Helló mindenki!
Olyan gondom van, hogy okos öcsém megtépte a menetet a hátsó villám váltótartó fülében, amiből kb maradt 3 menet. Olyan kérdésem lenne, hogy hallottam egy öregről kőbányán, aki állítólag forraszt vázat, valaki nem tudja a címét? Megköszönném! Vagy ha pesten tud valaki valakit, aki csinál ilyen fülcserét...

Üdv: Csaba

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
norbijúzer képe

nem biztos, hogy kell azt

nem biztos, hogy kell azt forrasztani, lehetséges, hogy javítható. mint ahogy pedál menetéhez is létezik javító kit, ehhez is.
találkoztam már ilyennel, csak a használatát nem ismerem pontosan, csak sejtésem van.

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"

2
lrdr képe

3 menet akár még elég is

3 menet akár még elég is lehet-ha elér odáig a csavar.
(A fejhez legközlebb eső 3-4 menet viseli a csavar rögzítőerejének ~80%-át normálisan is).

3
Cs.Csaby képe

A csavar átér rajta. Ha

A csavar átér rajta. Ha veszek egy 10X1-es metrikus menetfúrót avval javítható? csak annyi kéne hogy belekapjon és az életben többet nem venném le:D

4
Fly képe

Ha jól tudom, nem

Ha jól tudom, nem metrikus...
Egy régi tengellyel óvatosan újra lehet vágni a menetet...régebben elterjedt volt ez a fajta gányolás...

5
Cs.Csaby képe

Tengelyem az nincs...

Tengelyem az nincs... Meghát ez 10X1-es. A tengelyen meg metrikus 6 vagy 8 van nem? Bicóboltban megcsinálják, lehet eltolom inkább. Túl kényes a dolog :S

6
lrdr képe

Létezik 10x1-es hátsó

Létezik 10x1-es hátsó tengely, de most meg nem mondom, melyik. :| Sztem a Shimano csőtengelyek olyanok, meg talán tömörben is akad, de van még 1-2 variáció, ami nagyon hasonló, de mégsem az.
Szóval ha találsz ilyen menetfúrót, jobban jársz.
(Emlékeim szerint a XI.-ben pl. a Gárdonyi tér környékén van 1 ilyen piros bejáratos pincebolt, ahol mindenféle speckó menetfúrót kapni, sőt, mikor én ott jártam, olyan jó fejek voltak, h nem vetették meg velem a colos menetfúrót, ami egyetlen alkatrész elkészítéséhez kellett volna, hanem megcsinálták nem a menetet helyben.
(Ha mégsem ott vannak, akkor uott. a csavarboltban biztos tudnak jó tippet adni.)

7
noname_ képe

Esetleg külön fül? Nekem

Esetleg külön fül?
Nekem a láncfeszítő ilyenre van téve.

8
szoszke47 képe

Én ezt úgy oldottam meg

Én ezt úgy oldottam meg hogy a belső oldal felől a menetes csonk szélénél a felületet egy pontozóval körbe ütögettem. Mint egy szegecsfejet.
Azóta kőkeményen áll és a télkezdete óta használom téli bicómon.
Tehát szemből a csonk végét amikor beletekerted a helyére, hátulról elszegecseled a menetes villa, vagy az anya felől.
És attól még oldható is marad a szükség esetére.

9
Cs.Csaby képe

Köszi a válaszokat! A

Köszi a válaszokat! A gárdonyi téri boltot lehet megnézem majd... ha nem marad más és menthetetlen akkor szerintem az átforrasztás mellett döntök, de még nemtom... Attila_50-16! A külön fület hogy kell elképzelni?

Üdv: Csaba