Egy biciklimnek tropára ment a hátsó kereke tavaly télen, most újat fűzök, Nexus 3-as hátsó aggyal. A váz alu, az eredeti papucstávolság 135mm. Az új agy 121.5mm-es (mert deluxe görgősféket kapott).

Szabad egyszerűen ennyit beljebb hajlítani az aluvázat? Vagy valami más sufnituning ötlet? Pl gondoltam rá hogy rárakok két oldalról 1-1 anyacsavart, és akkor már majdnem 135mm.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
-ogre- képe

én inkább betennék 1-1

én inkább betennék 1-1 keskenyebb távtartót mindkét oldalra. ezzel akár pontosan is kihézagolhatod a szükséges távot, csak turkálni kell a boltban, ha engedik :)

2
pata képe

bocs, de mi az a távtartó?

bocs, de mi az a távtartó? hogy néz ki?

3
-ogre- képe

az a kis "csődarab", ami a

az a kis "csődarab", ami a hátsó tengelyeken szokott lenni alapvetően a racsni oldalán, hogy a kontraanyához hozzá lehessen férni. az új, középre fűzött kerekeknél már mindkét oldalon van.
ilyenből rengeteg féle méret van, a fél centistől felfelé akár másfél-két centiig.

4
dobermann képe

Szia pata! Az alu vázon egy

Szia pata!
Az alu vázon egy millimétert sem szabad hajlitani.Így is adódik benne elég feszültség.
ogre jól mondja.A hézagolást lényegében elkezdted az anyával,de az nem jó megoldás."távtartóval" ami megfelelő mértetet biztosit precizebben tudsz dolgozni.Amire még figyelned kell az a kerék helyzete a láncvillában és a támvillában.Fontos még a láncvonal is.
Magyarul: spurba legyen a két lánckerék :D

Tradicio és Minőség! 1954-ota :D