A kormányon lévő imbuszkulcsos csavart nem tudtam kicsavarni, addig erőltettem míg el nem tört, vagyis megnem szakadt. Felülről belenézve a helyére látom a rögzítő dugót és a villába alulról belenézve is, azt kéne kiszedni valahogy és kicserélni egy újra, napokig ázott olajba, így próbáltam fentről kiütni egy vassal, de meg sem mozdul. Szerintetek mit kellene tennem, hogy kitudjam szedni? Egyáltalán kilehet valahogy?

Első körben
Első körben megpróbálhatnád nem olajban, hanem rozsdamaróban áztatni. Feltételezem, hogy alulról szépen megvolt a kormánydiónak a folyamatosan felverődő vízzel való érintkezése, ezért rohadt be a húzószár is, és a rozsda tartja helyén a diót is. A rozsdamaró az olajnál sokkal jobb eséllyel oldja fel az akadást, az olaj (pontosabban inkább zsír) majd a visszarakásnál játszik az új húzószár menetére, meg a feszítődióra. Ha pedig összeraktad, és nem takarja a villanyak alsó nyílását például egy sárvédő, akkor érdemes elgondolkodni a nyílás eltakarásán (akár egy aláhajtott, a villa furatának segítségével rögzített lemezdarabbal rögzítesz).
Mindazonáltal lehet, hogy ezt a kérdést a megfelelő fórumban feltéve:
http://criticalmass.hu/forum/20120510/szerelesek-kisebbek-nagyobbak-xxiv...
több választ kapnál.
---