Hali!
Van egy fixi paripám, amin 44-18as áttétel van. Hátul egy Miche Primato fix agy van...ha fékezek egy erőteljesebbet, akkor elkezd letekeredni a hátsó lánckerék. Raktam alátétet alá,hogy a kontraanya biztos hozzáérjen a lánckerékhez, de nem lett jobb a dolog :( Tud valaki erre megoldást? vagy valami jó tanácsot? (nem szeretném ragasztani, csak ha nagyon muszáj)

próbáld meg jobban
próbáld meg jobban ráhúzni a fogaskereket és a kontraanyát is. nekem is volt ilyen problémám nekem segitett. ha még mindig nemjó akkor szerintem marad a ragasztás vagy használj erösebb áttétet arrol kevésbé nyilik le a fogas
Rotafixa-módszerrel
Rotafixa-módszerrel feltépni a lánckereket próbáltad-e már (középcsapágyházra géprongy több, mint ajánlott!)?
http://204.73.203.34/fisso/eng/schpignone.htm
Többet fog, mint ha simán felmész a legmeredekebb emelkedőn, amit még bírsz!
A kontraanya alapos meghúzása pedig csak tisztességes körmöskulcs kérdése, illetve ragasztás és a semmi között félúton tudom javasolni az erővel oldható menetrögzítőt (Kék Loctite/Loxeal és társaik).
Ha elfogadsz még egy tanácsot: a krómozott lánckereket kerüld (épp elég "baj", ha az agy menete "fényes"), mert akármilyen pimp is, túl sima, és az életben nem téped fel annyira (még menettömítővel sem!), hogy tartósan bírja a skiddelős gyilkolást.
Rotafixa, oldható
Rotafixa, oldható menetrögzítő és spéci körmöskulcs (olyan, ami nem egy helyen, hanem két-három fogba is beleakad egyszerre) a barátod.
Kösz szépen! megpróbálom
Kösz szépen! megpróbálom ezt a rotafixa megoldást, eddig csak a láncos kulcsal tettem fel, meg meghajtottam ahogy tudtam. körmöskulcsba pedig csak olyanom van ami egy fogba akad be, de megpróbálok akkor másikat keresni. az áttétellel pedig ööö flip flop agyam van, és a másik oldalon 16os van hátul. azzal nincs is semmiféle probléma, de ezzel a 18assal érzem magam jobban, még gyenge vagyok a másikhoz :)
Akkor is jól ráhúzódik
Akkor is jól ráhúzódik (bár nem annyira mint rotafixával), ha nem meghajtod, hanem behúzott első fékkel ugrálsz a pedálon.
Ha nincs körmöskulcsod, akkor szabadulj be pl. a Rákoczi térnél lévő Csepel márkaboltba, a szervizes srác nagyon segítőkész és ott helyben 3 körmös kulccsal meg tudjátok húzni (sőt még menetrögzítőt is ad ha szépen kéred).
Tegnap este megcsináltam a
Tegnap este megcsináltam a rotafixával, aztán le is vittem kipróbálni. egyenlőre nem volt vele semmi gond! remélem így is marad :)
7főn meg asszem benézek az ajánlott boltba, úgy is kell 1-2 dolog.
kösz szépen a segítségeket!
hepi end :)
hepi end
:)