azaz projektek a klubtagoktól, támogatóktól célzott támogatást kapjanak önkéntes munka, adomány vagy akár végső eszközként "felvonuláson" való részvétel formájában.

22
toreki képe

Nagy része rendben van,

Nagy része rendben van, viszont a terveket mi nem tehetjük közzé, ilyen állapotban még szoktak nyilvánosak lenni. Ahhoz a tervező/megrendelő engedélye kell.

23
Sturmbock képe

És ez hogy halad?

És ez hogy halad?

24
toreki képe

Mire gondolsz "ez" alatt?

Mire gondolsz "ez" alatt? Honlapra? Egyenlőre ötletelés van. Azt még egyszer nem játsszuk, hogy eldöntött célok és specifikáció nélkül fejlesszünk. Az csak kidobott pénz.

25
Sturmbock képe

Az engedélyezés hogy halad?

Az engedélyezés hogy halad?

26
toreki képe

Nem halad. Minden tervnél

Nem halad. Minden tervnél külön kérni kell a hozzájárulást. Szerinted van értelme felesleges köröket futni, amikor a végén 2-3 ember olvassa? Ott a közlekedési munkacsoport, ami nemcsak MKs emberekből áll.

27
Sturmbock képe

Nem teljesen értem, mire

Nem teljesen értem, mire gondolsz.

28
toreki képe

Úgy értettem, hogy a tervek

Úgy értettem, hogy a tervek közzétételéhez kell engedély. Miért, te mire?

29
Sturmbock képe

"Szerinted van értelme

"Szerinted van értelme felesleges köröket futni, amikor a végén 2-3 ember olvassa? Ott a közlekedési munkacsoport, ami nemcsak MKs emberekből áll."

Ez nem világos.

30
srich képe

Úgy gondolja, hogy te mint

Úgy gondolja, hogy te mint potenciális közlekedő, nem vagy érdekelt és megfelelőn képzett hogy nézegesd az drága közpénzen vett tervet, amivel EU-s százmilliókat szeretne csapolni a beruházó. Lehet, hogy olyan visszajelzést adnál, ami hátráltatná a pénzcsapolási folyamatot. A te feladatod a mátrixban, hogy kötelezően használd és szégyelld magad, megint milyen sokba kerülsz, aztán még nem is érzed jól magad.

31
airdace képe

Ehh. Annyi, hogy írsz egy

Ehh. Annyi, hogy írsz egy mailt a kozlekedes@-ra, hogy szeretnél közlekedési mcs-tag lenni, már ha tényleg szeretnél. Ekkor néha jön neked egy mail a levlistán, hogy a Dropboxból letölthető x terv, nézzen rá valaki. És akkor ránézel.
Bár most egy ideje nem jött ottan sem terv.

32
srich képe

Ehh. Százszor annyi

Ehh. Százszor annyi kerékpáros használja a kerékpárutakat, mint ahány klubtag van. A tagok többsége is akkor szembesül egy változással, mikor megérkeznek a munkagépek. Így lehet csak igazán használhatatlan, alkalmatlan, kihasználatlan vagy csak kényelmetlen utat tervezni. Nem kéne az út leendő használóit vaskalapos módon teljesen kizárni csak mert egyszerűbb és gyorsabb. A projekt lezárulta után ugyanis már nekik lesz mindennapi konfliktus vagy örömforrás évtizedekig.
Nálunk most fejeződik be egy "véleményezett" projekt. Körülbelül tíz csoportba foglalható a kérdések tömege: Miért innen-oda, miért azon a nyomvonalon, miért kanyarog, miért meredek-hepehupás, miért keskeny, átvezetések, padka, gyalogosok-segédmotorkerékpárok-lovasok, hogyan közelítsük meg, miért lesz hirtelen tilos közlekedni egy kisforgalmú párhuzamos úton, hogyan mikor és kik takarítják, kerékpártárolók... Bocs, több mint tíz kérdést tettek fel NEKEM az ismerőseim amik közül kevésre tudok kimerítő választ adni. Ha tudnék is már nem befolyásolná a kialakítást, ezért inkább olyan választ adok ami nem csökkenti a kerékpározókedvet.
Ha a tervezés már az igényfelméréstől - ami most nincs - nyilvános lenne, nem kéne a drága új kialakításokat keserű-pirulaként nyomni le a közlekedők torkán.

33
KergeKacsa képe

Valóban több kerékpáros van,

Valóban több kerékpáros van, mint klubtag. De az is biztos, hogy még a klubtagok mindegyikét sem érdeklik a tervezési kérdések.

Ha valakit érdekel ez a téma, akkor egy darab e-mail-lel (kis túlzással) bele tud látni, amibe lehet.
Pl. Dél-budai MK listán talán egy hónapja véleményeztük a Bubi dél-budai terveit, gondolom többi területi szervezet is így tett. Kérdések, ötletek, válaszok, és jöttek pozitív reakciók is, hogy jogosak a felmerült dolgok.

34
srich képe

Még nem vagyok területi

Még nem vagyok területi szervezet, nem megy az olyan könnyen faluhelyen. Attól tartok, hogy ha nyilvánosak lennének a tervek, sokkal többet kéne dolgozni rajtuk, míg megfelelnek, a tervezők tanulhatnának egymás hibáiból és a végén még használható utakat kéne építeni.

35
toreki képe

Ahhoz, hogy a tervezők

Ahhoz, hogy a tervezők tanuljanak, nem a terveket kell közzétenni, hanem az ajánlásokat. Ezeket viszont most is teszi a Klub. Mellette felkeresik az önkormányzatokat, tervezőket, oktatásokat tartanak. A cél az, hogy az egyetemről kikerülő mérnökök ne 50 évvel ezelőtti könyvekből tanuljanak. Ez az irány hatékonyabb, mint egy-egy terv ellen harcolni, főleg amikor a megrendelő bármikor kereshet magának másik támogatót.

Másrészt ha épp nem EU pénzből épül valami, a megrendelőnek/tervezőnek nincs kötelezettsége, hogy egyeztessen a klubbal. Jó esetben egy helyi bringás értesül arról, hogy valami készül, mi pedig megkeressük az önkormányzatot.

36
toreki képe

Pont az a gond, hogy kevés a

Pont az a gond, hogy kevés a tag. Minden projektnél nem tud a Klub harcolni a nyilvánosságért, nem ez a dolga, ráadásul felemésztené az erőforrásait is. Azokhoz a tervekhez, amit véleményezett a klub, fent vannak a vélemények a honlapon.

37
biktop képe

Találtam egy hibát is: az RSS

Találtam egy hibát is: az RSS link nem jó (legalábbis a FeedDemon nem tudja értelmezni).

38
tranyo képe

toreki, lehetne vmi

toreki,
lehetne vmi ápdét-info-t kapni mk honlappal kappcsolatosan a tervekről, jöváhagyásról, csak vmi egyszerű formában?
köszi&üdv

39
feb képe

Reggel nézegettem a honlapot,

Reggel nézegettem a honlapot, és nem láttam, hogy tud az egyszeri tag fórum vagy blogbejegyzést írni. Nincs már ilyen lehetőség?