Sziasztok, nagy gondban vagyok :S
vettem egy iparis b+ agyat, és van rajta egy menetes singlespeed racsni.
az a gáz hogy nem tudom tőle befűzni a kereket, viszont befűzetlenül nem tudom elég erősen befogni semmibe sérülés nélkül az agyat hogy meglazítsam azt a fránya 4 körmös rettenetet ami a racsnit tartja :(
szóval ötleteket szeretnék, hogy lehet befűzetlen agyról leszedni a menetes racsnit úgy hogy az agy használható legyen.
satuval és csőkulccsal próbáltam, pólóba illetve miután ez elcsúszott rajta rossz belsőgumival is hátha jobban tapad, de ezis megcsúszik ahogy elkezdem tekerni.
jobban meghúzni meg már necces :S
ötlet?
íme
| Csatolmány | Méret |
|---|---|
| 42101_2.jpg | 672.45 kB |

ha fel tudsz áldozni egy
ha fel tudsz áldozni egy fél oldalnyi küllőt, akkor azokat fűzd be a racsnival ellenétes oldalra, csak hogy legyen valami, amit be tudsz fogni a satuba.
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
Csavarlazító, wd40 vagy
Csavarlazító, wd40 vagy hasonló kemikália a menetre volt? (Bocs, nem nézlek hülyének, csak érdemes az alapoknál kezdeni a hibakeresést.)
Azzal lehetne még próbálkozni (norbijúzer ötletét továbbfejlesztve), hogy befűzés után ráteszel egy felnit is. Utána már működhet a klasszikus módszer: a felnit betámasztod a sarokba, valaki jó erősen tartja, te meg nyomod a csőkulcsot. Így féloldalasan befűzve még nem próbáltam, de talán működhet.
Itt a pont, bár a wd40-el
Itt a pont, bár a wd40-el finomat (csapágyba ne folyjon bele). Múködik a féloldalas felnibefűzés, bár érdemes jól meghúzni a küllőket (pl. egy kereszttel többre fűzöd) csak a leszedésik (majd lefűzés és megfűzés normálisan).
Profi szerelőknél láttam olyan befogószerszámot, amit egy kuka agyből készítettek: 36 darab rövidített küllő egyenesen átfűzve mindkét peremen (nem árt ha a perem nincs eltolva) és ez akadt bele a leszedendő agy üres küllőlyukaiba. Annak az agynak úgyis mindegy volt, peremét befogták satuba aztán hajrá.
ez az uccsó ötlet jónak
ez az uccsó ötlet jónak tűnik, leszedő van, kukaagy van, küllőt majd rövidítek és akkor jó lesz :)
tudtam hogy számíthatok rátok, lehet meló után éjjel megcsinálonm :D:D
"Mindíg van hátszél, csak Te tekersz rossz irányba"
Na most úgy néz ki hogy
Na most úgy néz ki hogy tegnap késő este kifűztem egy kuka kerékből az agyat egyik oldalon. tengely nincs benne, ide pont befér ennek az új agynak a kiálló része (tőcsavaros iparis) és az új agy racsnimentes oldalát a félig fűzött kukaagy üres felével 18 küllővel összefogtam úgy hogy átfűztem mindkettőn majd szorosan visszahajtottam, és meglepően stabil.
csak meg kell várni míg visszakapom a leszedőm és mehet :)
"Mindíg van hátszél, csak Te tekersz rossz irányba"