Sziasztok!
A minap egy bringás kollégámnak kerestünk lezárót, az ABUS cég termékeit ajánlottam neki, többek között a "Bordo 6000" típust is. Miközben kerestem a jútyúbos videót a sikertelen szétfeszegetési kísérletről, a következő, számomra meglehetősen aggasztó videóanyagot találtam:
http://www.youtube.com/watch?v=Yz7srM-e7lA
Elképzelhető, hogy én értelmezem rosszul a dolgot (németül talán tudok azért egy kicsit), de valahogy úgy jön le az egész, hogy:
- teszemazt, megtetszik valakinek (nevezzük bringatolvajnak) a járgányom. Mondjuk meg is figyeli közelről, feljegyzi az előfurdulási helyeket és a zár típusát, majd (persze kell egy minimális tájékozottság és netes jártasság hozzá)kicsit böngészve a neten megtalálja az említett oldalt (http://polenschluessel.de/).
Innen elvileg egész egyszerűen lehet kb. 20 euro + postáért kifejezetten abus zárakba passzoló ún. "ütőskulcsot" rendelni... a többit szerintem felesleges leírnom.
Érdekelne, hogy más mit gondol erről a témáról.

Szerintem ezt a hozzáértő
Szerintem ezt a hozzáértő tolvaj megcsinálja anélkül is, hogy rendelnie kelljen bármit is. Hallani olyan lopásokról, ahol barmolás nélkül nyitják a lakatot. Az autótolvajokra is azt mondják, hogy egy lépéssel mindig előrébb járnak. Nyílván a kerékpár nem akkora biznisz, de azért itt is vannak profik. Én úgy vagyok vele, hogy egy ilyen drága lakat az drága kerékpárhoz való. Viszont drága kerékpárt sosem zárnék le, hát ilyen drága lakatot sem vennék.
A világon minden
A világon minden ellopható. Csak van amit kicsit nehezebb.
----
http://www.nightride.hu
Most megnéztem, az Abus
Most megnéztem, az Abus bordo granit-x-plus-omnak sokkal komolyabb kulcsa van, azt ilyen ütögetős módszerrel ki nem nyitják. Hozzáteszem a kódszámozott Abus gerinclakatom kulcsát nem tudták nekem lemásolni (6-8 helyen voltam), mikor elhagytam az egyiket, így rendelnem kellett külföldről eredetit a gyártótól...
Hozzáteszem a netes videóknak nem szabad mindent elhinni, nem tudni, nem-e csak lemásolta az eredeti kulcsot, és ütögeti, mintha kellene...
csak annyit, h tan
csak annyit, h tan szerencses lenne, ha nem "reklamoznank" kulon...
MK belbuda salalalala
... es a valasz 42 :D
Ez nyilván
Ez nyilván ellenreklám.
Szabadság, szerelem
ertem en... :o) a feltores
ertem en... :o) a feltores mikentjenek reszletes ismertetesere gondoltam alapvetoen. es tudom - mielott ramrontotok nagy tomegben - h eznemazahely, ahol a gonosz rosszindulatuak gyulnenek nagy szamban, de ez a post gyak teljeskoru tajekoztatast ad, es ezt igy sem tartom szerencsesnek. hazabeszelek persze, nekem is ilyen zaram van... szoval azt gondolom, a ketely megosztasa jogos es rendben is van - a tovabbiak es az eljaras reszleteinek mellozesevel. uff ;o)
MK belbuda salalalala
... es a valasz 42 :D
Na, kicsit
Na, kicsit utánaolvasgattam, wow.
Szóval ez a Lock Bumping vagy Key Bumping technika. A hagyományos, csupán egyik oldalon recézett kulccsal működő záraknál a legyegyszerűbb ilyen bumpkey-t készíteni, de azokból is többféle van, a tolvajnak kulcscsomókkal kell mászkálnia. Bonyolultabb kulcsfajtáknál is működik a technika, de sokkal nehezebb a bumpkey előállítása, mezei tolvajoknak az már sztem sok. (pl a kulcsok, amik nem sima recések, hanem mélyedések vannak benne, vagy a krypto kulcs, aminek a sarkai vannak lefaragva)
De keressetek rá a neten érdekes, meg a sztorija is, hogy már az 1920-as években kitalálták ezt, aztán valami holland tvcsatorna lehozta 2005-ben, és azota népszerű igazán a módszer.
Szóval én a kryptokulcsommal nem fosok. Ki lehet nyitni, nyilván, de aki annyi energiát feccöl bele, hogy egy ilyen kulcsot előállítson, az nem az én bicómra fog hajtani....
Számzáras Bordo kell.
Számzáras Bordo kell. :o)
........................
Formaharc és sci-fi.