Helló!

Ma rendeletem meg az új bringám (Csepel Traction). Először arra gondoltam, hogy fent említett mindkét zárra szükségem lenne de pénzszűke és talán ágyúval a verébre miatt az egyik mellett döntenék.
Arra gondoltam, hogy utóbbi flexibilisebb és olcsóbb... Szerintetek melyik a biztonságosabb?
Melyikkel lehet jobban/könnyebben lakatolni városban?

(Esetleg valami nyomós érv egyik vagy másik mellett?)

Köszönöm!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Francee képe

Lehet ezért meg fogom most

Lehet ezért meg fogom most kapni a magamét, de ha ennyi pénzed van, akkor szerintem vegyél inkább egy nagy (S4) és egy kicsi (Mini) Kryptonite Evolution-t.

Véleményem szerint bőven elég, és így lenne két lakatod:)

2
Hemü képe

60 centis Bordo-m volt, és

60 centis Bordo-m volt, és nem igazán volt flexibilis. Viszont éjszaka hiába pattogtak róla a tolvajok a közös tárolóban.

_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /

3
bigacsiga képe

Ez 85 centis.

Ez 85 centis.

4
Hemü képe

Az jobb lehet, de az meg

Az jobb lehet, de az meg dögnehéz.

_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /

5
Zsurmi képe

Az én 60 centis bordóm

Az én 60 centis bordóm most már meg minden ráncon zörög. Kikoptak a csapok. Hiába a külön párnázás a tokban (az is öregszik).

Hétfőn átváltottam a Kryptonite Series2-re, azóta csendben suhanok. Azon még gumi csillapítás is van. A súly sem minden.

-
Zsurmi

6
Frajti képe

60 centis? Elég vadul

60 centis? Elég vadul hangzik. Nem 90 az? :)

Mennyi idő után kezdte neked a ricsajt?

~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~

Solo la AS Roma per sempre!

7
pata képe

Mindkettő túlzás, főleg

Mindkettő túlzás, főleg ehhez a bringához. Sima Abus Bordo bőven elég, + egy kis U-lakat ha a másik kereket is le akarod lakatolni.

8
Francee képe

Látom nem tántorítasz a

Látom nem tántorítasz a kiszemelt lakatok mellől, szóval akkor válaszolok az eredendő kérdéseidre.

Véleményem szerint a Krypto biztonságosabb, az esetek 90-95%-ban teljesen mindegy lakatolás szempontjából hogy melyik van nálad. Mindegyiket tudnád használni.

A kettő közül, ha kisebb tömeget akarsz vinni, és egyszerűbben cipelhető lakatot akarsz akkor Bordo-t veszel. Ha a biztonságosabb számít akkor Kryptot.

Ha ezt komolyan gondolod: "talán ágyúval a verébre miatt" és elfogadod a véleményünk, akkor pedig két alsóbb kategóriájút (sima bordo vagy evo) veszel inkább. Mondjuk ezt azért, mert hiába van egy nagyon durva lakatod, attól még az első kereked elvihetik:) Inkább legyen 2 de csak kicsit durva és nagyobb eséllyel lesz ott a bringád minden része... (Na meg nem is kerül többe)

Megj: Én Krypto Evo S4-t + Bikefun Shield-t használtam BME-nél, ha ez a kettő ott elég volt, akkor normális körülmények között nem hiszem, hogy van olyan hely, ahova az általad említett kettő kellhet...

szerk: Ja és én anno egy 100-110 e-s MTB-t zártam le ott 20e forintnyi lakattal... Te egy 65 e-s bringát szeretnél 50-55 e forintnyi lakattal. Elgondolkodtató, lehet keveset költöttem lakatra?:D

9
kiwitracking képe

Tök mindegy, melyiket

Tök mindegy, melyiket veszed, ha erőszakkal nem megy, kinyitják fifikával: http://www.youtube.com/watch?v=Yz7srM-e7lA&feature=related Keress rá még a "Bump Key" kifejezésre is, ha angolul jobban értesz, bár nyelvtudás nélkül is kétségbe esik az ember. További elrettentők: http://www.youtube.com/watch?v=DkOcsNV1qw4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=IlTG25_mQoI&feature=related Van valakinek biztonságos ötlete? Mert a gyártóktól eddig nem telt sokra. Olyan ez, mint a fegyverkezési verseny a nem is távoli múltban.

10
peet képe

Zseniális. Kár volt

Zseniális. Kár volt megnéznem, eddig nyugodtan aludtam.
--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Simplon

11
toreki képe

Azért egyik filmben sem

Azért egyik filmben sem láttam még bumpkey-vel nyitni olyan zárat, mint ami ebben van, úgyhogy én egyenlőre jól alszok: http://www.abus.de/us/main.asp?ScreenLang=us&sid=65748232623260428062010...

12
gyurxi551 képe

Én ezeket a videókat

Én ezeket a videókat letiltanám! Bakker ez tolvajtanoda! Miért jó?

13
bigacsiga képe

Azért a tudás még nem

Azért a tudás még nem bűn...

14
jazzpeta képe

Egyrészt a fenti bumbinggal

Egyrészt a fenti bumbinggal nem lehet kinyitni az ilyen mélyvágású kulcsokat.

Nem gondolod hogy ilyennel szarakodnak amikor simán megvárják amíg te kilakatolsz és leszednek róla...

Mellesleg pont a tudás hatalom, és ha kiderül egy megoldásról termékről hogy szar az fogja a gyártót ösztönözni a fejlesztésre.

15
gyurxi551 képe

Ez igaz, remélem így van.

Ez igaz, remélem így van.

16
pata képe

Biztos ki lehet mindent

Biztos ki lehet mindent nyitni valahogy. Laborkörülmények között meg főleg.

Gyakorlatban azonban mégis az van, hogy a sodronyzárat átvágják, jó U-lakathoz nem nyúlnak. Ezért értelmetlennek tartom a "tök mindegy, melyiket veszed" hozzáállást. Számít, sokat. És Budapesten szerencsére a közepes U-lakatok is elegendőek.

17
szabomikulas képe

A címben szereplő két

A címben szereplő két lakatot ezekkel a módszerekkel nem lehet kinyitni, sokkkal jobb, más típusú zár van bennük. Persze kinyithatók, de jóval bonyolultabb eszköz és sokkal több ügyesség kell hozzá, nincs 1 másodperces módszer.

18
bigacsiga képe

Nos a lakatvásárlás

Nos a lakatvásárlás részén túl vagyok.
Gondoltam hamár én nyitottam a topicot, leírom, hogy mire jutottam:
Németországból rendeltem az Abus Bordo Granit...-t, így a kb 30000Ft-s árak helyett házhozszállítással, tokkal mindennel 20.000Ft-nek megfelelő Euróért jutottam hozzá.

Ehhez vettem még egy kryptonite s2 series 2 lakatot szállítással együtt 6000Ft-ért Angliából (Mo.-i boltban ez 9-10.000 körül van).

Utóbbit két dolog miatt vettem, egyrészt, az U-lakat ismertebb lehet a tolvajok körében, talán így nem nyúlnak hozzá, másrészt ha az egyikkel nem tudok lakatolni még mindig ott van a másik. Valamint az első kereket is érdemes lakatolni ha lehetőség adódik rá.

Az abus megérkezett, tudok róla véleményt mondani: nagyon precíz, erős szrkezet de a közlekedési táblákhoz lakatolás necces. Elég hosszú de "éppenhogycsak". Ha nagyon mellézárom a bicót és nagyon ki van centizve akkor összeér. Mindeközben félő, hogy lejön valamelyik oldalon a festés.

A tokja praktikus, nem akadályoz, masszív. A zára mélyen van, nehéz bele rágót nyomni. A pillanatragasztó gázos... Na akkor nem tudom mit tennék de kb a tűzoltókat kellene kihívni, hogy levágják.
(Önvédelmi szerszámnak azért nem jó, mert első csapásra öl.)

19
swiki képe

Vettem egy Kryptolok 2-est.

Vettem egy Kryptolok 2-est. Nem mindig tudom teljesen elfordítani benne a kulcsot, van amikor csak 90 fokkal a 180 fok helyett. Kell még csinálni valamit a kulcs elfordítása közben vagy nem mindegy, hogy merre néz a kulcslyuk (lefelké vagy oldal vagy felfelé)?

20
otapi képe

Az enyém is csinálja -

Az enyém is csinálja - olyankor még nem ment be teljesen a helyére a kulcs; kicsit fordítgatni kell a kulcsot, és közben befelé nyomni - de nem feszegetve! Ha teljesen bement a kulcs, akkor lehet elfordítani 180 fokot.

21
harkat képe

Sziasztok! Én is

Sziasztok!

Én is lakatvásárlás előtt állok szeretnék vmi relatív biztonságos cuccot Budapestre venni a montimnak(kb 65k az értéke) gondolkoztam a az abus bordo 6500-s és egy közepes u lakat combón. vélemény?

bigacsiga!

egy kérdés! honnét vetted a lakatjaidat?tudsz címet adni?néztem e-bayen keresztü, de a szállítás nagyon megdobja a költségeket. segítségeteket előre is köszönve:harkat

22
makimajom képe

na jó, de egész nap kint

na jó, de egész nap kint akarod hagyni közterületen, vagy csak alkalmanként?

EGY normális ulakat is elég lehet egy ilyen értékű bringára (>=abus10), bár az is számíthat hogy mennyire "vonzó" a kinézete...

23
harkat képe

Nem tervezem kint hagyni max

Nem tervezem kint hagyni max 2-3 órára. Éjszakára sem!elég vonzó a kinézete(petzl váz+gyorszáras kerék) szóval festés is be fog figyelni.

erősen gondolkodom, de jövő héten sztem veszek lakatot. Az a baj, hogy egyre több youtubeos videót nézek, és egyre inkább elbizonytalanadok. Ami nem megy erővel, az megy ügyeskedéssel és fordítva...:(

24
makimajom képe

ha nagy kiterjedésű

ha nagy kiterjedésű cucchoz akarsz lakatolni, akkor Bordo 6500, ha mindenhol, ahol lakatolni szándékozol, van kisebb átmérőjű stabil dolog is, akkor lehet ulakat, pl egy xplus54, ami hasonló biztonsági szint, hasonló áron.

Ha nagyon akarod, akkor még az első kerék rögzítésére is vehetsz valamit, de nem igazán gyakori ilyen szintű bringáról az elsőkeréklopás.

Max ha egy suttyónak épp defektje van a környéken, az ellen meg egy spirál is véd. És még jóval könnyebb is.

25
harkat képe

Igazából én is ezen

Igazából én is ezen filózok mert az u lakatnál azért elmegy az idő mire találsz neki olyan helyet...de az abus meg még elég húzós... viszont elég sok helyre járok úgyhogy valószínű hogy a bordo lesz nekem a tuti.

a bordo mennyire lötyög/veri le a festést?

spirált nem akarok venni, annak sztem nem sok értelme van

http://www.szallerbeckmotor.hu/abus-u-lakatok/887-granit-x-plus-54160hb300

itt az abus granit plus 54 300as verzió 20ért itthon! ha vkit érdekel, van többféle lakat is. eddig ez a legolcsóbb hely amit találtam

26
Frajti képe

nem ez, egy korábbi, 90

nem ez, egy korábbi, 90 cm-es bordom van. És nem iugaz, hogy több a lehetőség. Vagyis de, ha a vázat rögzíted csak, de azért ez se óriás méretű. Viszont én (mindig) első kerék + váz lakatolok vele, és ha 20 méterrel többet kell sétálnom, mert ott találok megfelelő lakatoló oszlopot, akkor sétálok ennyit.
Csak arra akartam utalni, ne emiatt válaszd a bordot, mert valamilyen szinten ez se rugalmas. Sőt, úgy tudom kisebb az enyémnél a 6500-s.
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~

Solo la AS Roma per sempre!

27
harkat képe

Még egy kérdés: abus

Még egy kérdés: abus granit x plus 54-hez milyen konzolt ajánlotok?

28
szabomikulas képe

Az USH 54-es jó, stabilan

Az USH 54-es jó, stabilan tartja. Pedig nekem villán van, ami a kormányzás miatt durvább igénybevétel, mintha vázon lenne.

29
harkat képe

köszi:)én is azzal

köszi:)én is azzal szemeztem