Sziasztok!
Kinek mi a véleménye a tárgyban megjelölt zárszerkezetről?
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Sziasztok!
Kinek mi a véleménye a tárgyban megjelölt zárszerkezetről?
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
illetve ki mit ajánl ebben
illetve ki mit ajánl ebben a kb 10k huf-os árkategóriában?
Kryptolok 2 - a szürke
Kryptolok 2 - a szürke krypto, nem rossz. 12-14*-ért egy alapméretű narancs fasza.
ha meg lánc kell, akkor jó ez szerintem, nekem citadel piciU + b+/bbb lánc kombóm van.
de lehet, hogy tudok egy krypto láncot négyér eladóba, elég fasza minőségű. veszel hozzá egy piciU-t, és jóságosság lesz :)
*attól függ, hol
---
"Úgy érzem, hogy az áttételek csak 45 felettieknek valók. Hát nem jobb az izmok erejével diadalmaskodni, mint valami mesterséges váltó szerkezet segítségével? Egyre puhányabbak vagyunk... ezért nekem mindig örökhajtós kerékpárt adjatok!"
Amúgy ezekkel a pici
Amúgy ezekkel a pici U-lakatokkal nem szopás a lakatolás? Én tapasztalatlanként azt hinném, hogy de.
Szövegértelmezés. A
Szövegértelmezés. A láncot zárja le a mini u-lakattal.
Abus Sinus.
Abus Sinus.
Hali! Szeretném megosztani
Hali!
Szeretném megosztani veletek a tapasztalatomat. Biciklim védelmére beszereztem egy BBB láncot (a pontos típusát nem tudom, de a paraméterei a következők: kb 2500 g a tömege, a láncok négyzet keresztmetszetűek, kb 10 x 10 mm-esek, tizensokezer forintért vettem 2009-ben). Nem kellett túl sokat használnom, és az egyik végéről levált a textil borítást tartó pöcök, a borítás mindig visszahúzódott a láncszemekről, így a fedetlen láncszemek ledörzsölték a festéket arról a helyről, ahol a biciklimen tartottam. Nem sokkal később nehézkessé vált a nyitás és a zárás, nemsokára bele is tört a zárba a kulcs. Szerencsémre a kulcs "szilánkosan" tört, így a tartalék kulccsal probléma nélkül működött 2011 januárjáig, amikor már nem volt ilyen szerencsém... Tulajdonképpen használhatatlanná vált. Nos, elrettentő darab, de rendeltetésszerű használat mellett elég rövid idő alatt megadta magát. Nem ajánlom Nektek ezt a típust.
Azta. Miből csinálták azt
Azta.
Miből csinálták azt a kulcsot/milyen hidegben használtad?
Az Abus Granit X-Plus 54-em már úgy néz ki, mintha átvészelt volna egy atomháborút (és lehet, hogy tényleg :)), van rajta fűrésznyom, miegymás, márkajelzés-borítás lekopott, de a mai napig hibátlanul működik.
Nem tudom... A mágnes nem
Nem tudom... A mágnes nem vonzza, ez biztos. Van ötleted arra, hogy megállapítsam az anyagát (még van egy ép gyári kulcsom)? Hát, elég hidegben (akár mínusz sokban is). Gratulálok az Abus-odhoz : ), legközelebb én is ilyet választok.
Próbáltam kiszedni a csonkot a kulcslyukból. Nem írom le, hogyan, de nagyobb nehézségek nélkül leválasztottam a zárszerkezetet, ez után könnyen nyitottam a zárat... Ahhoz, hogy legalább a láncot használni tudjam leflexeltem a zárat a láncról. Mint a vajat... Most egy hazai Elzett lakat fogja össze a BBB lánc két végét : ). Bízom benne, nem olvassa túl sok tolvaj ezt a hozzászólást, de a tapasztaltaimból fakadóan erősen megrendült a bizalmam ebben a zárban. Nem javaslom.
Szerintem, nekem ugyanilyen
Szerintem, nekem ugyanilyen van. 1 méter hosszú és a zárszerkezet rajta van. A BBB-nek, ha jól tudom, csak 2 típusú lánca van. Ez az egyik, a másikon, meg különálló a lakat. Én még az első kulcsot használom a 3-ból. Összesen 1,5 évet volt eddig használva, majdnem napi szinten. Remélem nekem nem lesz vele gondom.
Most készülök venni még egy láncot, egy másik bringához. Eddig egy Citadelben gondolkoztam, Ebben: http://www.bringabutik.hu/vasarlas/kerekpar-alkatresz-kiegeszito/zar/cit...
A testbik-on, csak jót olvastam róla. Itt, valakinek, van vele tapasztalata, véleménye?
U lakatot nem akarok, az van, egy Kriptonit mini, az a futkosós, és nagyon bevált.
ilyenből van itthon kettő.
ilyenből van itthon kettő. a zárjaiknak 5 év alatt semmi baja.
de jazzpetáék ilyeneket vágtak el a zártestnél, ott nincs megerősítve. max láncdonornak jó levágott végekkel, normális lakattal megtuningolva.
Öhm, azt hiszem ez
Öhm, azt hiszem ez meggyőzött: http://kepfeltoltes.hu/100405/IMGBA41_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tehát marad a második variáció: http://www.bringabutik.hu/vasarlas/kerekpar-alkatresz-kiegeszito/zar/kry...
Tapasztalatokat, természetesen ezzel kapcsolatban is elfogadok, azon túl amiket olvastam róla.
Ez a baj a legtöbb
Ez a baj a legtöbb lakattal. Lehet, hogy a lánc vagy az U lakat anyaga kibírna 3 atomháborút is, de a zárak jó részét pillanatok alatt ki lehet iktatni.
Az Elzett lakatot nagyon gyorsan cseréld le valami komolyabbra, mert elég könnyen elcsíphető az U része, simán hozzá is lehet férni csapszegvágóval, és a zárját is elég könnyű "befésülni".
Inkább olyan lakatot vegyél, ami kerek, és alig látszik ki a lakatból a hajlított henger. Azoknak bonyolultabb is a zárja egy fokkal.
Erről a lakatrol mi a
Erről a lakatrol mi a véleményed?: http://www.euro-tresor.hu/index.php?oldal=termekek&menu=lakatok_es_panto...
A tipusok közül az Atlantic 217 F 50 Ni-ről. 8 mm-es a kengyel része, és befér a 10mm-es láncnak mind a két szeme.
Az Atlanticnak rozsdamentes
Az Atlanticnak rozsdamentes acél a kengyele, lehet fűrészelni is meg erővágózni is. 10-es lánchoz végképp nagyon gyenge, de a 8-ashoz sem értem, hogy miért árulja a Burg-Wachter.
Ha már, B-W, akkor Diamant vagy Gamma. A Gamma a golyós reteszeléssel tud többet. De itt már kezd a dolog drága lenni.
Ha olcsó, de erős lakat kell, akkor Sobo, Viro (104, Blocca Catena), MHA diszkosz (8-as lánchoz).
Vagy féktárcsazár címen árult mini u-lakatok.
Köszönöm a tanácsokat. A
Köszönöm a tanácsokat. A Viiro 104 http://www.lelong.com.my/italy-viro-cylindrical-padlock-70mm-104-6992990...
és a Viro Blocca Catena http://www.viro.it/Pagine/1.LUCCHETTI_E_ACCESSORI/29.BLOCCA_CATENA/Lucch... tetszik, bár a Blocca Catenával kapcsolatban ez a videó elbizonytalanított: http://www.youtube.com/watch?v=__BHxEwsdBM , persze, tudom, olyan lakat nincs amit nem lehet kinyitni, csak maximum, még nem sikerült, meg nem is az az árkategória.
Egy másik blogban láttam, hogy írtad, az Újpesti piacnál lehe kapni Viro termékeket. Pontosan hol van az a bolt? Tudsz esetleg más boltot is?
A Burg-Wachter Gamma valóban drága, de vannak akciós termékeik, kicsit várok, hátha akciós lesz, úgy már megfizethető lenne az ára. 2 lakatra van szükségam, mert egy Burg-Wachter GKM láncot akarik venni, 2 méterest (11000 ft), azt flexel elvágom, és így lesz két olyan láncom amiben megbízok.
Viro: A Templom utcában van
Viro: A Templom utcában van a Deák Ferenc utca és a Lőrinc utca között. Más helyről nem tudok, valahol vettem egyszer egy Viro zárbetétet, de az is Újpesten volt.
A zárában 5 mushroom pin van, a Diamant/Gammáéban 6. SZ nem olyan gyenge zár ez. Különben a Gammáról is találsz lockpick videot a YouTube-on. Gondold meg azt is, hogy a tolvaj, hacsak nem profi, akkor a pickre is kell figyelnie, meg az emberekre is, nehogy lebukjon.
Én inkább tartok a fizikai támadástól, mint az intelligenstől.
Gamma: Vaterán lehet kapni 7500-ért, bár én szívesebben vásárolok boltban kicsit drágábban.
Még azt kell a rézlakatokról tudni, hogy keresztbe el lehet őket fűrészelni. Bár nem hiszem, hogy ez egy típikus támadás lenne, én azért számolok vele. A Gammának acélgolyós a reteszelése, ezért nehezebb - ha egyáltalán lehet - olyan helyet találni, ahol át lehet fűrészelni, attól függ, mi van még belül acélból.
Akkor ez alapján a Blocca
Akkor ez alapján a Blocca Catena-t nem tudják túl egyszerűen elfűrészelni, mivel a réz test edzet acéllal van beborítva.
Ezek vannak még nagyon
Ezek vannak még nagyon olcsón.
http://neuzer.webaruhaza.eu/termek/57606010/kategoria/5ZT/zar-lancos-10x...
http://neuzer.webaruhaza.eu/termek/5760601/kategoria/5ZT/zar-lancos-12x1...
Külön van a lakat, és az egész kerül annyiba, mint máshol csak a lakat. A 10-es változatot a Hercehurca is árulja. A láncról nem tudok semmit, de a lakat egy az egyben ugyannak néz ki, mint az Oxford HD Mini.
Úgy lehet őket megvenni, hogy bemész egy Neuzer-partner boltba, és megrendelteted velük.
Ilyet tudok hozni olcsón,
Ilyet tudok hozni olcsón, akit érdekel dobjon privát üzenetet (nevemre kattintás után kapcsolat fül).
A 12x12-esből már nincs nekik, de a 10x10-es 3900 ft :-)
Azért nincs, mert
Azért nincs, mert befoglaltattam az utolsót. :-) Igaz, én csak bolton keresztül tudtam, ezért nekem egy ezressel több lesz. 10-esnek jó lesz a Bullit mindennapi használatra, ez meg a sokáig kinthagyós alkalmakra kell majd.
Sokáig kinthagyásnál nem
Sokáig kinthagyásnál nem félsz, hogy lekopaszítják a biciklidet?
Csak azért kérdezem, mert én igen.
A sokáigot úgy értem,
A sokáigot úgy értem, hogy 2-3 óráig, esetleg fél napig. Szerencsére arra nem vagyok kényszerítve, hogy utcán, vagy "zárt, csak a lakók által hozzáférhető lépcsőházban" kellene tárolnom. Ha az lenne a helyzet, akkor valami New York Fahgettaboudit szerűségben gondolkodnék.
Az első kereket zárom vastag sodronnyal.
Meg nincsenek is olyan baromi drága bringáim.
Hát tapasztalat, hogy ha a
Hát tapasztalat, hogy ha a Neuzer 1 darabot jelez akkor esélyes, hogy nincs (főleg mert hiába van lefoglalva, lazán kiadják másnak). Persze volt olyan is, hogy mindig 1-et jelzett a raktár és akárhányszor kértem, volt :-)
Egyébként az is furcsa, hogy a 12 és 10-es változat is ugyanannyiba kerül :-P
Ez sokat elmond arról, hogy
Ez sokat elmond arról, hogy Kínában ezeket mennyiért állítják elő, és csak a kereskedőkön múlik, hogy a végén 5 ezer forintért, vagy 20 ezer forintért lesz 12-es láncom.
.
.