Aki egyetért azzal, hogy hasznos lenne egy ilyen kiegészítő a fórumra, az szóljon itt hozzá bármit.

Remélem leszünk elegen ahhoz, hogy tegyen egy próbát a fórum legfelsőbb vezetősége.

Drupal modul hozzászólások értékeléséhez

Azért tartom ezt a kiegészítőt hasznosnak, mert ha véletlenül egy kifogásolható tartalom elkerüli a moderátorok figyelmét, a külvilág látni fogja, hogy a CriticalMass.hu közössége _ELHATÁROLÓDIK_ a kifogásolható tartalomtól azzal, hogy a béke ülőgumója alá húzza a tartalom értékelését.

Kérlek titeket, segítsetek nekem. Köszönöm.

A link mégegyszer:
Drupal modul hozzászólások értékeléséhez

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
tranyo képe

tesztelni kell ,de vmi ilyen

tesztelni kell ,de vmi ilyen kellene

2
err képe

norbijúzer @ cs, 2011-03-10

norbijúzer @ cs, 2011-03-10 13:59

"esetleg kommentek közt is lehetne lájk/diszlájk gomb (nem fészbúkos, inkább olyan, mint a youtube-on pl.) ami egyben közösségi moderációt is megoldhatna."

http://criticalmass.hu/forum/20100331/webmesternek-ii

zsoltee @ h, 2010-03-29 20:34

"+1

(ja és +1 gombot is plíz! köszi :))"

http://criticalmass.hu/forum/20060410/webmesternek

Most kipipalhatjuk a 2012-t is. Majd jovore is biztos keri valaki :F

3
atom21 képe

+1

+1

4
czappa képe

Az eredeti felvetesre:

Az eredeti felvetesre: +1.

Viszont a tulajdonosok, az oldal uzemeltetoi reszerol semmi fele szandek nincs ilyesmire (ld. errorka hsz-e).

Kuku moderaciot nem akar, el kell sajnos fogadni, hogy a cm ilyen.
Ha valakinek ez nem tetszik, akkor nem tehet mast letrehoz egy altrenativat, amit aztan itt is elkezd hirdetni. :)

Ehhez nem kell mas csak:
- penz (domain, VPS, stb)
- megfelelo tudas (VPS OS-enek belovese, karbantartsa, drupal telepitese, karbantartsa)
- ido (moderacionak). Ez utobbi akkor hagyhato el, ha talal masokat akik ezt helyette megcsinaljak.

5
Kuku képe

Én valóban nem akartam

Én valóban nem akartam közösségi moderálást sem, mert azt feltételezem, hogy az nem bármilyen elvek, hanem a tetszik nem tetszik kategória szerint lenne használva, ahogy az több fórumon is megy.
De majdnem mindegy is, mert nem feküdtem keresztbe, és mivel szinte mindenki más akarta, ezért lenne, ha nem akadt volna el együtt a teljes újítással.
Krisztab kezében van az ostor, de ha jól tudom teljesen elakadt, mert akik ígérték nem csinálnak semmit. :(

6
aghla képe

Már megint a TEGYEN VALAMIT

Már megint a TEGYEN VALAMIT VALAKI!
Az alap ötlet tetszik, a másik blogban kb. ugyanezt vetettem fel. Ott azonban kiderült, hogy a felvetésem - mint ahogy ez is - plussz emberi munkát igényel, amire nincs kapacitás.

Szerintem biztosítani kell a "legfelsőbb vezetés" számára, hogy a rendelkezésre álló szabadidejét a közelgő közgyűléssel kapcsolatos agyalásra fordítsa, abból több hasznunk lesz!

Közben semmi akadálya nincs a közösségi moderálás bevezetésének a jelenlegi technikai adottságok mellett sem.
Kicsit fapados és körülményes, de önfegyelemmel működhet:
A nem kívánatos tartalom alá válaszként két szintű nemteszést lehet nyilvánítani. Legyen a az enyhébb
-légyszi ne itt!
és a teljesen elutasító
-pfújj!
Ez csak akkor hatásos ha sokan alkalmazzák és TÉNYLEG SEMMI MÁS KAJÁT NEM ADNAK A TROLLNAK!

7
aPala képe

Üzemeltettem már Drupal

Üzemeltettem már Drupal alapú honlapot, mint amilyen ez is.
4-5 kattintás az egész. Komolyan.
Viszont közismert tény, hogy nemakarásnak nyögés a vége.

Az se világos, hogy ha én megcsinálnám ezt a 4-5 kattintást, kinél lehet kilincselni.

Másrészt MK-s közgyűléssel érvelni eléggé necces szerintem, mert olyan olvasata is van így ennek, hogy az MK miatt az eddiginél is kevesebb idő jut a fórumra.

http://imgur.com/tCp90.gif

8
err képe

Sokan jelentkeztek mar az

Sokan jelentkeztek mar az elmult par evben, hogy besegitenenek, szoval a kilincselesen mar tul vagyunk...

9
aghla képe

Nem értek drupálul,

Nem értek drupálul, elhiszem hogy csak 4-5 kattintás. Mégis minek kilincselni, ha anélkül is megy? Talán azért nem nyitnak ajtót, mert elveikkel ellenkezik a cenzúra és nem adják hozzá nevüket. Ez elfogadható.
Ugyanakkor az általuk biztosított szabadság lehetővé teszi amit javasoltam.

"Másrészt MK-s közgyűléssel érvelni eléggé necces szerintem, mert olyan olvasata is van így ennek, hogy az MK miatt az eddiginél is kevesebb idő jut a fórumra."
Az meg miért lenne baj? Talán kötelessége pátyolgatni a honlapot?

10
tranyo képe

lenne aki

lenne aki pátyolgatná...(én úgy érzékelem)
csak senki se tudja hogyan lehetne pátyolgató...

11
aPala képe

A kommentek értékelési

A kommentek értékelési lehetősége nem cenzúra.

Azért baj, mert lassan pont annyian látogatják ezt a fórumot, mint az MK honlap fórumát.
Szomorú látni, hogy hiába segítenének az emberek, nem hagyják.

12
aghla képe

http://hu.wikipedia.org/wiki/

http://hu.wikipedia.org/wiki/Cenzúra
"A cenzúra információk hozzáférhetőségének és terjesztésének a felügyelete, elsősorban politikai és morális alapokon."

Kár tagadni, a /le/értékelés célja hogy ne jelenjen meg a nemtetsző komment, de tök mindegy, nevezzük közösségi moderálásnak.

"Azért baj, mert lassan pont annyian látogatják ezt a fórumot, mint az MK honlap fórumát."
A véleményemet fogalmaztam meg, miszerint nem baj ha most nem a honlappal foglalkoznak. Te pedig tényként kezeled hogy keveset foglalkoznak a honlappal. Ugyanazzal a lendülettel bizonyítottnak látod, emiatt csökkent az olvasók száma.

13
aPala képe

Az a baj, hogy nem csak most

Az a baj, hogy nem csak most nem foglalkoznak a honlappal, hanem úgy általában tojnak rá, "mert még működik".

14
SzCiklon képe

Azért, a "működik, ezért

Azért, a "működik, ezért gyorsan változtassuk meg" sem szokott mindig bejönni :P

Szereld meg a bringád!, Belvárkodj!
A járdázók elütik anyádat? Küldd őket a... Bebiciklizésre!

15
aPala képe

Biztonsági mentés -> modul

Biztonsági mentés -> modul beizzítása -> tesztüzem -> HA
-> működik, marad
-> nem működik -> modul eltávolítása -> HA
-> szükséges ->biztonsági mentés betöltése

Vagy az üzemeltetők attól félnek, hogy így esetleg az derülhet ki, hogy 20-30 ember olvassa csak a fórumot? Nem látok logikus magyarázatot arra, hogy ez a fórum miért nem halad a korral.

16
Hotyhogy képe

Ami nem romlott el, azt ne

Ami nem romlott el, azt ne reperáld meg.

Si fractum non sit, noli id reficere. :D

17
aghla képe

Úgy beszélsz mintha

Úgy beszélsz mintha állami, vagyis mindannyiunk tulajdona volna. Akkor talán lehetne számonkérni.
Ez itt magántulajdon, ilyen formában adtak lehetőséget a használatára. Ha nem reagálnak, ennyi. Te meg én max. megköszönhetjük a lehetőséget.

18
aPala képe

Oh, értem. Ebben az esetben

Oh, értem. Ebben az esetben én is Icarus példáját követem. :)

19
monster képe

Na, lássuk, magam

Na, lássuk, magam részéről alig várom.
--------
2 kerék jó 4 kerék rossz

20
aPala képe

Ó, mi még fogunk

Ó, mi még fogunk találkozni IRL is. :)
Visszasírom azokat az időket, amikor a CM legnagyobb gondja egy Economist nevű felhasználó volt. :) Te egy fifikás kis agitátor vagy. :)

21
aghla képe

Eddig mit hittél? Most hogy

Eddig mit hittél? Most hogy megtudtad mi változott? Megfontolt döntés a távozásod?
/megjegyzem, én sem tudom ki a tulaj, de számomra mindegy/
Ahhoz képest hogy az első felvetésedben egyetértünk, vicces ez a sértettség.:)

22
aPala képe

Eddig azt hittem, hogy ezt

Eddig azt hittem, hogy ezt egy közösség irányítja.
Így az változott, hogy ismerem a "góré" álláspontját az egész moderációról, és azzal én nem értek egyet.
Megjegyzem, monster kedvenc szállóigéit (vagy Csigáé, a fene se tudja már, hogy ki írta le először ebben a nagy linkelgetésben...) sem törlik, tehát ebben a kérdésben kivételesen monster az én hajómban lapátol, neki sem tetszik a korlátlan trollkodás.

A távozásom annyiban megfontolt, hogy változást szerettem volna, ehhez időt és tudást is adtam volna, de a "góré" mást gondol, illetve errorka is rámutatott nekem arra, hogy én a criticalmass.hu Neo-ja vagyok. Évente felbukkan egy Neo, aki változást szeretne, de a Mátrix (góré) eddig mindig legyőzte.
A fórumra fordított időt inkább a családomra, tanulásra és bringázásra fogom költeni.

Fogalmazódik bennem a gondolat, hogy megvalósítsam a CM.hu konkurenciáját, aztán majd a piac eldönti, hogy melyik maradjon meg/néptelenedjen el.

23
aPala képe

Eddig azt hittem, hogy ezt

Eddig azt hittem, hogy ezt egy közösség irányítja.
Így az változott, hogy ismerem a "góré" álláspontját az egész moderációról, és azzal én nem értek egyet.
Megjegyzem, monster kedvenc szállóigéit (vagy Csigáé, a fene se tudja már, hogy ki írta le először ebben a nagy linkelgetésben...) sem törlik, tehát ebben a kérdésben kivételesen monster az én hajómban lapátol, neki sem tetszik a korlátlan trollkodás.

A távozásom annyiban megfontolt, hogy változást szerettem volna, ehhez időt és tudást is adtam volna, de a "góré" mást gondol, illetve errorka is rámutatott nekem arra, hogy én a criticalmass.hu Neo-ja vagyok. Évente felbukkan egy Neo, aki változást szeretne, de a Mátrix (góré) eddig mindig legyőzte.
A fórumra fordított időt inkább a családomra, tanulásra és bringázásra fogom költeni.

Fogalmazódik bennem a gondolat, hogy megvalósítsam a CM.hu konkurenciáját, aztán majd a piac eldönti, hogy melyik maradjon meg/néptelenedjen el.

24
Otringos képe

Sok sikert, remélem hamar

Sok sikert, remélem hamar elkészülsz vele.
Egy tanácsot, azért adok: egy FCKeditor-t, vagy valami hasonlót is dobj rá, hogy jobban lehessen szerkeszteni a szöveget.

25
err képe

Van mar ilyen, bar picit

Van mar ilyen, bar picit maskepp mukodik, mint a CM. Peldaul nem irhat akarki bejegyzest, cserebe sokkal inkabb a kozlekedes es a kozossegi programok (NR, MM, Bebic, stb) reklamozasa a tema. Nehogy para legyen, nem irom ide a cimet :) Kapcsolati fulon lehet nekem emailt irni...

26
Kuku képe

Légzsákot püfölsz. Én

Légzsákot püfölsz. Én sem vagyok góré.
A domain tulajdonosa lehetne az, de nem szól bele. Ő adja a szerverhosztingot is, a szervert a Kerékpárosklub vette 1%-ból.
A moderációról ugyan van álláspontom, de kb. 10+ admin jog van kiosztva, és ebből egy vagyok, bár valóban érvelek a szerintem logikus álláspontom mellett. Azonban ha egy moderátor kitörölne egy hozzászólást, mégcsak azt sem tudnám hogy ki volt a sokból.

27
Kuku képe

Egyáltalán nem tojunk rá.

Egyáltalán nem tojunk rá.

28
Kuku képe

Egy kicsit az bosszant, hogy

Egy kicsit az bosszant, hogy vannak emberek akik rendszeresen szúrkálnak másokat, vagy táplálják a trollokat, majd amikor (kis részben persze) miattuk is lezüllik a színvonal, akkor egy technikai megoldást javasolnak az emberi helyett. Szerintem ha a közeg nem változik, akkor a közösségi moderálás csak újabb eszköz lesz az egymás gerjesztésére. Ez magánvéleményem persze, és az adminok sem értenek vele egyet, ezért is került bele a legutóbbi, sőt már az ez előtti specifikációba is a megvalósítása. Más kérdés, hogy a projekt behalt.

29
aghla képe

Na mégegyszer: A

Na mégegyszer:
A közösségi moderációnak semmi akadálya nincs, ha a közösség akarja. A "góré" ha van ilyen, az eddigiek alapján csak a külsős drupálkodást nem támogatja. Soha senki nem mondta, hogy az adott technikai keretek között ne lehetne moderálni.
Pl. úgy ahogy javasoltam.
Vagy másként.
Indokolatlan a sértettséged. Maradj itt nyugodtan!

30
tranyo képe

"az eddigiek alapján csak a

"az eddigiek alapján csak a külsős drupálkodást nem támogatja"
ez mit jelent? én nem értem...sry

31
makimajom képe

hogy senki nem nyúlhat

hogy senki nem nyúlhat hozzá, csak az az egy személy, akit már 5-6-7-8-9-10 kitudja hány éve teljesen nem érdekel a dolog.

32
tranyo képe

de ha minket érdekel, akkor

de ha minket érdekel, akkor asszem lehetne vmit tenni ez ellen...

33
makimajom képe

sokszor előjött már ez a

sokszor előjött már ez a téma az elmúlt években, változás még sincs...

34
tranyo képe

ténylegesen nem tudnak

ténylegesen nem tudnak hatni a "góréra", vagy annyira azért nem akarnak?

mert ha akarnának, de tényleg nem megy, akkor már értem, hogy miért akarják Küküék összeolvasztani az mk-val ennyire.

35
toreki képe

A CM-et akarják

A CM-et akarják összeolvasztani, nem a honlapot. A Kerékpárosklub a CM gyermeke. Ugyanakkor jött létre, ugyanazokért a célokért, csak más keretek között.

Viszont a Kerékpárosklub honlapján más lenne a góré, mások lennének a szabályok is.

36
aghla képe

A honlapot nem a Jézuska

A honlapot nem a Jézuska hozta. Valakinek a tulajdona. Tényleg nem értem, mit nem értetek!

A jóakaródtól kapsz egy biciklit használatra ingyen, hosszútávra. A végén azt hiszed, hogy a tiéd, és csodálkozol hogy nem cserélheted ki a kormányt neked tetszőre. Kb. erről van szó.

37
makimajom képe

ja, kéne valami

ja, kéne valami moderáció, hogy ilyen felesleges óhajokat kinyilvánítani se lehessen...

38
aPala képe

Tehát ha egy épület

Tehát ha egy épület építtetője (tulajdonosa) úgy dönt, hogy többé nem megy az épület közelébe se, akkor az ott élő bérlők/lakók kénytelenek elviselni a mindennapossá váló csőrepedéseket, és azt, hogy az épületen TILOS bármilyen felújítási munkálatot végezni?

Ha a tulajt nem érdekli a fórum sorsa, akkor át kéne adnia valaki olyannak a stafétát, akit érdekel.
Normális esetben legalábbis így működik.

39
aghla képe

Az épület tulajdonosát

Az épület tulajdonosát rendelet kötelezi
-állagmegóvásra
-parlagfű irtásra
-hósöprésre.

A közösség számára ingyen játékot adó tulajdonost nem kötelezi semmi. Nem ismerjük sem a személyét, sem a szándékait, hagyjuk már békén!

40
aPala képe

Tehát ha valaki más

Tehát ha valaki más fórumot biztosít a CriticalMass résztvevőinek, oda fognak menni?

41
aghla képe

Próbáld ki! Vagy sikerül,

Próbáld ki! Vagy sikerül, vagy nem. Ja, és előre készülj fel az aktív önkéntes programozók fogadására.

42
toreki képe

Az ingyen osztogatott utak

Az ingyen osztogatott utak és parkolók sokkal életközelibb példák lennének :)

43
aghla képe

.

.