Helló!
Vennék leendő bicómra egy New York Fahgettaboudit-ot csak a méreteivel nem vagyok meggyőzve. A vázat és a hátsó kereket fognám be és Budapest lévén, leginkább közlekedési oszlopokhoz tudnék lakatolni. Megoldható ez ezzel?
Nagyon nem lenne jó, hogy maximalizmusom miatt kellene kevésbé masszív rögzítőtárgyakat keresnem.
És még egy kérdés:
Miért van sokaknak gyorszáras első kereke?
Hogyha valami gáz van, úgyis szervízbe kell vinni ottmeg kicsavarozzák. Ugye ha új bicót veszek gyakorlatilag ingyen lecserélik nekem hagyományosra a gyorszárat?

Fogtál már ilyen lakatot?
Fogtál már ilyen lakatot? Baromi nehéz, szerintem túlzás (nem véletlen a neve). Nekem egy Evolution Mini-m van, ez pont elég még közlekedési oszlophoz.
A második kérdésedre a válasz az, hogy nagyon sokan nem mennek szervízbe, ha valami gáz van.
gyorszárat én nem merek
gyorszárat én nem merek városba. már két fasza kerékről tettem le azért, mert gyorszár volt benne.
amúgy a lakat neve __cijó :)
....................................................
én inkább szimplán csak bringázok
Nem fogtam. De nézd a 95
Nem fogtam. De nézd a 95 kilómhoz az a 2 kilős lakat nem oszt nem szoroz. Csomagtartó meg elviszi.
"Hogyha valami gáz van,
"Hogyha valami gáz van, úgyis szervizbe kell vinni ott meg kicsavarozzák."
Egy defekt miatt is szervizbe viszed? Meg ha már egy két kilós lánccal mászkálsz, akkor egy fogó vagy 15-ös kulcs is belefér.
........................
Formaharc és sci-fi.
Persze. Hát honnan
Persze. Hát honnan szerezzek gumit -amit egyáltalán nem tudom, hogy hogy cseréljek ki- ha nem a szervízből. Oda meg ha elmegyek bagóért kicserélik gondolom.
Vihetnék fogót, kulcsot csak jó esetben a bringámmal 5 évente van 1X gixer. Rossz esetben fél év alatt... És mellesleg mire használjam? :D A lakatot ellenben 2 óránként használom.
Arról nem beszélve, hogy a szerszámra vigyáznom kell a lakat ellenben vigyáz magára és a bicóra.
Ezer-ezerötszázért
Ezer-ezerötszázért cserélik ki. De oda el is kell vinned, meg ahol defektet kapsz, onnan is el kell tolnod.
Egy gumi kicserélése nem a világ, szerintem próbáld ki, hidd el, megéri. :o) Persze te dolgod.
........................
Formaharc és sci-fi.
Gyere el a Bringakonyhába,
Gyere el a Bringakonyhába, megtanítjuk neked, hogy kell defektet szerelni. Bármikor jól jöhet (pl. hétvégén, este), mikor nincs nyitva szerviz.
Belvárkodj, korzózz, szereld meg a bringád, és mindenhová csak stílusosan!
Így lakatolj, akkor a kicsi
Így lakatolj, akkor a kicsi u-lakat is elég. A citromsárga kryptonite szerintem túlzás, a narancssárga is pont elég, én egy szürkével meg egy feketével járok.
===
bácsi a biciklin
Ettől még az első
Ettől még az első -gyorszáras- kereket ki lehet kapni.
Persze a hagyományos csavarosat sem sokkal nehezebb :(
Igen. Mondom, én kettő
Igen. Mondom, én kettő úval zárok.
===
bácsi a biciklin
Mennyi ideig kell olyan
Mennyi ideig kell olyan lakatoló helyet találnod, hogy mindkét kereket tereptárgyhoz tudd rögzíteni?
Vagy az elsőt csak a vázhoz?
Ha órákra rakom le, akkor
Ha órákra rakom le, akkor első kerék vázhoz+tereptárgyhoz a nagyobbik lakattal, hátsó sheldonosan tereptárgyhoz a kicsivel. Ez általában négy-öt bejáratott lakatolóhely egyikén történik. Vásárlásnyi időre meg alkalmazkodom a tereptárgyak lehetőségeihez.
===
bácsi a biciklin
nemtom a többi kryptonak is
nemtom a többi kryptonak is van-e porvédő kupakja a záron, de most hétvégén vettem észre a fahget-emen tisztogatás közben, hogy valaki ebből az irányból próbálta meghekkelni : )