Ma az új bicajomban kíváncsiságból megmértem a 28-622 átmérőjét: 680 mm. Az 54-559-es külső a régi kerékpáromban alig egy centivel kisebb átmérőjű, így belepróbáltam a helyére, és belefért! Pedig a bringán sárhányó is van. Ezek szerint elvileg lehetséges egy 26"-s montiból kerékcserével normális városi biciklit csinálni?
Azért lenne különösen releváns, mert használt monti vázakat pl tárcsafékszemmel lehet találni olcsón, míg nagyobb kerékhez való hasonló váz használtan ritka.
Van-e valami hátránya egy ilyen átalakításnak? Szoktak emberek ilyet csinálni (gondolom nem én fedeztem fel, de még nem hallottam róla).

Ennél az átalakításnél
Ennél az átalakításnél a fékekkel lesz gondod. Persze ha fixit akarsz csinálni, akkor ez nem paraméter.
www.gruppetto.hu
de miért kell a monti váz?
de miért kell a monti váz? telszkóp miatt? vag ymi?
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
--
amit leírok és amit lefotózok
Nem kell a monti váz, de
Nem kell a monti váz, de nagyon olcsón hozzáférhető, mert van egy itthon. Éppen el akartam ajándékozni, de így új értelmet kaphat a létezése ;-)
Fékek: tárcsa lesz vagy görgős. Vagy esetlek kontra - el hombre propone, la mujer dispone.
Hát, ha megvan minden a
Hát, ha megvan minden a kerékhez, és van aki megcsinálja neked, akkor lehet belőle valami, de anélkül igencsak drága mulatság egy pár ilyen kereket csinálni csak ezért.
www.gruppetto.hu
Miért nem raksz fel egy
Miért nem raksz fel egy vékonyabb külsőt a montira? Sokkal olcsóban megúszod az egészet. Az a két-három centi a kerékátmérőben nem olyan nagy differencia. Ha a monti kerekét is 5 barra fújod, az se lesz sokkal lassabb, mint a hasonló 622-es kerék.
phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat
Az történt, hogy a váltó
Az történt, hogy a váltó egy balesetben meghalt, szóval azt úgyis ki kellene cserélni. A felni meg igen széles (gyári külső 59-es), a 28-559 túl keskeny neki, szóval mindenképpen kereket kell építenem. És inkább belerakok egy agyváltót akkor ;-)
Huhh, egy új agyváltó
Huhh, egy új agyváltó árából simán kapsz egy pöpec retro országúti strapagépet, ami a városba való.
www.gruppetto.hu
Szevasztok! Nekem is
Szevasztok!
Nekem is hasonló problémám van. Leszedtem a padlásról a régi 70-es évekbeli pözsómat, és elég alapos tuningon mentünk keresztül az elmúlt 3 hónapban (festés, hajtóműcsere, kerékcsere, fékkarok, kormány, stucni...) A rég felniket újak váltották, ezeken 28x 13/8 x 15/8 - as gumik vannak. Hátul tökéletes, elől besúrol a villába, szóval kisebbre kell cserélnem.
A fő problem, hogy megmaradtak a régi weinmann fékek, és beállításkor eltörtem azt az 'apacsavart", amin a fékbowben keresztül megy. Szervizben még nem voltam vele.
Sanszos, hogy lehet hozzá kapni? Kissé le vannak lakva szegénykéim, de jó lenne megtartani őket.
70es évekbeli alkatrészt
70es évekbeli alkatrészt akarsz? Inkább esztergáltass :)
szerintem van a boltban, de
szerintem van a boltban, de ha ügyes vagy tudsz fúrni magadnak. ha meg egyiksem akkor apro.bikemag.hu -n biztos találsz vmit.
ha találsz keskeny külsőt
ha találsz keskeny külsőt 26 1,3/8-hoz, az is jó. ritka méret, és az 590 éppen a std 559 és 622 között van. nekem mázlim volt, és találtam 28×590es köpenyt, jól viszi a gépet.
elvileg létezik, de
elvileg létezik, de kétféle szélességgel létezik. én a favoritomét törtem el, de szerencsére volt egy használaton kívüli weinmann, onnan pótoltam. ha nem jó, sajna fel kell fúrni a nagyobb méretre, de a fék szerkezetében nem okoz gondot.
Az én egyik weinmann
Az én egyik weinmann fékemnél is az a kis alkatrész halt meg, boltban lhet találsz olyat.
Ha mást nem veszel 500 forintért egy teljes másik féket :)
Köszi a hozzászólásokat!
Köszi a hozzászólásokat! Találtam az első bringaboltban "lyukas csavarokat", az eladó néni nem lepődött meg, de még nem volt lehetőségem rápróbálni a gépre. Ránézésre picivel kisebb átmérőjűek az új csavarok, mint a régiek, de attól még jó lesz. 50Ft/db. B
eszéltem 1 szerelővel, szerinte az a hátul lévő fék egy átalakított első, ezért le kéne cserélni az egész sz*rt.
A hétvégén megpróbálkozok a "patkolással"... de ma jutányos áron rendeltem egy 0 km-es, "kékacél" shimano exage br350 típusú oldszkúúl fék-szettet ami még jól is mutat, mert a bringa narancs színben virít. Fő a harmónia:)
Az első gumit meg kisebbre cseréljük, és akkor elvileg ok lesz...kissé kivagyok, már szeptember óta vonaglik a felújítás...jó lenne már élvezni a munka gyümölcsét... legkésőbb a következő CrMass-on szeretném az égbe emelni :)
Az a sok elfekvő exage
Az a sok elfekvő exage fék:)
Én is vettem:)
Mindenkinek kijár a retro
Mindenkinek kijár a retro és a dizájn párhuzamos élvezetéből! No és fog is, vagy csak dizájnos? :)
üdv.nekem egy speckó
üdv.nekem egy speckó rockhopper van 622-es kerékkel kettler alu villával vejman fékkel elől. meg stx rc vel,a direkt drájv hátsóvillába is elmegy a nagykerek.meg kap még hátra tárcsaféket oszt jónapot.
nekem van egy 7 sebességes
nekem van egy 7 sebességes montim, amiből átraknám a kerekeket egy 6 sebességes városi (?) bringára (Kiwi Country), működne a dolog? a kerékméret az 26os mindkettőnél
Talán ez a topic áll a
Talán ez a topic áll a legközelebb a kérdésemhez.
Kinéztem a Pajtásba egy Mali Ironman 62-es vázat. Ebből szeretnék egy outit építeni, legalábbis koketálok vele.
Itt a váz: http://pajtasbiciklibolt.hu/sites/default/files/vaz0001.jpg
Írtam neki emailt, hogy megtudjak pár adatot a vázról, mekkora fejcső stb.
És bár nem kérdeztem de maguktól írták, hogy nem 622 es kerék való bele , hanem 590 es triatlon!!!
Létezik ez? Mert eddig csak olyan Mali Ironman vázzakat láttam amiben 622 kerekek voltak.
Pl: Mali Ironman Tiagra
A triatlonos kerék nem 590,
A triatlonos kerék nem 590, hanem 571...
Ha megjegyezték akkor úgy
Ha megjegyezték akkor úgy van, vaszeg triatlon váz.Nővel beszéltél vagy férivel?
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Nôvel beszéltem és 590 es
Nôvel beszéltem és 590 es kereket mondott.
Akkor sejtem ki volt,
Akkor sejtem ki volt, menjél be és beszélj valamelyik szerelővel.Levi már nincs a pultnál.
"Nem nyúl a fékhe', nem nyúl a fékhe'!"
Zelmával beszéltem. Az
Zelmával beszéltem.
Az lesz egyébként , hogy benézek, csak most nem vagyok Pesten, majd jövőhéten.