Egy Conti Touring Plus-ról van szó. Itt is létezik az autógumiknál ismert szálszakadás nevű jelenség?
Okozhat ez defektet?
Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
Egy Conti Touring Plus-ról van szó. Itt is létezik az autógumiknál ismert szálszakadás nevű jelenség?
Okozhat ez defektet?
Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Miért ne
Miért ne létezne?
Szabadság, szerelem, sebesség
Wazze, már olyan lassú a
Wazze, már olyan lassú a CM, hogy lehetetlen használni.
Szabadság, szerelem, sebesség
Nemtom, jó öreg peet. De
Nemtom, jó öreg peet. De kitüremkedés, hát az semmilyen oldalfalon nem jó, az biztos. :-)
http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00469/fat_big_469395a.jpg
Ott figyel a kitüremkedés már egy jó ideje. Kb. hetente kell fújjak a kerékbe. Aztán új felnire raktam, rögtön utána "pssssssszzzzzzzz" leeresztett. Nézem mi van? Körbevágta a belsőt a szelepnél. Hurrá. Szalagcsere, belsőcsere, felnilyukat reszelővel lesorjáz, összerak, 3 nap tekerés, meló után lapos megint. Fújom a pumpával, hát jön ki a levegő a szelep mellett. Na mondom király, megint körbevágta. Szervízbe betolom, belső ki, tényleg a szelepnél nyírta ki. Tettem az új belsőre a szelepre belülre is egy szeleprögzítő-anyát, hogy megvédje. Összerakom, felfújom, hazateker, hurrá! Alvás.
Reggel felkelek, megyek oda és megint puha a hátsó. Tartalékbringa leakaszt, beteker, egész úton azon gondolkodom, hogy mitől lyukadhatott ki már megint...
Ezért kérdeztem a kitüremkedést.
--------------------------------------------
Káposztásmegyeri Aszfaltbetyár @ kék Simplon
Nem lehetséges az, hogy a
Nem lehetséges az, hogy a belső valamilyen oknál fogva elcsúszik a köpenyben, és az okozza az eltorzulást és a gumi kivágódását?
A kitüremkedés és amit utóbb említettél, a kilyukadás, együttesen fordulhat elő, egyetlen közös okból. De lehet, hogy függetlenek egymástól, és két különálló rendellenességről beszélünk. Jól értelmezem? Te hogy látod ezt?
A testvérem használt egy matuzsálem korú bicajt a nyári üdüléskor, és annak volt egy óriásira dudorodó oldal kitüremkedése. Az elámított engem, és mondtam is neki, hogy ne menjen olyan kerékkel ki az útra, mert az veszélyes. A dudor horzsolta a sárhányó drótját! Ott a külső elöregedése volt az ok.
Én is tettem egy Conti Race King 2.2 Protectiont egy Mavic 717-es felnire és 1 km alatt lefejezte a szelepet, minden alkalommal.
Ugynaz a gumi WTB felnin teljesen rendben van.
És a Mavic felnin korábban használtam Conti Mountain King 2.2-t azzal sem volt bajom.
Szóval próbáld ki a gumit más felnin is, szvsz.
Nekem a 15 éves dart -
Nekem a 15 éves dart - smoke eresztette el magát - először a smoke, aztán a dart. Megfáradt a szál. Amikor hirtelen kibuggyant a belső a külsőből, és néhány másodperc alatt leeresztett, miközben döngettem lefele az Istenhegyin, na az izgalmas volt :)
nem lóg ki a drótperem a
nem lóg ki a drótperem a külsőből?
felnit, szelepfuratot sorjázd le, sokszor lehagyják a gyárban.
mielőtt felfújnád alacsony nyomáson gyűrögesd meg a külsőt, hogy pontosan felfeküdjön a peremen.
ha meg nem a rossz felhelyezés miatt púpos, akkor lehet szálszakadás ami miatt akár egy durrdefekt is esélyes.
A 28-as Touring Plus-om
A 28-as Touring Plus-om ugyanezt csinálta a hátsó keréken, és a szerelő azt mondta, hogy bármikor felrobbanhat. Túl nagy volt neki a terhelés. Most egy 37-es Schwalbe Marathon van hátul.
_________///Hemü\\\__________
\ ...Az én járművem pöccre indul... /
nekem hetek óta van egy
nekem hetek óta van egy ugyanilyen kitüremkedés, ugyanaz a külső, touring plus. nem volt vele bajom,
Szétkaptam és a belsőn
Szétkaptam és a belsőn találtam egy kis tűszúrásnyi lyukat. Nem annyira meglepő módon oldalt volt. A külsőn megkerestem a helyet és roncsolódás látszik belül az oldalfalon, kb. ott, ahol a lyuk is keletkezett. Kilátszik a szövet belülről és szakadások is látszanak.
Felmerülnek a következő kérdések:
- Műanyag gumileszedővel lehet így roncsolni a külsőt?
- És fémmel?
nekem még nem sikerült
nekem még nem sikerült (csak fémet használok)
milyen régi a külső?
Nincs egy éve, hogy
Nincs egy éve, hogy megvettem, és van benne kb. 6000 km, vagy több. Nem kopott szét.
esetleg b kategóriás
esetleg b kategóriás conti?
utólagos defektgátló szalag van bent?
én kifogytam a tippekből, talán csak kifogtál egy hibás példányt.
Lehet, hogy B-s volt, mert
Lehet, hogy B-s volt, mert valami 7ezer volt a pár. Nem volt szalag benne, végig jól szuperált, aztán az utóbbi időben megszaporodtak a defektek.
Mindegy, lecseréltem. Köszi a tippeket, jó lesz övnek. :-)
b-s contit itt nagyon
b-s contit itt nagyon ajánlgatják, hogy városba elkoptatni jó ez, de én bikemagon csupa olyan rémsztorit olvasok, hogy normál monti közben (2-2,5-3 bar) konkrétan lerobbant több ilyen b-s külső is a kerékről.
kicsit nagy a szórás az optikai hibásak meg a totál selejtesek közt amit képesek még eladni.
Ugyan ilyen problémám
Ugyan ilyen problémám van.Ugyan ez a külső.A kat ként vettem webshopban.Volt valami gond a kitüremkedés miatt késöbb( nekem nem volt defektem emiatt)?El tud durranni menet közben?Agy****-t kapok mindjárt komolyan.
----------------------------
Hau Ruck - Ruck Zuck
Én lecseréltem, nem
Én lecseréltem, nem kockáztattam. A legutóbbi defektnél a lyuk a belsőn gyanúsan egybeesett a kitüremkedés helyével a külsőn.
Te egyébként hol vetted a
Te egyébként hol vetted a contit? Ugyanerre a típusra cseélted, vagy váltottál esetleg? Azon filózom hogy lecserélem inkább de Schwalbe marathonra. Mintha túl sok lenne hibás conti...
----------------------------
Hau Ruck - Ruck Zuck
ZöldPontban vettem, Conti
ZöldPontban vettem, Conti Contact-ra cseréltem az IronMan-ben.