Hellósztok!

Érdeklődnék, hogy adva vagyon egy Kona Paddy Wagon váz. Ha jól tudom 120mm-es hátsó tengelytávval. Na már most az lenne a kérdésem, hogy - mivel nem szeretem annyira az egysebességes bringákat - mennyire lehet erre a vázra felapplikálni agyváltót? Ha jól néztem az agyváltók 135mm-es tengelytávval vannak megáldva. Na most ez a 15mm-es vázfeszítés még beleférne? Érdemes egyáltalán ilyennel próbálkozni? Egyáltalán ez egy egzakt tudomány amit már minden második bringaboltban művelnek, vagy még csak itt-ott? A válaszokat előre is köszi.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Don Kartács képe

5 sebességes

5 sebességes agyváltóknál érdemes nézelődni.Egyébként - http://sheldonbrown.com/gloss_sp-ss.html#spacing

2
jazzpeta képe

Biztos, hogy nem

Biztos, hogy nem feszítenék vázat, inkább hézagolnám az agyat.

3
zoldszem képe

jaja, a kona-mba 135mm-es

jaja, a kona-mba 135mm-es agy helyett 130mm-est feszítettem és .. de már meg lett hegesztve.
kulcsszavak : kona lava dome samu arpad sorry zold

4
Kicsi.fixi képe

az az 5 mm nem feszités, a

az az 5 mm nem feszités, a legtöbb agy nem pontosan akkora mint a váz belül ezért fesziteni kell egy kicsit rajta. 135ös papucstávval 130as aggyal tuti nem emiatt tört el. Még ha aluminium akkor sem.
---------------
Futár wannabe

Itt lenne az ideje hogy másokis elfogadják hogy én a forgalom részeg vagyok.

5
Kicsi.fixi képe

135ről visszahézagolod

135ről visszahézagolod 120ra? kemény e vagy? :D ---------------
Futár wannabe

Itt lenne az ideje hogy másokis elfogadják hogy én a forgalom részeg vagyok.

6
jazzpeta képe

Nyílván úgy gondoltam,

Nyílván úgy gondoltam, hogy 130-125-ről induló agyat keressen. Nézd meg a legtöbb agynál ki lehet szedni min. 6-7 de néha 12mm-es hézagolást is (vékonyabb kontra és hézagoló kuka).

Ez pont a 135-130 különbség miatt van így, csak fűzés előtt érdemes, hogy a végén középre kerüljön a felni.

Agyváltósból a nem kontrással is el lehet ezt játszani, legalábbis a legtöbbel.

7
Frenki képe

Javasolnám a Sachs

Javasolnám a Sachs Pentasport H 5111-et.kontraanyákkal a beépítési szélesség 122 mm, tengelytáv 159.

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

8
TheUnknownX képe

Nézegettem ezt is ugyan, de

Nézegettem ezt is ugyan, de kontrafékesek, vagy dobfékesek már nem is tudom, lényeg hogy ezek a fékek számomra annyira nem szimpatikusak, bár még nem vagyok járatos az ilyenekben, de kontrásat tuti nem.

9
otapi képe

Mi a baj a kontrával?

Mi a baj a kontrával? Karbantartásmentes, egy fékkarral és bowdennel kevesebb. Ha nem lejtőzik az ember sokat, a hátsó kerékre bőven elég. Azon amúgy is gyengébb bármilyen fékhatás.

10
Frenki képe

Teljesen igaz,Mi már

Teljesen igaz,Mi már készülünk a latyakos télre a barátnőmmel, és vadul fűzzük az iparis első agyakat és kontrás hátsókat a téli gépeinkre....
Amit kihagytál otapi,időjárásfüggetlen fékhatás!

"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"

11
lrdr képe

Shimano Nexus 3-ból is

Shimano Nexus 3-ból is létezik 120-as, ha elég a 186% átfogás.

12
TheUnknownX képe

Nem tudsz véletlenül

Nem tudsz véletlenül magyar linket küldeni?

13
TheUnknownX képe

Kétszer ment el bár csak

Kétszer ment el bár csak egyszer nyomtam...

14
TheUnknownX képe

Köszönöm a válaszokat!

Köszönöm a válaszokat! Akkor még megpróbálom kicsit jobban körbejárni a témát... A 3 sebességes nagyon állat lenne, de nem találtam sehol hogy lenne belőle olyan tengelytávú, elég nagy kavar van erről a shimano oldalán. Feszítést meg azért kérdeztem, mert rémlett valahonnan, hogy mintha az acél váznak nem ártana, de lehet csak álmodtam, és én se szívesen ülnék hajlítgatott vázon...

15
Pule képe

Agyváltós témában Pepe a

Agyváltós témában Pepe a Pepedál bringaboltban.
Na nem reklám, de kis hazánkban neki van a legtöbb köze ehhez. Ha jól tudom a készleten lévő váltók száma is nagy, valószínűleg találsz 120mm inter 3-at.

16
Frenki képe

Sachs-ban is van

Sachs-ban is van kontrás-nem kontrás agyváltó verzió.Ezerszer tartósabb a Shimanonál.Jövő hét utáni héten lehet hogy tudok segíteni, ha addíg nem jutsz vele semmire.

"NEM nyúl a fékhe", egy tartózkodás mellett nyúl fékhe! "

17
TheUnknownX képe

Ha jól láttam akkor a

Ha jól láttam akkor a sachs az mára sram lett, de a sram oldalon nem találtam semmit a tengelyhosszra vonatkozóan,szóval ha még tudsz ebben segíteni pár linkkel akkor azt szívesen venném... Köszi

18
TheUnknownX képe

Bár kicsit későn néztem

Bár kicsit későn néztem vissza, de most hogy elkezdtem használni a bringát így egysebességesen 42-16-al azt kell hogy mondjam, egész kellemeset csalódtam benne, bár nem tudom, néha érzem, hogy kéne még egy-két plussz sebesség de sebaj.
Egyébként a bringa szinte vaci új, így addig míg el nem fékezem a felnit adok az egysebességnek egy esélyt, szóval azért még az odébb van...
Pepedálról tudtam, meg is kérdeztem, ő érdekes módon azt válaszolta, hogy nyugodtan lehet feszíteni a vázat, hiszen acélváz.
A kontraféket, meg nem tudom miért, de valahogy zsigerből nem szeretem, szeretek néha hátrafelé racsnizni, akkor már inkább görgőfék, de az meg ugye még plussz pár milli lenne...
Azért köszi mindenki a válaszokat...