Ezt találtam:
Nem tudni, mi történt a lánnyal
ELÜTÖTTEK EGY LÁNYT. Később értem oda, a sérült már egy kőpárkányon ült. Három fiatalember téblábolt körülötte. Talpra állították, támogatták, mire eszméletét vesztette. Az egyik fiú átfogta a derekát, és megpróbálta a járdán parkoló autóhoz cipelni. Gerincsérült szakszerűtlen mozgatása helyrehozhatatlan kárt okoz. Szóltam hát, ne mozgassák, és hívjanak mentőt. Újabb felszólításra egyikük elővette a mobil - ját, de nem szólt bele, ha - nem azzal, hogy jobb, ha az autó ülésére fektetik, be - tuszkolták az anyósülésre, beültek és elhajtottak. Utá - na pár kis iskolás közös erővel bi zonygatta nekem: jó, hogy autóval vitték a lányt, mert a mentő sokára jön. Nem ártana már ebben a korban tisztázni mindenkivel: ahol közel a mentőállomás, súlyos állapotban levő közúti baleseteshez legjobb mentőt hívni. Az, megkü - lön böztető jelzést használva, ha ma rabb jut a hely - színre, mint a személyautó a kórházba, tudja melyik az ügyeletes kórház, biztonságosan szállítja a sérültet, akár újraélesztést is végrehajthat. Azóta nem hagy nyugodni a gondolat, ha erélyesebben lépek fel, talán meg - előzhettem volna egy súlyos károsodást. Később az is felmerült, hátha ezek a fiatalok nem is jó szándékú segítők voltak, hanem a baleset okozói, akik meg akarták úszni a felelősségre vonást. A KRESZ ugyanis kimondja, hogy ha a bal eset személyi sérülést okozott, a rendőrhatóságot haladéktalanul értesíteni kell, és megérkezésükig a helyszínt elhagyni nem szabad. És ha a vétkes mégsem kórházba vitte az eszméletlen lányt? Bal esetek sajnos ezután is lesznek. Jó lenne, ha nem csak járművezetőkkel ismertetnék, mit kell tenni ilyen esetben.
(Metro-posta 2007.12.07)

Elvileg feljelentést lehet
Elvileg feljelentést lehet tenni, ha tudja a rendszámot és mint lehetséges tanút jelöli meg akkor az úgy tiszta nem?
A rendőr ki nem hivása minek számit, mi jár érte?