segítséget szeretnék kérni!
a problémám a következő:
van egy régi országutim aminek az elejét szeretném lefele dönteni. úgy értem hogy a stucnit lejjebb állítani. lehet ilyet? vagy stucnit kell cserélni egyből? mert alacsonyabbra akarom a kormányt.
másik az első villa. nézegettem most és elég sok hely van a kerék és a villa között. lehet rakni hozzá olyan villát aminél ez a hely kissebb? illetve azzal lejjebb "esne" az orra?
előre is köszi a segítséget!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
candy képe

Ha régi oúti, akkor

Ha régi oúti, akkor valszeg menetes a villa, stucni tetején kicsavarod a csavart és lejjebállítod. Ha nem menne, akkor érdemes kicsit erőltetni. Ha úgy sem megy, akkor össze van rohadva.

A kerék és a villa között azért van sok hely, mert túragéped van, itt rendesen hagytak helyet a sárvédőnek. Ezen azzal tudsz segíteni, ha veszel egy rendes verenyvillát...

2
Gabikavander képe

megpróbálom aztán

megpróbálom aztán meglátjuk. egy ilyen villa megfelelne szerinted?
http://hercehurca.hu/node/339

3
stp1 képe

1. mérd le a mostani

1. mérd le a mostani villád beépítési magasságát.
(tengelyközéptől a villanyak kezdetéig)
minden bizonnyal hosszabb lesz mint amit belinkeltél így esélyes, hogy elcseszi az egész geometriát (orra bukik)

ha mégis bevállalod számolj vele. (meg azzal, hogy valszeg új rövidbenyúlású fék kell a mostani (gondolom) közép vagy hosszú helyett).

2. mérd le a mostani villanyakat, hogy a linkeltnek megfelelő-e a nyakhossza, illetve a menetezése oda esik-e ahova neked kell.

4
Gabikavander képe

én ezt a geometriát nem

én ezt a geometriát nem teljesen értem. ugye rövidebb lesz a villa előre bukik a váz vmennyit. a kerék más pontján fog érintkezni a földdel.
ettől labilisabb lesz a bicikli?
esetleg érzékenyebb az orra bukásra?
vagy egyáltalán miben venném ezt észre??

5
stp1 képe

változik a fejcsőszög

változik a fejcsőszög (meredekebb, nagyobb sebességnél "idegesebb" lesz) változik a nyeregvázcső szög, talán még a tengelyhossz is.

6
Gabikavander képe

akkor hogyha jóól

akkor hogyha jóól összegzem ezek negatívan befolyásolják a kerékpárral való haladást..
köszönöm a segítséget!
úgy néz ki újabb favoritot foogok vásárolni fixi gyanánt:D

7
stp1 képe

"akkor hogyha jóól

"akkor hogyha jóól összegzem ezek negatívan befolyásolják a kerékpárral való haladást.."

igen :)
minden vázat adott (kicsi tűréssel) beépítési magasságú villához terveznek.
régieknél ezt nehéz kideríteni így inkább érdemes az eredetivel megegyezőt venni.

vagy ha gondolod fogj egy papírt és számolgass hosszt meg szöget, ami szerinted még belefér.

8
Gabikavander képe

szerintem ez elmarad. azért

szerintem ez elmarad. azért szerettem volna hogy esetlegesen fixit csinálhassak belőle.
de inkább tovább lépek és meghagyom mert ő nekem roppant gyönyörű:D
inkább veszek egy kicsi favorit biciklit( itt debrecenben egy 10-12) aztán őt csinálom meg városi gyilkosnak:D
köszönöm a segítséget!