Már több mint egy éve kísérletezek vele, hogyan lehet bevinni az irodába a vasalt inget táskában úgy, hogy felvehető állapotban maradjon. Eddig nem sikerült normális megoldást találni.
Valakinek sikerült már?
| Csatolmány | Méret |
|---|---|
| ing.jpg | 61.03 kB |
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Már több mint egy éve kísérletezek vele, hogyan lehet bevinni az irodába a vasalt inget táskában úgy, hogy felvehető állapotban maradjon. Eddig nem sikerült normális megoldást találni.
Valakinek sikerült már?
| Csatolmány | Méret |
|---|---|
| ing.jpg | 61.03 kB |
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Igazából sikerült egy
Igazából sikerült egy megoldást találnom: ez a hordozható vasaló, amit bent tartok és a hajtásoknál keletkező gyűrődésket gyorsan elsimítom vele. De nem mindenhol (ahova járok) tudom benthagyni, cipelni meg nem akarom. Szóval mégiscsak kéne valami más megoldás.
---
Ez a zén oldalam
Tavaly úgy gondoltam,hogy
Tavaly úgy gondoltam,hogy csinálok magamnak egy bicikli külsőből övet.Rájöttem nem csak elvont,de erős is.Rajta van az ú-lakatom és szinte nem nyúlik.Gondoltam ha valakit érdekelne tudok csinálni,ráadás mindegyik egyedi.
Csak el ne ess, vele, mer' az
Csak el ne ess, vele, mer' az U lakat csúnya dolgokat tesz a testeddel!
Seidensticker vasalásmentes
Seidensticker vasalásmentes inget hordok, az bírja ránc nélkül :-)
Hol lehet kapni? --- Ez a
Hol lehet kapni?
---
Ez a zén oldalam
Én Bécsben a Landstrassen
Én Bécsben a Landstrassen veszem egy kis üzletben kedvezményesen 30-35 euróért darabját, pesten minden legalább a duplájába kerül, mint megtapasztaltam, vettem véletlenül 19ezerért is ilyet, de soha többé.
en vszeg ugy cinalnam,h
en vszeg ugy cinalnam,h kivasalom, hosszaban osszehajtom, es feltekerem. kosztumnel bejott eddig. bonnie
Ez jó! Kipróbálom
Ez jó! Kipróbálom holnap.
---
Ez a zén oldalam
hogy elte tul a cucc az
hogy elte tul a cucc az utazast? bonnie
kivételesen nem bringával
kivételesen nem bringával mentem ma úgyhogy majd hétfőn.
---
Ez a zén oldalam
Na, megvolt a próba. A
Na, megvolt a próba. A legfontosabb tapasztalat, hogy sokkal jobb, mint a hajtogatás!!! Egy-két kisebb gyűrődés így is lett rajta, de felvehető maradt.
Még próbálkozom: lehet az inget kétfelé hajtogatni tekerés előtt meg lehet gondosabban tekerni. Hátha lesz még tökéletesebb is!
Köszi a tippet!
(azért is jobb tekerni, mert utálok hajtogatni :)))
---
Ez a zén oldalam
penteken tesztelem a
penteken tesztelem a tekerest talarral :) bonnie
fotót követelek! :) *CMS*
fotót követelek! :)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
Szerintem nem ilyen fotót
Szerintem nem ilyen fotót követelsz, de tőlem ilyet kapsz :)
Szóval a mai nap eredménye ez.
Technika: Hosszában kettéhajtva, úgy, hogy az eleje van kívül. Alulról felfelé tekerve, óvatosan hogy ne gyűrődjön meg közben. Az eredmény a fotón látható, szerintem tökéletes!
bonnie, köszönöm szépen a tippet!!!!!!!
---
Ez a zén oldalam
naygon szovesen! tovabbi
naygon szovesen! tovabbi kiegeszites a tipphez: jo, ha nincs teletomve a taska, akkro a tobbi "suly" nem nyomja ossze a gyaszt. bonnie
marugyertem feltekerem a
marugyertem feltekerem a talart :) csak nem gondolod,h ilyen ligo-logo vacakban fogok terekrni? ;) bonnie
Az enyém sem gyűrődik
Az enyém sem gyűrődik szerencsére...holnap kiderül, h csak az arcom lesz-e gyűrött államvizsgán az éjszakázástól, vagy a ruháim is :D
fából vasparipát
Öt perc hordás után
Öt perc hordás után ugyanolyan gyűrött lesz, mint a szállítástól. Ezért én nem szoktam aggódni.
mit művelsz Te a
mit művelsz Te a munkahelyeden? ;)
(nekem nem)
---
Ez a zén oldalam
Szerencsére napjaim 95%-a
Szerencsére napjaim 95%-a ing és öltöny nélkül telik. Csak tárgyaláshoz kell hordanom. Elég betűrnöm a nadrágba és leülni egy székre, majd hátradőlni és az alap gyűrődések megtörténnek. A hajtogatás miatti gyűrődés így már szinte fel sem tűnik.
A tökéletes megoldás engem is érdekelne akár (csak a móka kedvéért), mert jövő héten elutazom és biza a bőröndben utaznak velem az ingek.
:))
:))
Saint javasolta a tandemet
Saint javasolta a tandemet szobor szállításra nekem a multifunkcionális csomagtartó fórumban.
Szobor helyett kirakati bábu ülhetne a tandemen, rajta nem csak a vasalt inggel, de egy egész öltözetnyi váltás ruhával. :)
---
Ez a zén oldalam
Hmm, ergó ha elegánsan
Hmm, ergó ha elegánsan akarunk megjelenni az irodában, legjobb, ha egy öltönyös guminőt viszünk a hátsó ülésen. Elgondolkodtató.
Pláne elképzelem az irodába belépést: biciklismezben, sisakban, és a kezedben egy öltönyös gumilujza. Kb. "Ne kérdezz semmit" -szituáció. :-D
korrekt összefoglalása az
korrekt összefoglalása az eddigi beszélgetésnek :)))))))
---
Ez a zén oldalam
Igazi öltönyös-inges
Igazi öltönyös-inges irodamókus lévén engem is érint a téma. 5letem sajnos nincs (azon kívül, hogy beviszek egy vasalót meg egy deszkát az ofiszba), de benézek majd időnként, hátha Ti meglelitek a legjobb megoldást. :)
Jövőhéttől nekem is
Jövőhéttől nekem is munkaruhámmá válik az ing és nyakkendő. Én valami keskeny, de "összehajtott ing" alapterületű dobozon gondolkozom, ami belefér egy hátizsákba, vagy akár rögzíthető egy csomagtartón is. Pl számítógép alaplap doboza alapterületre stimmel, csak túl magas, mondjuk abban 2-3 inget is el lehet vinni.
Nem tudom mennyire
Nem tudom mennyire működőképes az ami eszembe jutott, de azért leírom. Szóval amikor az ember fia vesz inget, akkor az sokszor vmi karton izére van ráhajtogatva/tűzve. Erre nem lehetne a kezdeti állapothoz hasonlóan rárakni valahogy?
--
kossuth - himmel.hu
A dobozos megoldáson én is
A dobozos megoldáson én is gondolkoztam már, de:
1. nem találtam ilyen dobozt. Persze kartonból lehetne csinálni.
2. attól félek nem érne semmit
3. hazafelé útban van a doboz
De ha valaki kipróbálta, szóljon vissza hogy bejött-e.
A kisvasalómhoz egyébként deszkát nem vittem be, csak egy összehajtott lepedőt, azon vasalok a földön. 1 perc alatt megvan + kibe pakolás összesen kb 4 perc.
---
Ez a zén oldalam
Tegnap kipróbáltam. Egy
Tegnap kipróbáltam. Egy ing + egy szövetnadrág szépen belefért a dobozba, gyűrődésmentesen leszállítottam. Viszont kényelmetlen lett tőle a táska és hazafelé tényleg útban volt a doboz. Ez a megoldás csak csomagtartóra rögzítés esetén javasolt.
Rövidebb távon vittem már
Rövidebb távon vittem már úgy inget, hogy vállfán, lenejlonozva a hátizsákomra akasztottam kívülről. Nem is lobogott nagyon, igaz, 25-nél nemigen megyek gyorsabban.
Adalék feltekeréshez: Szállodai bálteremben láttam, hogy a végtelen hosszú svédasztal végtelen hosszú abroszát masszív kartoncsőre tekerték fel. Ott aztán egy ránc nem volt.
- - - - -
Következő járat indulása: július 13.
www.6efutas.hu
ahogy én csinálom: otthon
ahogy én csinálom:
otthon erős vasalás sok gőzzel, álljon mint a cövek...
a hajtogatás: szokásos módszer szerint eleje kint, két oldala - ujjai befelé, párhuzamosra. Így kapsz egy 20 cm-es csíkot gyakorlatilag. Én nem feltekerem, hanem: alsó 10 cm felhajt (ez a rész később úgyis a nadrágban lesz), majd 2 X félbehajtom. A végeredmény kb 15x20 cm: ezt be egy műanyag zacsiba, azt be a hátizsákba. Lényeg, hogy a hajtások ne legyenek szorosak, illetve a táskának legyen egy minimális saját tartása, ne nyomja agyon az inget. Ja és az ing megy legfelülre, minél kisebb mechanikai behatás érdekében. + perec sem tesz jót :) de az amúgy sem...
Albundy dobozos megoldása sem lehet rossz, de hát állandóan cipősdobozokkal szaladgálni??? :) Akkor már inkább egy használatlan kis pizzásdoboz.gondolom van több méretben...
A guminős megoldás állat, de akkor már tandemmel, a nőre meg egy állat spd-s cipő, nehogymár csak üldögéljen az ember mögött. Dolgozzon meg a pénzéert... :)
elk
Mekkora ötlet a
Mekkora ötlet a pizzásdoboz!
A hajzat kordában tartására a bukó alatt nincs ötletetek? :)
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)
raszta-tök mindegy mennyire
raszta-tök mindegy mennyire kócolódik, nem árt,csak használ
vagy
max 1centis haj-nem tud kócolódni
:D
Gumikerekeken csendben suhantok, fürtjeid között napfény és menetszél játszanak...
Nullás gép? :) Sinead
Nullás gép? :) Sinead O'Connor nem bánta...
Itt egy hely a sisak és a haj témájával:
http://www.helmets.org/hair.htm
---
Ez a zén oldalam
Az én megoldásom is ehhez
Az én megoldásom is ehhez áll a legközelebb. Annyi eltéréssel, hogy én két A4-es mappa közé teszem be az inget, ami megakadályozza, hogy a hátitatyiban összegyűrődjön, elmozduljon. Akár aznap is hodható, de a legjobb ha egy napot lóghat az irodában, utána olyan, mint újkorában. Öltözőszekrényem nincsen, de a nyitott ajtó mögé a falra felraktam egy akasztót, na ezen már lassan komplett ruhatár van és rajtam kívül senki sem látja.. :) nadrág, 1-2-3 ing, zakó, nyakkendő és jöhet bármi/bárki
létezik öltönytartó
létezik öltönytartó zsák.
enyim félbehajtható, szép kis gombocskákkal; vállfával simán ráment a táskára, és nagyon nem is mozog keresztirányba.
érettségihez megtette.
Na ezt képzeld el
Na ezt képzeld el mindennap... majd szólj ha így jársz megyek ki röhögni :)))
---
Ez a zén oldalam
ha napi 15-15km oda-vissza
ha napi 15-15km oda-vissza akkor majdlehet röhögni, mert tuti h azzal mennék.
bagaboo táska karabginerébe frankón bekasztod felül, alul meg simán átbujtatod egy kis kilógó részen a csat.
Hmm, félbehajtható... -->
Hmm, félbehajtható... --> a felső csövön nem fér el? Vagy az zavarna a tekerésben/balesetvészélyes? Ha az alját lefogatod valahogy, akkor szvsz talán nem...
Mondjuk lehet hogy így meg a szél oldalról belekaphat kellemetlenül... (Kipróbálnám, de nincs ilyen félbehajtós öltöny-zsákom.)
Nekem az alábbiak szerint
Nekem az alábbiak szerint megy az inggel való harc:
Erőteljes gőzölős vasalás, óvatos félbehajtás és a feltekerés kombinációja. Vagyis elejét összegombolva a két ujját hátrasimitom és az alját feltekerem.Ja és a gallért nem hajtom le, csak már felvétel előtt.
Helyzeti előnyömből adódik, hogy van ruhásszekrényem a melóhelyen, és utáljatok zuhanyzó is van, csak le kell ballagni az alagsorba... :o)
sz'al én több inget hozok be, és egy-két nap alatt kissé kilógják magukat. ( Egyébként két leülés és valóban a használatból eredő normál gyűrődések megjelennek...)
Kriszab, esetleg a sisak alatt valamiféle kendő? Nem olyan "marnénis" verzióra gondolok, hanem vmi pamut anyag ami 'setleg a verejtéket is felissza, és kissé megfogja a port, s talán a hajkoronát is rendezettebben tartja. ;o/
Még egy trükkre jöttem
Még egy trükkre jöttem rá!
Ha kerül is egy-két apró gyűrődés véletlenül az ingre, ha kiakasztom egy vállfára, másnapra elég jól elsimul.
Így mindig egy inget bent tartok, és a másnapit viszem be. Az is előnye ennek, hogy ha véletlenül elfelejtek bevinni inget, akkor is van mit felvenni.
---
Ez a zén oldalam
Vannak kis buborék-vödör
Vannak kis buborék-vödör mosógépek, és parányi túrista vasalók. Nem tudnál benn tartani egy ilyen felszerelést az öltözőben és fürdőben?
http://www.old-fashioned-values.com/get_item_wonder_wonder-washer.htm
Egyébként nézd meg az első hozzászólást.
De határozottan a tekerés a legjobb! Mármint az ingfeltekerés :))))
---
Ez a zén oldalam
Ez egy nagy turmixgép :)
Ez egy nagy turmixgép :) Azt nem írja, hogyan öblíti ki utána a mosószert?
*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)