Trelock lakatokról külföldi oldalakon viszonylag kevés, magyar oldalakon pedig nincs is használható információ. Szeretném, ha esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a márkával azt itt fejtse ki. (pozitív - negatív tapasztalat vagy pusztán csak vélemény)

Jelenleg lakat vásárlás előtt állok és olvasgatás során ráakadtam erre: Trelock BS-450
http://www.trelock.de/web/en/produkte/fahrrad-schloesser/buegelschloesse...

Árkategóriában az Abus Sinus/Sineroval illetve a Kryptonite Evolution Series 4 STD-vel van pariban (14-15k HUF), kíváncsi vagyok minőségben is hozza -e azt a szintet.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
benyoka képe

Az a gyanúm, hogy a

Az a gyanúm, hogy a leírásban szereplő 15mm átmérő a műanyagborítással értendő, mert a leggyengébb U-lakatjuk is 15mm.

Ebben az árkategóriában SZ a Kryptonite Evo S4 a legerősebb (esetleg On-Guard Brute, ha lehet itthon kapni, de az SZ sokkal nehezebb).

Ha a biztonság a legfontosabb, akkor Evo S4, ha más szempontok is játszanak (súly, tartó konzol minősége, stb.) akkor lehet, hogy Abus vagy TreLock, attól függ, mire kell.

2
f1cker képe

Köszi a HSZ-t. Alapvetően

Köszi a HSZ-t. Alapvetően táskában hordanám a lakatot, csak annyira kell erős legyen, hogy az egyetem belső udvarán azért ott lehessen hagyni 2-3 órára (egy-egy gyakorlat idejére), meg ha valami kis boltba beszaladok, vagy esetleg ügyintézés során 20-30percre (posta, apeh stb) ott tudjam hagyni valahol.

3
benyoka képe

Ha egyetem, akkor az EVO

Ha egyetem, akkor az EVO S4-et venném, mindenhol azt olvasom, hogy a biciklitolvajok egyik kedvenc helye.

4
stp1 képe

á, félelembiznisz. amilyen

á, félelembiznisz.
amilyen nevetséges módon (nem) lakatolnak egyesek nem kell csodálkozni, hogy eltűnnek. egy sima U elég nevesebb márkából.
hogy on is legyek, pont a megfelelő tapasztalat, teszt, akármilyen elérhető anyag hiánya miatt én nem szívesen lennék tesztalany, még ha pár év múlva már ismertebb lesz itthon is mint megbízható márka. addig is vannak már kipróbált dolgok.

5
f1cker képe

-

-

6
KésmárkiM képe

Van Trelock teszt, az

Van Trelock teszt, az eredmény nem is rossz, legalábbis a BS400-ra:

http://www.testberichte.de/test/produkt_tests_trelock_bs_400_p21754.html

7
benyoka képe

A Stiftung Warentest

A Stiftung Warentest tesztjei nem tudom, mennyire mértékadóak, de Obi-ban, Auchan-ban lehet kapni 2000 Ft-ért Stiftung Warentest Gut minősítésű lakatot.

Megnéztem a Sold Secure-nál, ez a TreLock Bronze rated, ami nem túl erős, főleg ennyi pénzért. Összehasonlításként a Kryptolok Silver, az Evo S4 Gold minősítésű.