Hello

A minap sikerült leesnem a mezon. A kitaposott teherautonyomból kijövet megakadt a kerekem, és a következő pillanatban már repültem is. Ez igy rendben is van, de az a nyom nem volt túl mély.
Én a laza kormányra gyanakszom, ami a kis ütéstől kitekeredett, és megakasztotta a bicajt. Esés után a kormány az egyenestől kb. 60 fokkal tért el. És utána lazán kézzel vissza is csavartam. Kivettem a stucnit, benzinnel lemostam az éket, és a stucnit is, de meghúzás után így is lazán tekergetem kézzel a kormányt. Ez nem tudom mekkora szintig normális. Például a tesóm biciklijén annyira be volt rohadva a stucni, hogy csak kb. 2cm -t tudtam rajta mozdítani.
Hogyan lehetne megoldani, hogy merevebb legyen a kormány, így nem szivesen száguldozok vele.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
stp1 képe

nem lehet, hogy túl hosszú

nem lehet, hogy túl hosszú a stucni menetes szára, így nem lehet kellően megszorítani?

meg esetleg pucold ki a villanyakat is.

ja amúgy 1mm mozgás se normális, úgyhogy szerintem instabil kormánnyal egyáltalán ne tekerj.

2
petrovics képe

Cseréld ki a nyakat.az új

Cseréld ki a nyakat.az új nyak vétele előtt mérd le az átmérőjét.
25
22,2
21,1mm-es is lehet.

3
Wadmalac képe

A stucni dióját és a

A stucni dióját és a sutcni dióval érintkező alját nem árt megnézni, lehet hogy összerágtak, és egymáson szorulnak meg beékelődés helyett. A dió és a stucni alsó vég ferde felületét fel kéne csiszolni és zsírozva berakni, hogy jól el tudjanak csúszni egymáson, akkor biztos az ékelődés. Az éknek vastagon bezsírozva is betonstabilra meg kell szorulnia. Ha a villanyakad és a stucni átmérője nem stimmel, előfordulhat, hogy az ék előbb megakad minthogy szorítson, akkor csak a csere a biztos megoldás.
Amennyiben nem a ferde ékes hanem a régi vágott csöves stucnid van, inkább cseréld le, annak nemigen lesz tartása, főleg ha a villacső átmérővel nem teljesen stimmel.
Wad

4
tilde képe

Hello Igen egy kicsit úgy

Hello

Igen egy kicsit úgy nézem tényleg összerágódtak, de nem annyira. Megpróbálom lereszelni. Remélem összejön.

Egyébként a stucni vége ferdén van levágva. Akkor ezek szerint nem a régi fajta stucnim van? Nem nagyon ismerek másfélét.

Lehet, hogy van egy kicsi méretbeli eltérés is a stucni és a villaszár átmérője között. A stucni bedugás után beleesik a villába, egy másik biciklin kalapáccsal kellett hogy beüssem. Egyébként a stucni 22,2mm -es.

5
feb képe

A címet olvasva

A címet olvasva megörültem, hogy a jelenlegi kormányunk felhagy a @Cx#%˛ stílusával, és ezentúl laza lesz, de nem.

Nem értem pontosan, a kormány melyik része (és mi körül) csavarodott el 60°-al

6
tilde képe

A lényeg annyi, hogy

A lényeg annyi, hogy miközben a kormányt egyenesen tartottam, az első kerék kb. 60 fokkal volt elfordulva az egyeneshez képest, a helyet, hogy az előre mutatott volna.

7
jazzpeta képe

Komolyabb ugribugrihoz

Komolyabb ugribugrihoz feletsd el a normál rendszert és szerezz be egy bringát amin már ahead rendszer van. Itt a kormányszár maga a stucni szára is, több ponton rögzül a kormányfej és a csapágy is masszívabb - könnyebben beállítható.

8
szabomikulas képe

"Kivettem a stucnit,

"Kivettem a stucnit, benzinnel lemostam az éket, és a stucnit is"

Ezzel valószínűleg rontottál a helyzeten. Zsírozd be a kormányszárat meg az éket is alaposan, sokkal jobban összeszorul. Nekem is volt ilyen problémám, meg is lepett, hogy a zsír oldotta meg.

9
tilde képe

Köszönöm a

Köszönöm a segítséget.

A berágódást lereszeltem, kicsit sokáig tartott de meglett.

Aztán bőven megzsíroztam a kormányszárat és az éket.

Behúzás után meg már meg se moccant a kormány a villában.

Mondjuk lehet, hogy az is gond volt, hogy előzőleg egy egyszerű bicajos imbuszkulcs szettet használtam húzásra ami elég rövid volt. Most már egy másik kulccsal, egy csővel megtoldva húztam be a csavart. Remélem nem vittem túlzásba, és majd szét fogom tudni szedni ha kell. Nekem fő a biztonság, főleg így egy hét kényszerpihenő után.