Az a helyzet, hogy egy régi csepelből épített single speedel nyomatom, és nem tudom rendesen beálítani a láncfeszességet, ahogy forog a hajtómű úgy váltakozik a láncfeszesség. A hajtómű egyik állásában feszül, a másikban lóg. Mi okozhatja ezt, hajtómű, monoblokk, váz vagy minek a hibája?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
monster képe

Az olcsó hajtóművek

Az olcsó hajtóművek lánctányérjai, de még a drágábbaké is néha, egyszerűen nem középpontosan szimmetrikusan vannak összesajtolva a négyszögtengelyre menő résszel. Vagy ferdén. Bizony, lottyan-feszül a lánc. Ha nagyon szívós vagy, megpróbálhatod a boltban visszacserélni ha újonnan vetted nem régen. Vagy veszel egy láncfeszítőt, vagy lecseréled drágább egysebességes hajtóműre.
:-((-------))-:

2
oksirk képe

Vagy, ha ez nem gátolja

Vagy, ha ez nem gátolja érdemileg a használatot, nyűvöd amíg szét nem esik. A BMX amit 5-6 évig nyomtam pont ilyen asszimetrikus volt, nem lehetett tökéletesre állítani, de attól még jó volt.

3
m422 képe

Tényleg használhazó csak

Tényleg használhazó csak kicsit zavar, egyébként cserélhető lánctányéros, és nem is volt olcsó (annyira). Elég lehet esetleg a lánctányért cserélni, vagy az egészet kéne?
Egyébként errol van szo:
http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Chainwheels/3351/SC/CW1...

4
Frenki képe

Mielőtt bármit csinálsz

Mielőtt bármit csinálsz ellenőrizd a lánctányér csavarokat, hogy nem lazák-e. vagy hogy jól illenek-e a helyükre.Lánctányércsavarokból is van több méret ha a nagyméretű helyére kisebbekkel rakták fel a tányért akkor az is lehet oka a központtalanságnak.
Aszzem a többséget kissé megvezetted a régi Csepel szöveggel, és mindenki ékes eredeti hajtóműre gondolt, így tanácsot se tudtak jókat adni.Bevallom az utolsó hsz-ed ig én is ebben éltem.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

5
Torpedo képe

Nálam a simánjó SSpeed

Nálam a simánjó SSpeed 16-os racsni jár kajlán, persze méretéhez képes csak kissé. Így is jobb, mint a tájföldi elődje, ami akadozott :-]