Ma reggel 3/4 hétkor a Népstadionnál álltam a piros lámpánál, és amikor zöldre váltott a lámpa egyszercsak a nagy semmiből, a hátam mögül ezerrel leelőzött ez a biciklis szörny! A kerékpárjára valami fura szerkezet volt felszerelve, mondhatni egy motor vagy mi. Nem az a dinamós, hanem valami más. Berregett veszettül, tekerni nem tekert egyet sem. Ilyet még nem láttam. Szerintem valami motor volt.
Szóval a bringás utakat most már nem csak a bringások hanem sajnos egyre többször a motorosok és ezek a fura szerzetek is használják. Szerintem, ha egy út bringa út, akkor ilyen járművekkel nem kellene rajtuk közlekedni. Most már attól is tartani lehet, hogy nem egy autó, hanem egy ilyen SZÖRNY folg elütni?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Attila- képe

Dongónak hívták régen,

Dongónak hívták régen, divatos volt a 60as években, most is játszik vele pár megszállott, nem lesznek sokan, ne félj:-)
Mondjuk smkp a motor miatt, tehát más szabályok vonatkoznának rá, nem mehet lakott területen belül bringaúton, hiába úgy néz ki, mint egy bicikli.

2
Hemü képe

300W teljesítményig

300W teljesítményig kerékpárnak számít.

_________///Hemü\\\__________
\ Bitta Hedud, samdacia of Bilagit /

3
Attila- képe

Biztosan, de a legvacakabb

Biztosan, de a legvacakabb motor is 1 lóerő felett van, az eredeti Dongó is már az volt. Elektromosokban látni kisteljesítményű rásegítőt csak.

4
OJani képe

Amit nem értek - sok minden

Amit nem értek - sok minden más mellettt :) - Miért nem lép fel a rendőrség a 60-80-al száguldozó 49 cm3-es "segédmotorok"-nak csúfolt robogókkal szemben? Ezek rendszeresen szembe jönnek velem pl. a Háros-hídon, a kerékpárúton. Rendszám kellene rájuk, meg "A" kat. jogsi, és kerékpárútról/sávról letiltás.

5
Tomacher képe

Az semmi. ha nem kellene rá

Az semmi. ha nem kellene rá rendszám (tehát 50cm3 alatti), akkor is legfeljebb 20km/h-val mehet bringaúton!

Tomi.

6
Attila- képe

..lakott területen

..lakott területen kívül...

7
magwas képe

Nem csak a

Nem csak a hengerűrtartalomra van megkötés, hanem a teljesítményre is. Elvileg ezeknek a gépeknek rendszámmal kellene futniuk.
És a bringautat a segédmotorkerékpár csak lakott területen kívül használhatja.
Mondjuk engem lakott területen belül nem zavar, mert nem ott megyek.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

8
CMX képe

"Mondjuk engem lakott

"Mondjuk engem lakott területen belül nem zavar, mert nem ott megyek."

Kivéve az UVH-n. A robogósok miatt nem fogok az Árpád-hídig bemenni, pedig van belőlük dögivel. Főleg azt szeretem, amikor a felhajtón köhögve megelőz, majd szívhatom végig a füstjét a Duna felett.

9
magwas képe

UVH mint Újpesti Vasúti

UVH mint Újpesti Vasúti Híd? Értem a problémádat.

A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor

10
jeremy spark képe

na igen, nekem az napi út

na igen, nekem az napi út többször is. Ott a speed motortól kezdve a chopperig mindennel közlekednek, lassan repülővel is....nem vagyok egy agresszív ember, de néha arra gondolok, hogy elsuhanva mellettük rájuk kéne rúgni egy pörgőt, aztán olyat borulna a hídba vagy a korlátba akadó kormánytól, mint a táposlószar....aztán forduljon meg azzal a szarral és üldözzön egy akkora járdán, ahol a motorja keresztbe csak félig férne el....

Beépített gépágyút a kerékpárokra!

11
Perillustris képe

Ne engedd, hogy

Ne engedd, hogy megelőzzön.

12
RoGeR képe

Hallottam valami olyasmit,

Hallottam valami olyasmit, hogy hamarosan az smk is rendszámköteles lesz, úgyhogy max az adókon lehet majd spórolni nem a rendszámon és az azonosíthatóságon...

---
Bringasávot a Nagykörútra!

13
villámlovas képe

Ami a legszörnyűbb

Ami a legszörnyűbb (-szörnyebb :), hogy néha nekem kell lehúzódnom, biztos ami biztos, mert ezek a robogós köcsögök rendesen száguldoznak a kerékpárúton! (a gyalogosok is idegesítőek ott, de ha viszonyít6unk...) Még mindig érdekelne, hogy ha a csak jobbra kanyarodó úton elmennek mellettem jobbról, és amikor a piros lámpánál is majd' elcsapnak, vagy amikor a bringaúton száguldoznak motorral, sőt, amikor olyan helyeken parkolnak, ahol nem szabad nekik (járda, kerékpárút (pl.Andrássy), járdasziget)stb., mit csinálnak a rendőrök? Jól fel kellene jelenteni őket!!! (autós, rendőr, mindegy :)

Két keréken szép az élet...(ha lábbal hajtós :)

14
iliketoridemybicyclee képe

Pont ma a körúton láttam

Pont ma a körúton láttam séta közben az alább vázolt esetet. Egy srác (vagy kisnyugdíjas?) poroszkált 10 km/h val a gyalogjárdán, valami hasonló szörnnyel (kopott robogó, kismotor).A sarkon állt egy biztosúr meg egy közteres, és az előbbi amint felfigyelt a közeledő szörnyre, megindult, és már be is ficcent a ,,lassítson, álljon meg" terelgető kézmozdulat(tudod, mintha egy kutya buksiját simogatná finoman tenyérrel, csak nem volt ott a kutya a tenyere alatt). Gondolom kellemesen elbeszélgettek. De jó volt látni azért, hogy ilyenekre is odafigyel az egyenruhás.Mert ma is bőven láttam pofátlan robogósokat a járdán meg a bicikliúton hajtani (belvárosban).