Az jutott eszembe egy álmatlan éjszakán, hogy elég sok kellemetlenségről olvashatunk, még itt, a CM-en is. Gondolok itt azokra a dolgokra, hogy már megint leszorítottak, beszóltak, elestem, ellopták a biciklimet, EMPAMO-ék felhúztak, és még sorolhatnám. Persze tudom, rengeteg okosság, jó tanács hangzik el a hozzászólásokban; no de nem volna jobb vidám dolgokat kommentálni, olvasni, írni? (És azt is tudom, hogy van egy Autósok dicsőségfala című dolog is.)
Úgyhogy ezennel megnyitottam egy helyet, ahova BÁRMIFÉLE jó dologról írhattok.
A cél: egy (remélhetőleg) csak pozitív történetekről, gondolatokról, tervekről szóló fórum létrehozása.
Nem cél: kritizálás, kötekedés, rossz hírek közlése... értitek Ti, na :)
Nem csak közlekedéssel kapcsolatos pozitív élményekre gondolok, hanem bármi, ami összefügg a biciklizéssel (akár eltérő, de nagyszerű dolgokat is írjatok nyugodtan - megszületett a kisfiam, megházasodtam, stb:) Csak hogy pár példát írjak: holnap lesz meg az új biciklim; egy kedves ember segített belsőt cserélni; sikerült az első skid-em; első lettem az alleycat-en; részem volt egy kellemes túrában; és még sok-sok ilyesmi. Szóval jöhetnek a közérdekű dolgok, de a legszemélyesebbek is. Rövid vagy hosszú - nem számít.
Írjatok, hogy mosolyt csaljatok egymás arcára; lehet hogy a Ti hozzászólásaitokat olvasgatva fog rájönni valaki (a több száz látogató közül), hogy nem is olyan rossz dolog ez a biciklizés :)

Az első pozitív hírem az lenne, h sztem már ilyen topik is van (de nem ugrik be a címe :|).
E?
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090313/hat-orulni-tudsz-e
E!
Az embereknek új ösztönzés kell ahhoz, hogy így a tél elején a pozitív élményeiket is le merjék egy tematikus topikba írni! :)
IPG
Olajzöld Trek 520 :o)
Az első, igazi pozitív dolog az legyen, hogy ez a topic ne haljon meg 40 hsz után, mint a másik!
HAJRÁ! :)
~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~
Solo la AS Roma per sempre!
Ma is épségben hazaértem - kétszer. Huhhh... (Pedig csak egyszer mentem el otthonról)
Pacsi
a Milóval hazafelé a Láptól megálltunk a Kossuth téren a vásárnál, másnap visszamentem Döfit enni a srác megismert.
Te vagy a bringás emlékszem rád.
Ott jártok kóstoljátok meg, a vonatos standon vehettek.
fél perce tudtam meg, hogy holnap reggel 8-kor analítikából pótzéhára kell mennem, utána pedig 11-től írhatok mégegy zéhát.
de ma este nem áztam meg, és kapok finom vacsorát is:)
IPG
Olajzöld Trek 520 :o)
Ahogy elnézem a topik-ban nem nagyon vannak pozitívumok. Már két napja nem írt bele senki.
Most én írok. Képzeljétek el, hogy felállítottuk otthon a karácsonyfát. Sajnos most volt mindenki otthon, mert karácsonykor szanaszét leszünk. Nem baj, de szeretjük egymást és ez a lényeg!!!!!
Akkor írok egy pozitívumot, hogy két napig miért nem írt bele senki: ismét működik az oldal!
getszinagy lájk!!! :-)
És holnap disznót vágunk muhahaaaa...ja és csütörtökön gyúrtam a disznóvágásra már, mert elmentünk vért adni.
szóval hepi
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!
Pacsi
milyen zenéket?
Pozitívum holnap délelőtt 10.00 Lágymányosi híd alatt.
Ott lesz pozitívum.
kicsit megkésve - hogy kinek mi a jó, az persze relatív, de az új kedvenceimet hallgattam épp': Agostones, és Di Naye Kapelye (klezmer)
:-)
----------------------------------------------------
A Ghisalloi Madonna óvjon titeket minden utatokon!
Wekerléről Zuglóba ma délután a szakadó hóban: életem egyik lagklasszabb bringázása.
===
bácsi a biciklin
Süt a nap, szikrázik a hó, gyönyörű minden!
Ja, és kaptam a Vérellátótól* levelet, hogy ingyen adnak H1N1-oltást, mert rendszeresen véradok. :-)
*Vagy vérrel látó?
- - - - -
"Riding a bike is like doing a dance; words are rarely spoken but much is said."
Basszus, nekem plecsnit akartak adni, oltást nem! Ezért még kapnak!
Ha stimmel rád (vagy más Kerékpáros Véradóra), és érdekel, szerintem kérdezz rá!
Karolina út: (80)324-244
- - - - -
"Riding a bike is like doing a dance; words are rarely spoken but much is said."
Én pozitívan állok a dolgokhoz, nem dőlök be a túlzott tömeghisztéria keltésnek, és nem is kérnék oltást.
Én sem. Ráadásul nekem ingyen jár az oltás, amúgy is.
Természetesen nem kötelező oltani, nem is akarok erről vitát nyitni. (Oda is írtam: "HA érdekel")
De függetlenül attól, hogy beadatja-e valaki, a levél egy pozitív dolog: Egy kis figyelmesség a rendszeres véradók felé, így karácsony előtt. Se több, se kevesebb.
Akkor is ideírtam volna, ha annyi áll benne, hogy "Köszönjük az idei vérét!"
Kivéve, ha az APEH-től jön. ;-)
- - - - -
Jó, én is pozitív leszek:
- szeretnek, és az évi 2n-nél (12>n>3) nem akarnak belém több döfést,
- ha ennyit szurkálhatnak egészségesnek tartanak, kár belém,
- pnd.
- lehet, hogy nem vagok önkéntes?
És: süt a nap, sok a hó!
MA disznót vágtunk!
Kerékpáros BANDI-ta, két paci büszke tulajdonosa: egy hormontúltengésben szenvedő Giant fixi, és egy bájos teljesenkék Mali Ironman
Vége szenvedéseimnek, a takarítatlan pécsi utakon eddig outival szerencsétlenkedtem, viszont tegnap egy cimborám Gepida Karatonjával mehettem haza, mely kihasználatlansága miatt a garázsban rostokolt. Pár napig nálam lesz, legalább addig, amíg újra járhatóvá válnak az utak. Végre értelmet nyertek az eleddig üresen csengő kifejezések, mint a sárférőhely( jelen esetben hóférőhely), gumi oldaltartás, tapadás...igaz, nem városba való vas, hanem dirtjump gép, de a teljesen kihúzott nyeregcső ellenére is szinte guggoló tekerést kárpótolja, hogy nem megy ki alólam méterenként, és gyökkettőnél picivel gyorsabban hasíthatom vele a helyenként bokáig érő havat. Ha maradna ez a cudar idő, esküszöm, megszoknám...
:)
http://keroutinform.freeblog.hu/archives/2009/12/19/Nem_kell_megijedni_egy_kis_hotol/
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP
"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."
Igen, a "traktor" keréknek is megvannak az előnyei...
Örömteli: még 2 nap és újra akívizálódik a monti :D, görgőnek köszönhetően az edzés sem nagyon marad ki.
És fergeteges bulit csapok a barátaimmal, mihelyst végeztem a kémia vizsgámmal... (hm.. el kellene kezdeni tanulni rá)
Kis jövő idő: remélem még rengeteg hó lesz idén, és januárban és februárban is, hogy mindenki boldog legyen.
Remélem én is, hogy rengeteg hó lesz a hegyekben, vidéken, a szántóföldeken, viszont Újpest és a Móricz között egy gramm sem. :)
- - - - -
TamásGáborZoltán
A mákosbejgliben ugyanabba az irányba tekeredik a mák, mint a tészta! :-)
Borcsa- a képregénylány egysebességes hegyi meridával
Ebbe belefájdult a rekeszizmom, de legalább egy jót röhögtem.
További megfigyelésem az élet egy másik szerencsés, pozitív oldaláról:
A fogaink közé szorult sörbuborékokhoz nem szükséges fogpiszkáló. :-)
http://www.flickr.com/photos/grin000/
Mindig tudtam hogy egy egyéniség vagy.
Szombaton hazafelé raktam a hófúvásban és minden autós önkéntes 30-as korlátozást vett magára, nem fagyott le a fülem, a kezem sem és a kontaktlencsének hála a szemem is egész jól bírta a belecsapódó hópelyheket. :)
Jaa és a szervízúton a szánkónyomra azt hittem, hogy bringanyom és örültem, hogy mások is rakják! :D
----------------------------------------
Kék-fehér Simplon outi. Hidegben ERRŐL tuti megismertek. :)
Ma olyan sok dolgot elintéztem, amennyit reggel a csipám takarításakor nem is gondoltam volna. Hála, már karácsonyig csak egy apró dolgom van, igaz, az se az ünnepekhez köthető. Juhéj! :D
ma bicikliztem egy jót, a "lucskos csusza" ellenére jó volt. hazafele jövet pedig a bartókon (kelenföld fele, a villamosgarázs (?) előtt) tekertem az úton, mivel a bicikliutat beborította nagyrészt a hó (thanks hókotró). szóval ahogy így mentem, arra lettem figyelmes, hogy mögöttem egy utas nélküli busz jön. gondoltam egy merészet, és belevágtam a hókordonba, át a bicikliút egy valamivel tisztább részére, hogy elengedjem a buszt. mikor a busz mellém ért, a vezető dudált, integetett. pár tíz méterrel odébb mindkettőnknek meg kellett állni, mivel az elakadt villamos utasai önkényesen az úttest közepén sétálgattak, kérdezgették, hogy mi a fennforgás. ahogy így a busz mellé értem, és megálltam orrot fújni, a buszvezető kinyitotta az ajtaját (!), és azt mondta: köszi szépen, látom, te a jófajta biciklisek közül vagy. mosolyogtam, mondtam, hogy igyekszem nem akadályozni másokat. kellemes ünnepeket kívántunk egymásnak, és én továbbmentem, ő pedig még állni kényszerült :D
azt hiszem én ezt az ajándékot kaptam a bkv-tól, és örülök, hogy egy ilyen, nem túl hétköznapi dolog történt velem :)
De jó ilyet olvasni!
Sajnos mifelénk nem ilyenek a sofőrök, pedig hányszor mondtam le az elsőbbségemről, álltam félre, stb, hogy a busz elmehessen. :-(
Lujka újra meg-meg fordul itt a CM-en.
További pozitívum a mai 1 meggyes-csokis lepény, 1 ricottás-csokis töltött torta, 1 túrós-csokis ugyanez és a bekevert zserbó alapanyagok. :)
Pozitív éjszakát mindenkinek! :)
Most miattad megtudtam, hogy mi is az a ricotta. Kössssz!
A töltött tortának most nem nézek utána, hadd legyen min törni a fejemet. (Mert így elsőre csak ez jut eszembe: készítünk egy tortát, a közepét kiszedjük és megtöltjük ricottás csokival... Ez meg nem túl valószínű. Meg egyébként is, milyen fajta tortát? :-)
Namostmárakkor én is megnéztem. :-)
Még jó (pozitív), hogy tele van a hasam. :-)
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2009/12/nagyon-csokolades-ricottatort...
Gyönyörű és finom.
A legközelebbi nem csokis lesz, hanem gyümölcsös.
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP
"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."
Ide is mehetett volna:
Tegnap a Thökölyn (Dózsa-Keleti közt) megállt nekem egy az építkezésre siető billencs a latyakos macskakövön, annak ellenére, hogy jól láthatóan visszaléptem elengedni.
(Az előtte jövő taxi természetesen fék nélkül átszáguldott a zebrán)
kevésbé bicis téma, de erősen pozitív: leadtam végre a diplomatervemet :)
Jó, de milyen témában?
"Pszeudó-virtuális közösségek pozitív szemléletmódjának kivetülése a valós világra, különös tekinettel a városi kerékpározásban résztvevőkre" vagy "A közlekedési csomópontokban kialakuló agreszív-depresziós tünethalmozódás elkerülése könnyed lábmunkával"?
ehhe :) hát, a te ötleteidnél valószínűleg kevésbé hangzik kreatívan vagy a nagy köz számára lebilincselően: "diszkrét ipari irányítóberendezések modellezése és ellenőrzése formális módszerekkel", de én azért szerettem :)
ma aludtam délig, bringáztam 4 órát, és most tesztelem éppen a holnapi halászlét :)
a halászlé kivételével hasonló napunk volt :-)
eláztál-e?
Nagyon együtt voltunk! Nem tudtam leszállni Róla. Egyszerűen nem volt szívem megállni az út végén. Inkább mentem még egy kört Káposztásmegyer körül. Kiélveztem a csendet, az autómentes 4 sávos utakat, a csillogó aszfaltot...
Ahogy rákanyarodtam a ráadáskörre, eszembe jutott, hogy olyan ez, mint amikor a szerelmemmel vagyok és semmi sem számít, csak hogy minél tovább érezhessem az ÉRZÉST, a vonalainak a látványát, a domborulatok tapintását, a bőrét, az illatát, a hangját, a bársonyos szorítását, inkább lassítok, hogy minél később érjek ODA, teszek egy-két kitérőt a kezemmel, számmal...
hehe :D feleséged olvassa ezt? :-)
Kék fixi, zöld bagaboo
Ő a szerelmem. Úgy értem az első. Utána jön a bringa. :) Nem, nem olvassa.
5 perc alatt függőleges lett a fa! :-)
(Az égősor kibogozását már kevésbé érzem a topikba illőnek...)
Boldog Ká.-t mindenkinek!
- - - - -
megvolt tegnap a karácsony esti bringázás, nagyon jó volt (3-4 biciklist is láttam). ma pedig zabálás és világháborús bringán biciklizés vidéken.
eddig jó :)
Elmúlt a latyak, frissen mosott utakon lehet biciklizni!!!
És kaptam egy remek könyvet (címe: A biciklizés tekervényes múltja) sok képpel, fényképpel, anekdotával, történelmi adattal. Mindenkinek ajánlom!
(http://www.tandemgrafika.hu/index.htm anno-sorozat)
tegnap feltekertem a Várba. ha jól emlékszem valami Hunyadi vagy melyik utcán mentem felfelé; a körforgalomból kifelé, az Alagút előtt jobbra fel. ahogy ott erőlködtem, a járdáról két német turistától kaptam egy-egy "tékerd, tékerd"-et :D
durva volt az akcentus, így leírva nem igazán lehet érzékeltetni, de azért mégiscsak bíztató, hogy német turisták ismerik ezt a szót. mindenesetre vagy egy percig röhögtem, ami erősen megnehezítette a felfele tekerést, de nem álltam meg. fent meg csak néztek, hogy mit biciklizek ott :)
:)
Ha lettél volna online, hívtunk volna a Tour de Őrmezőre, de így sajna nélküled tekeregtünk XI-XXII kerületekben. :)
(természetesen ott sem volt hiány emelkedőkből) :)
ezekről én miért nem tudok? :/
most nem érsz rá, vagy valaki? nemsokára mennék tekerni, de nem egyedül.
Haverral spontánok voltunk, felnéztem, hogy vagy-e, de nem láttalak. :(
Nekem 3-kor ebéd van sajna, este meg osztálytali, így ma sajna nem érek rá. :(
Majd dobok mindig mélt, ha megyünk. Az megfelel? (már ha bírni fogod a lassú tempónkat:D)
persze persze, az jó lesz. köszi. és jó étvágyat meg jó találkozást :)
köszi! :) (használd a válasz gombot, ha valakinek írsz, könnyebb megérteni) :)
úgy lesz :)
Épülget a kerékpárom :)
---
"Úgy érzem, hogy az áttételek csak 45 felettieknek valók. Hát nem jobb az izmok erejével diadalmaskodni, mint valami mesterséges váltó szerkezet segítségével? Egyre puhányabbak vagyunk... ezért nekem mindig örökhajtós kerékpárt adjatok!"
Nekem is.
A nagy DH gép január óta... :D
A SS október óta. :)
Gondoltam egyet és a szokásos, gyors, hatékony, adrenalin-pumpa útvonalam helyett a Budai bringaúton jöttem be a gyárba.
0) Még Pesten, a BKV busz sofőrje megköszönte, hogy magam elé engedtem. Tegnap ugyanezt 2x is megköszönte ugyan az a busz. Itt valami kialakulóban van... :)
1) Az összes turista, ill. gyalgos, akivel találkoztam a bringaúton, mosolygott rám, volt aki intett is!
2) A hóesésben, a Duna mentén tekerni a kivilágított városban WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ DE BAROMISZÉÉÉP! :)
3) PnD :)
A ráadás pozitívum: Megjött Hong Kongból a kormányra szerelhető GPS/PDA/Mobiltartó, amit Ebay-en rendeltem. Zsíííír! :)
Tegnap a nyugati felüljárón egy valódi terepjárót (talán szürke Land Rover volt, ez a kockagenerációs, 3ágú alufelnis) használó autóstárs a záróvonal átlépését sem restellte, hogy tisztességes oldaltávval előzhessen meg. :)
nekem is olyan háromágú kéne, csak a biciklimre :) de szerintem többe kerül mint maga a bringám.
negatív*negatív=pozitív:
ma tök pozitív napom volt :-)
- Be.
- Ilyenkor egész éjjel dolgozol?
- Igen, hatig.
- Van éjszakai futárszolgálat?
:D
-Igen, a kiflit is fuvarba kell vinnem.
-És hova?
-Fel a HHH-ra.
-ÚÚÚÚ....és csak kiflit kértek? Furcsa...
-Ááá dehogy...most megyek ki csepelre cipőfűzőért :P
Mert így kerek a világ.
Nyertem új miche pálya hajtót ebayen féláron! :D
Valszeg haza tudom szállíttatni a kinézett vázat amcsiból! yeeee!!
és van yobi hátsó pálya agyam!
yeeeee!!
álomcanga project in progress.
everything is going extremely well.
kibontottam egy sört. Szerintem ez tök pozitív. Főleg akkor örültem, amikor megtaláltam :D
Pacsi
BÚÉK
BÚÉK Mindenkinek!!! :D
http://www.icq.com/img/friendship/static/card_16961_rs.swf
----
Fábián Olivér from Pesterzsébet :-)
Járgányom: egy ALPHA monti piros-kék szalagokkal, és CM-matricákkal
Kocc hölgyek -urak! Sok-sok kilómétert, szép bringákat és túrákat idénre is! :)
G®in
magtaláltam ezt a topicot =)
nagyon jók voltak a szilveszteri tekerések. mindegyiken voltam, csak a HHH-n nem. a délutánin rengetegen voltunk - legalábbis sokkal többen, mint arra számítottam; ugyanez a helyzet az átadásossal is. az éjszakai ride is nagyon jó volt, társaságostul, várban szembereflektorozóstul, elázásostul.
boldog új évet mindenkinek itt a CM-en! :)
u.i.: még egyszer nagy köszönet Vitéznek a defekt elsősegélyért - lenn vagy ma BK-ban 7-8 körül vagy később? vinném azt a sört ;) (már ha lesz ma lent valaki)
szia!
nem leszek ma lent, az óévet a vázam megtörésével búcsúztattam :-(
jah és igazán nincs mit
---
"Úgy érzem, hogy az áttételek csak 45 felettieknek valók. Hát nem jobb az izmok erejével diadalmaskodni, mint valami mesterséges váltó szerkezet segítségével? Egyre puhányabbak vagyunk... ezért nekem mindig örökhajtós kerékpárt adjatok!"
száraz az aszfalt!!!
Tökjó, akkor ma végre kipróbálom a féltett nyári gépeket (sárvédő hiánya miatt nem akartam egyből tönkretenni a tavaszra készült túrabicajokat) :-)
Jó, hogy említetted. Sárvédőt kell vennem az outira ha továbbra is Vele akarok télen járni. És új kereket is kell fűznöm hátra a 105-ös agy köré. Lesz időd jövőhéten segíteni egy kicsit, hogy meg tudjam tanulni a csínját-bínját?
Persze, de szokásosan kedd-csütörtök van BK is.
Arra gondoltam :)
Bár a mai, kb. 1000 km/h-s, fél méteres spontán kilengéseket adó körpofaszélben is akadt 1-2 köcsög, aki fontosnak tartotta, hogy 10 centi oldaltávval előzzön meg kihalt 2x1/2x2 sávos utakon, a túlnyomó többség azért legalább olyan normálisan viselkedett, mint a havazásokkor.
(Egész pontosan 2, de ebből az egyik egy fehér opel combo volt - lehet, hogy ezeket már nem is kéne számolni?
A másik pedig egy kombi Mégane (a new edge koppintós, tehát talán már nem a legeslegújabb, hanem 1el régebbi), amit szintén nehezen tudok elképzelni, hogy valaki magántulajdonában legyen fehér színben.)
Továbbá (amiért elsősorban/ide írok): még ilyen időjárási és naptári viszonyok közt is találkoztam 2-3 bringástárssal röpke 30 perces utam során. :)
(Lehettek többen is, akiket esetleg nem láttam meg, mert az átlagosnál nagyobb mértékben összpontosítottam/korlátoztam a figyelmemet a legfontosabb alapfeladatokra és az ezekkel kapcsolatos tértartományokra - mint pl. h legalább a sebességem iránya nagyjából megegyezzen a tervezettel, ha már a nagysága nem is :P)
Ezzel nemsokára én is szembesülök. Elindulok lassan hazafelé...
Dec. 29.-én feltrappoltam a Kékesre. Gyönyörű, szikrázóan napsütéses idő volt, látótávolság 100 km felett járt. Szerencsére nem felejtettem otthon a binoklimat sem, így 16x-os nagyításban élvezhettem a Tátra páratlan látványát a jó levegőről nem is beszélve.
nem tudom, ételről lehet-e ide írni, de nemrég ettem meg Nagymamám kitűnően ízesített töltött káposztáját, ami nagyon finom volt. :-)
----
mindenről lehet. ha már itt tartunk, én meg épp az imént végeztem ki az utolsó negyed rúd mákos bejglit. hmmmm :D
Tegnap Csillaghegyről hazafelé a dupla kesztyű+vastagzoknis SPD cipő kevésnek bizonyult hidegvédelmének végtagonkénti 1db Tescos szatyorba bugyolálással a Miklós tér magasságában történt megerősítése olyan jól sikerült, hogy az MHB-nél már izzadtam. :D
Továbbá: lassan elhiszem, hogy nem létezik már olyan helyszín/időpont ahol/amikor ne találkozhatnék bringással - ez akár csak 1-2 éve még elképzelhetetlen lett volna (ha még vissza is biccentenének, teljes lenne az öröm).
Apropos: MHB-hoz dél felől érkezve érdemes belemenni abba az új felfestésű kerékpármentesítő útnak látszó dologba a HÉV megálló után, vagy az ott még zsákutca?
"új felfestésű kerékpármentesítő útnak látszó dologba a HÉV megálló után"
Ötletem sincs, mi lehet ez. :-)
Az Üstökös utcától (új rakparti lehajtó) északra eddig is ott volt a bringaút, most is. (A Zsigmond tér magasságáig elég gyász állapotú, utána felújított)
A híd és az Üstökös utca között nem láttam, hogy fel lenne festve, de távlatban ott, a buszmegálló mögött fut majd a bringaút. Aszfaltja már van, a csomóponton rendesen, lámpával van átvezetve.
Ha az aluljáróból jössz ki, akkor az első lámpánál kelj át jobbra, az a tuti!
Ja, és ha Óbudán járkálsz:
Nézz be hozzánk!
- - - - -
"Ötletem sincs, mi lehet ez. :-)"
Ennek az lehet az oka, hogy miközben az írtam, "délről" valójában arra gondoltam, hogy "északról". :D
"A híd és az Üstökös utca között nem láttam, hogy fel lenne festve"
Pedig szerintem akkor ez lesz az - próbáltam eltekinteni a híd felé, de elég átmeneti állapotban lévőnek látszik még a készülő alagutacska, ill. jobban belegondolva a túloldalon sincs még semmi nyoma a Batyi felé vezető mintagyászba való bekötésnek - viszont a festés már ott volt.
A meghívást köszönöm - ha sikerül, összekötöm egy ingyenkorcsolyázással a Fő Téren (amennyiben nem igényel lakcímkártyát az. :P)
Alagút még valóban nincs. (Ha meglesz, bulizunk!)
Aszfalt van az úton, bár egy része még a parkolón visz át. És mindössze a következő zebráig tart. Onnantól a régi módi szerint, a túloldalon, gyalogosok közt (vagy a közúti sávokon) lehet átjutni délnek.
(Megjegyzés: Ez a 2. zebra már bringalámpásítva lett, mert távlatban a Margit sziget és a rakparti út kapcsolatát biztosítja. Így a hivatalos bringás átkelés az Üstökös utcánál megszűnhetett.)
- - - - -
Sikerült felvarázsolnom a sárvédőket a cangimra. És nem szabtam el a pálcákat se.
Ma alig láttam autókat a városban, az Erzsébet hídon sem állt a dugó 3-kor. :-) Szerintem sokan letették az autót a benzináremelés miatt, és átváltottak a buszoktól mentes BKV-ra. :D (vagy a bicajra; egyébként elég sok bicajost is láttam.)
----
Khm. És feltünés nélkül lehullot 10 centi hó a városra és környékére...
majd a hétvégén elolvad...
----
És a benzin ára is lecsökken...
az nem fog, sajnos.
csak tudnám, mi az összefüggés az én hozzászólásom és a te válaszod közt? csak hogy értsem, mi a problémád a(z úgy látszik) balul sült hozzászólásommal...
----
Szerintem nincs próblémája.
Összefüggés: Te azt mondtad, kevés az autó, mert drágult a
benzin. Ádám egy másik lehetséges magyarázatként vetette fel a hóesést: nagy hóban talán kevesebben autóznak. (Más kérdés, hogy a hóesés önmagában is lehet pozitívum.)
Innentől talán érthető a "majd elolvad" / "majd lesz olcsóbb" páros is.
- - - - -
Így van, ez "Shag_Beckur"-os trollkodás volt: események értelmezésénél körültekintőnek kell lenni, mert tévútra vezethet a beszűkült gondolkodás (sokszor lusta vagyok a magyarázáshoz, ezért csak utalok - ráadásul többre tartom a gondolkodtatást).
Persze elképzelhető, hogy a benzinár-emelés önmagában jelentős forgalomcsökkenéssel járt.
Tegnap végre vettem rendes téli kesztyűt, ma letesztelem, de már így is örülök neki nagyon :)
sok sikert, jó utat, meg ilyeneket minden bringásnak, aki holnap hajnalban indul a szlovákiaira!
küszi, kurvanagy volt :-)
update:
Ma reggel a Nagykörtén is szokatlanul nagy számba húzódtak jobbra-balra az ottósok. Lehet, hogy ez valami újévi fogadalom hatása? Mindenesetre mindnek meg szoktam köszönni.
Share the road!
egy férfi megmentette az életemet egy hangos vigyázz-al. őszintén köszönöm neki :)
(nincs kedvem kifejteni pontosan mi történt, hosszú :P)
Érdekelne azért :-)
2008-ban végigjártam a Gödöllő K100-as teljesítménytúra útvonalát. A túra útvonala nekem nagyon bejött. További részleteket a ttt.tr.hu / túrabeszámolók alatt találtok és a Gödöllő K100/K80/K50-es túrához kapcsolódó beszámolókat kell keresni.
A 2006-os volt a tuti.
Amikor én voltam, akkor 8-10 fokkal lehetett volna hűvösebb is, de egyébként gyönyörű idő volt. Ami még nagyon tetszett ebben a túrában az hogy nem ütköztem lépten-nyomon túristákba, a táj szépségét nem is említve, mert az volt maga a number 1.
Én csak örömködök itt egy kicsit a sztrájk miatti nagyobb bringáslétszámon, és főleg azon, hogy minden nap a Szondi utcában tekerek reggel a melóba, és szinte soha nem jön szembe senki, viszont ma reggel egymás után 3 ember is jött szmbe, abból 2 dekoratív hölgyecske. Óriási! Mikor lesz már tavasz, meg nyár, hogy tömegesen tekerjenek szembe a jó csajok? ;)
Te jó ég, ide még senki nem idézte be az index tudósítását?
Összekacsintanak a biciklisek
(...)A biciklisek amúgy összetartóbbak a megszokottnál, örülnek, ha biciklist látnak, és köszönnek egymásnak.
Fülig ért a szám, mikor olvastam!
- - - - -
Négyes lett a vizsgám :-)
gratulálok! :)
Gratulálok csak így tovább!
Vitéz! ez neked is szól.
Ugye hogy nem volt olyan vészes?
Szia!
Te honnan tudod, hogy nem volt vészes? :-)
Ugye nem nálad vizsgáztam? :D
Ne érts félre nem haragszom a kérdésed miatt, de
addig örülj amíg nem a főnököd előtt kell "vizsgáznod", ugyanis a tét egy kicsit komolyabb.
Remélem nincs harag.
Tegnap a boci ajánlotta helyen vettem térdmelegítőt, és 1 perc után világos volt, hogy pontosan ilyenre volt szükségem.
képzeljétek:
egy magyar aktivista lány is harcol a bálnákért a sea sheperd fő hajóján! és ez azért is jó, mert nincs (annyi) mellébeszélés a médiában ebben a témában, mert őt hívják fel.
alig várom a bálnák háborújának 3. évadát! :)
Hajnalban hazafelé sétálva először voltam szemtanúja olyan eseménynek a Bartók híd felé menő oldalán a Móriczon a buszmegállóban, hogy egy srác egy sötét Ford kombival (talán régi Mondeo) épp felajánlja az ott fagyoskodóknak, h aki arra és addig megy,azt elviszi.
na én is ilyet láttam, de egy BMW dzsippes csinálta ugyanezt! ezek szerint van, akire nem hat az ördögi jellemhiba... :D
Félek a népharagtól, de nem értem, miért van a fórumokon sok autósellenesség. Nekem speciel nagyon is jó tapasztalataim vannak az autósokkal, elengednek, beengednek, nem löknek fel. Minden 20 jó tapasztalatra jut egy rossz, az meg nem érdekel:)
Egyébiránt azt vettem észre, hogy minél nehezebbek a körülmények (hideg, dzsuva, hó, akármi) az autósok annál jobbfejek. (Biztos belegondolnak, mi lenne ha neki is tekerni kellene.)
Sok esetben pedig nem azért hibáznak, mert rosszindulatúak, hanem azért, mert nem ismerik akerékpáros közlekedés sajátosságait.
Jó lenne, hogyha nem vennénk fel a kesztyűt olyan, láthatólag konfliktust és ütközési pontot kereső szerevezetekkel, mint az Epmano. Ők ugyanis nem az autós társadalmat képvielik, hanem saját magukat.
hát én speciál nem vagyok autóellenes. csak azt azért írtam oda, hogy jellemhiba, mert ahogy itt láttam, sokszor nevezik a bmw-ket jellemhibának (hozzátenném, hogy a bunkó vezetővel rendelkezőket).
egyébként nekem is sok jó tapasztalatom van, többek között ezt a fórumot is azért hoztam létre, hogy le lehessen írni az ilyesmiket (meg sok mást), meg ezért van az autósok dicsőségfala is, stb. amúgy ma is beengedtek egy csomószor - kiemelném a clark ádám teret: a körforgalomba is egyből! beengedett egy jóarc vezető. köszi neki.
u.i.: mellesleg ki akar kapcsolatot felvenni az empamo-val?? :)
u.i.: senki. :P
.
IPG
olajzöld trek, sárga kerekek, kék bagaboo
duplázóautomatika működött...
Vége a BKV sztrájknak, lehet újra stéherezni ;)
Most jelölt vissza facebook-on Juliet Elliott. Nem mintha nem venne fel bárkit, aki bejelöli. Mindegy...
Kíváncsiságból megnéztem, és jelentem: Szabihídtól a Margitig tűrhetően volt takarítva a budai bringagyász, sőt: a papok táncolása céljára kialakított részeken (e.g Batyi-MHB) tökéletesen.(!)
(FYI ezek után durva kalandtúra kezdődik (legalábbis a 32-es conti touride-al szerelt fixihez képest - viccesnek persze vicces, de mivel kicsit azért haladni is akartam, csak a Tímár utcáig erőltettem - így is 50 perc lett a normál esetben gyászokat belevéve is max 30 pereces út)), szóval egyértelműen inkább Árpád fejedelem, esetleg alsó rkp., de az akár csak 1-2 évvel ezelőtti állapotokhoz képest már ez sem kis dolog.)
Bartókon kifelé a Kosztolányinál egyenes továbbhaladás céljával a 2 sáv közé lendületből érkeztem meg a zöldre váltó lámpához (miután a jobbra kanyarodóban indexelve várakoztak), majd a kereszteződésen áthaladás közben már szépen soroltam is vissza jobb szélre, ahogy kell (nem sokkal ez után némi örömmel vegyes nosztalgikus szomorúsággal konstatálva a macskaköves 7es buszmegálló hirtelen megszűntét).
Eközben az, hogy a belsőből nem elsőként induló 3asGolfos streetracer gyerek köztem, és a belsőben kevéssé gyorsulók közt mindkét oldalon kb. 5-5 centi távolságot tartva húzott el 70 körül, normális esetben esetleg heves kurvanyázást váltott volna ki (kicsit afelé is, aki a jobbra tartásnak a szándékát sem mutatja, miközben nem sürgős neki - pedig ezzel spec. ez esetben jobban megvédhetett volna-már amennyiben persze nem ő maga centiz le :P), de legalább egy vészvillantásra futotta tőle, így mindent összevetve pozitívan értékelem a történet (hogy aszondja "Bocs, nem szarlak azért le teljesen, figyeltem is.").
Nem emléxem már hol, de 1 szóló BKV busz teljes sávváltásal, az indexet is használva előzött meg, mintha legalábbis Európában élnénk. :)
(Igaz, nem volt erős forgalom, de egyeseket ez ugye egyáltalán nem akadályoz meg a köcsögölésben, sőt: adott esetben bátorítja őket). Sajnos a helyszínen meglepetésemben nem köszöntem meg, :S de az instant karma majd fényeskedik neki úgyis. :D
Végül pedig itthontól már nem messze, az egyik utolsó havas-jeges mellékutcába fordulva 2 srác a járdán, akiket addig észre sem vettem, elkiáltotta magát valahogy úgy, hogy a "A bicós a legnagyobb kirááály!" :D
Na ettől aztán már végképp teljesen IMMD-ül éreztem magam, bár reagálni már itt sem sikerült, mert már eleve a hátam mögött voltak, és itt már erősen kellett kapaszkodni mindkét kezemmel a 2 keréken maradásért, így elmaradt a kitartott karral felfelé mutató hüvelykujj, de a fentihez hasonló konklúziót fogalmaznék meg itt is.
háháá egész jól haladok a félkezes trekkszendel :D a hátrafelé bringázás még nagyon tanuló stádiumban van, de semmi sem megy egyből...
egyébként lenne valaki, aki összejönne egy fixis találkozóra? közös gyakorolgatás, aki akar az versenyezzen, mindegy. na, ha itt 2-3 ember jelentkezne, akkor már meg is hirdetem a Jössz?-ben. időpontot meg mindenki javasoljon egyet :)
Ma mindenki tök jól tolerálta, hogy ahol vastagon rücskösjegességbe futottam a zinfrastruktúrán, ott inkább az közutat választottam.
(Egyébként az icebike vicces dolog, az ember tényleg sokat tanul közben magáról és a gépről - sietésre viszont nem alkalmas a műfaj.)
Mekkora jó már ilyet olvasni egy tetszőleges Index-cikk alatt kommentben:
"Nem lehet mindig azt mondani, hogy ez nálunk úgyse működne. Kellenek az ötletek, kell a nyilvánosság(...)
Ott vannak a bringások. Pár év alatt nyilván nem oldódott meg minden problémájuk, de elindult valami, és odafigyelnek rájuk."
Megértük, hogy a bringás érdekérvényesítés hatékonyságával példálózni lehet!
- - - - -
3 félév óta küzdök egy tantárggyal, a neve mikroökonómia és idén megcsináltam!!!
Jah és a doki azt mondta,h februárban már bringázhatok, ha nem lesz jég:D:D:D
Gratula!
Várjál... Mikro...? Az kicsi, parányi. Nem csoda... Tanulmányozd szemüveggel vagy erős nagyítóval, hogy ne küzködj vele annyira. ;-)
tegnap lediplomáztam, ma meg nyertem egy remek övtáskát a bringásdivat rendezvényen. :)
life is schön.
Kaptam vaandortól BAM-ról megmaradt kakaóscsigát reggelire. Kis mikrózás után fel is olvadt. (vaandor is) Nyamm. (vaandor nem nyamm :) )
Vaandor mikró!? :-O
Amúgy mai pozitívum: hókotró járt az utcánkban. Ebben az utcában pedig még sohasenem járt hókotró. Odakint pedig olyan extraszuperjó hó van, ami a szomszéd bácsi szerint a háború óta nem volt és jó sokáig nem is lesz. Úgyhogy élvezzük, amíg tart. :)
Most láttam az Amerikai taxi című filmet az RTL-n, amelyben a női főszereplő (Queen Latifah) megkérte az egyik biciklis futárt, hogy kövessen egy kék BMW-t. A bicajos szólt a kollégáinak, hogy ők is kövessék a BMW-t, és walkie-talkie-n osztották az észt egymásnak, hogy merre megy a BMW. Aztán az egyik megadott keresztben a fő bicajos üldözni kezdte a BMW-t, és a fixijével elérte a többtucatnyi lóval rendelkező BMW-t, majd egyszerűen megfogta a BMW hátulját és így követte a járgányt. Lehidaltam, amikor elkapta a BMW-t, nem volt semmi. :-) (kár, hogy ezt a jelenetet nem találtam meg a neten...)
De amúgy az egész film nagyrészt hasonlít a Sami Naceri-féle francia Taxira, hiszen onnét loptak pár jelenetet.
----
Járgányom: egy ALPHA monti tele CM-matricákkal
Eggyel kevesebbet kell aludni a tavaszig, mint tegnap.
Ma megvettem az új V-fékeket a montimra (Avid SD 5), és ráadásul 1200 Ft-tal olcsóbban adta ide a srác a miskolci Marikoo boltban, mint ahogy ki volt téve!! :) Mindezt azért, mert megkérdeztem, h van-e rá vmi akció, ha 2 párat veszek. :)
Királyság!
vettem egy 30 éves Sputnyikot.
képet!
Pacsi
nem megy.
Mivel BÁRMIFÉLE jó ér, ezért:
Itt a Bocskai#Karolina C*Aban biztos, másutt lévőkben meg gondolom valószínűen kapni 3,5%-os, pasztőrözött, de nem homogányozott és nem fölözött, visszaváltható üveges, gödöllői termelői tejet,
119 huf/fél liter (+31 huf betét) áron. (És finom is.)
Ugyanitt ugyanonnan visszaváltható tégelyes, decens (nincs megadva zsírtartalom, de összekeverés után is megáll benne a kanál) tejföl is befigyel, hasonló dallamra. (280/500g + 85 huf betét).
Valamint: Egerben bioetanol-kút nyílt.
(Emiatt kicsit sárgulok is, mert azt hittem, van még elég időm összeszedni a tőkét ahhoz, hogy én csináljam meg. :P)
Gyakorlatilag minden napra jut már valami, ami afelé mutat, hogy talán lesz esélye a világnak egy békés, értelmes átmenetre a fenntarthatóság felé. :)
Szerk.: (Azt azonban mindenképp vegyük észre, hogy -természetesen- kivétel nélkül arról van szó (ill. akkor várható siker) hogy (/ha) emberek szépen, alulról szerveződve felismerik, hogy egomassza helyett saját hosszútávú érdekeit felismerő, és aktívan szem előtt tartó közösségként érdemes viselkedni.)
Ma felfújtam végre a kerekeimet (elöl 2,3, hátul 2,6 collos monti) és kellemesen meglepett, hogy lehet most már vele haladni is! :) Nem értettem, hogy eddig miért nem ment a vas. :)
Most már akár a 25 kph is elérhető volt utazásnak.
Köszi, jófej vagy! :) Ezért írtam ide, és nem a hajtáshatékonyság fórumba, mert tisztában vagyok ezekkel, s nekem így a jó! A "csak pozitívan :)"-ba azért került, mert jóleső meglepetés volt, hogy egy kerékfújás ilyen jótékony. :) :)
Amúgy, ha elkopik a hátsó 2,6-os Duro, akkor megy vissza rá vmi okos 2,3 collos, elég az.
Jah, amúgy SPD-zek, csak most télen bakancs miatt tettem rá műanyag taposót, mert hamar elázna az MT-31-em ebben a latyakban.
Amúgy (többek közt a CM.hu hatására is, meg inkább, ha már nem lesz diákigazolványom, a drága MVK bérlet miatt) most szoktatom vissza magam a kerékpáros közlekedésre, van már lakatom ((házilag: 2 tonna teherbírású nagy szilárdságú láncból (ami 10 tonnánál szakad, szal 5szörös biztonsági tényező, lehet próbálkozni a feszegetéssel) meg olyan lakattal, ami nem patkó, hanem átdugós stiftes (http://www.elzett-certa.hu/images/index_lakat.png), azaz nem lehet leütni. Már csak a kulcsa talán a támadható))
És nemrég elkértem bátyám oútiját, amin 622-23-as gumi van :), arra vadászok most SPD-t, hogy egy cipővel használhassam. (Az még klipszes pedálos) Habár acélvázas régebbi konstrukció, de azzal a kényelmes tempó 35 kph volt nekem nyáron, ha sietős volt, ment a 40 is. :)
Jah, amúgy ez sem off, mert nekem pozitív, hogy ha nem lesz sár (az outin nicns sárvédő, inkább "harci díszes" gép), akkor azzal közlekedek majd, ha esős idő van, vagy "just for fun" tekerek, marad a monster monti. (Levehető sárhányóval. :))
Jó dolog kiírni ezt magamból, és jó, hogy vannak ezek! :):)
Szerk:
Ha megnézed az "OFF 10" majdnem végét, hirdetek is egy eladó rollert kihasználatlanság miatt. :)
Jó nézni ahogy vidáman ugrándozik a kis feketerigó a hóban eleség után kutatva:) Pár perce még kábult bénulatban hevert az úton,miután elütötte egy autó.Szemfüles ismerősömnek hála aki észrevette - ezután következett a forgalommegállítás.Kimentettük a gyilkos négykerekűek karmai közül, majd behoztuk a melegre a kis sebesültet kézben ahol megszeppenve gubbasztott.Szerencsére nem esett komoly baja, így 5 perc múltán szárnyrakapott.Kiengedtük vissza a társaihoz:)
adjatok neki egy darabka almát (esteleg gilisztát, ha van kéznél), mert szegényke hiába ugrándozik vidáman, a hóban nem fog kaját találni.
ilyen időben (sok hó és aránylag nagy hidegek) kell segíteni a madaraknak, mert elég hamar elpusztulnak kaja nélkül.
a feketerigók (legalábbis nálunk) nagyon szeretik az almát.
ez így van, hisz télen nincs termés, a hóban nem találnak kaját. így én etetem a széncinegéket, meg a tengeliceket egy kis héjas szotyival, egy kis dióval, hisz az jó melegen tartja őket. bár az almát még nem próbáltam, majd decemberben lesz lehetőségem kipróbálni. :-)
----
Múlt pénteken csak lakatot vittem, a kulcsot otthon felejtettem, amikor a Toldiba mentem megnézni a Riporter Drótszamáron és utána a Köntörfalak c. filmeket.
Rögtön segített mindkét idegen bringástól, akit megkérdeztem.
Innen is nagyon köszönöm Szilvinek az összelakatolást - Ő az első film után lelépett- és utána Zsoltnak a kölcsönlakatot.
Természetesen a film és a társaság is nagyon jó volt.
Fekete Moser v.
Piros double disc KTM
Piros Hauser
Múlt pénteken csak lakatot vittem, a kulcsot otthon felejtettem, amikor a Toldiba mentem megnézni a Riporter Drótszamáron és utána a Köntörfalak c. filmeket.
Rögtön segített mindkét idegen bringástól, akit megkérdeztem.
Innen is nagyon köszönöm Szilvinek az összelakatolást - Ő az első film után lelépett- és utána Zsoltnak a kölcsönlakatot.
Természetesen a film és a társaság is nagyon jó volt.
Fekete Moser v.
Piros double disc KTM
Piros Hauser
Jó móccer ismerkedni :D
Én a horgonyt szoktam elfelejteni. Viszont akiktől kölcsön tudnék kérni, azok sötét alakok, és nem szívesen szeretnék olyanokkal ismerkedni. Tanulság? Rögzítő eszközök nélkül jobb biciklizni menni mint hajókázni. :-)
Reggel csak jófej autósokkal találkoztam. Engedtek besorolni, nem türelmetlenkedtek, a távolsági busz sávváltással előzött, a körforgalomban megadták az elsőbbséget. Sőt volt, aki a kiskörtén a belső sávból még beljebb húzódott, hogy jobban elférjek a motorossávon. :)
A héten már negyedszer mondtak le autósok az elsőbbségükről a javamra és csak egy kezdett el dudálni mögöttem (a Szabadság hídon, mert zavartam).
Miért, hátrafele bicikliztél? Vagy fejenállva? Vagy sapka volt a fejeden? Vagy hogy lehet zavarni egy autóst a Szabadság hídon?
- - - - -
TamásGáborZoltán
A bringás olyan akár a szálka. Néha fájdalmasan szúrja a szemet, főleg az olyanokat, amelyikek a jó megoldás helyett folyamatosan a szálkát nézik és azt, hogy az mennyire fáj nekik. :)
G®in
Láttam már olyat aki fordítva ült fel a biciklire és egész ügyesen csinálta. Igaz egy szinte zéró forgalmú mellékutcában.
Volt valahol itt egy Youtube film egy ügyes lányról aki tornateremben mutatott be egy fantasztikus bicajmutatványt. Abban a fordítva ülés a legkönnyebb, legunalmasabb rész volt, olyan élvezetes volt a bemutatója.
Mikrodialógusok a liftben:
Van egy szomszéd, aki már többször csalt mosolyt az arcomra:
1. Beszállunk a liftbe. Felfelé nézegeti a bringát, majd megszólal:
- Fém pedál, mint a profiknak.
- :))))))
2. Szintén lift, beszállok mellé, megszólal:
- Egy igazi versenygép.
- Igen :))))
3. Minap lefelé a lifttel, nézegeti az első kereket:
- Continental gumik.
- Igen.
- Egy vagyon lehetett.
- :))
Nagyon jó.
Tegnapi lájtos kirándulásom során (a Rókahegyi kőfejtőt amúgy mindenkinek ajánlom, mert adja, főleg iylen szép, tiszta időben) még odafelé, a Miklós tér magasságában láttam egy igazi szupernagyit.
Fehér, dauerolt haj, szemüveg (de tényleg az a fej, ami mintha egy meséből vagy egy sütireklámból lépett volna elő), és mosolyogva rakta, arccal a napsütésbe, meg a szembeszélbe dőlve. Mindemellé elég komoly felszerelése volt - nem a legdurvább bringa, de a ruházatán és a mozgásán egyértelműen látszott, hogy nem az a "vasárnapi" típus.
Biztos szentimentális vagyok, de teljesen rámtört az IMMD-hangulat.
A hétvégén a Pendulum dj set alatt több mint fél órás videókeverés ment a kivetítőkön a bp-i CMről.
Nagyon durván jó hangulatot adott. Nem tudom kinek a műve ez a videodiszkó, de le a kalappal, ha már egy ilyen helyre is beszivárogtunk!
Valamit akartam ide írni, de elfelejtettem.. :)
Azért minden jó mostanában. Nem fáj a térdem, jó idő van, forog a fixi, bódottá van, minden positive.
---
Nőzöl?
Pacsi
ha végre leteszed a lábad, vegyél be egy cavintont.
Kelly Bundy szindróma, egy új infó be egy régi ki?
Engem ma reggel munkába menet kiszabadított egy ismeretlen bringás a kerékpárom fogságából, mikor a csizmám fűzője beleakadt a láncba és az feltekeredett. Árpád híd pesti lábánál történt az incidens, akkor már 15 perce toporogtam egy helyben reménytelenül. :-) Mégegyszer köszönöm neki!!!
Fűzős a csizmád? Melyik gumicsizma boltban vetted? :) ;) :) (no offence)
Múltkorába, a repülőtéri biztonsági vizsgálatnál, volt egy gótikus punk lány, akinek ugyanúgy mint mindenki másnak az egyszerűbb cipőjüket, a vastag talpú, combközépig érő fűzős csizmáját le kellett vennie. Fűzögette is kifelé szorgosan szegény, hosszú percekig, mindenkinek az összekuncogására. :-)
Valóban, a körömolló egy női táska esetében alap, azonban mivel váltogatom a táskákat, sokszor a reggeli nagy sietségben csak a leglényegesebb dolgokat pakolom át az egyikből a másikba... Most már az olló is ezek között lesz. :-)
No, van még egy írtó veszélyes, a rálépett vagy összebogózott cipőfűzővel kapcsolatos helyzet.
Ha át akarunk ugrani egy tócsát, egy árkot, esetleg egy keskeny szakadékot, mindig nézzük meg előbb az alapállásnál, hogy nem e állunk éppen rajta az ugrani lendítendő lábunk lelógó cipőfűzőjén.
Mert ha éppen állunk rajta, előrelendített lábunk meg fog akadni és ugyanakkor elrugaszkodtunk már, de nem érjük el megakadt lábunkkal a túlpartot. Hatalmas tanyázás vagy tócsázás, vagy lezuhanás lesz belőle!
Achtung! Cipőfűző, veszély! :-)
IPG
olajzöld trek, sárga kerekek, kék bagaboo
Ha ezt meg kell tenni, akkor meg kell tenni, és az utasok, a nagyközönség megértéssel fogadja el.
De érzéketlenül nem szabadna bánni az emberekkel. Ez egy különös jelentés ilyen, szerencsére ritka érzéketlenségről, egy négy éves gyermeknek a szülőjétől való elválasztásáról.
Párommal túl vagyunk egy szülői beszélgetésen, és most már felőlük is zöld lámpa van a nyár végi menyegzőnk kapcsán! :) Már csak a menyasszonyom szüleit kell meggyőzni, hogy nem is olyan rossz dolog az! :)
Ja, és még időpont is van, ideális. :)
Szurkoljatok! :) Valszeg most pénteken lesz a második forduló anyósékkal. :)
Nem voltam benne biztos hogy ezt az offba, vagy ide, de ennél a topiknál döntöttem, mert röpködök az örömtől. (Nekem kevés is elég. :))
Ma egy hírlevél várt az e-mail fiókomban: a Hybrid új albumának első klipje kikerült jútyúbra. Két hónapja hallottam az első részleteket belőle, azóta vártam ezt a pillanatot.
- - - - -
TamásGáborZoltán
Hogy pozitív vagy nem azt nem tudom, de hiányoztatok, úgyhogy visszajöttem.
A bringa is hiányzott, úgyhogy visszaültem.
Sanci
****** Próbáltam leszokni, de nem sikerült... ******
Én örülök neki. Nálam pozitív.
---
Pozitív!!!!
Üdv újra itt, Sanci!
Tegnap ünnepélyesen elfogadták a félévhalasztási kérelmemet, szóval április 1-től (nem tréfa :) ) újra Bp-n vagyok, folyamatosan, és bringázom, találkozom a barátaimmal, eseményeken veszek részt, satöbbi!!
Még nem tudom, hol fogok lakni, meg mit dolgozom, de ANNYIRA ÖRÜLÖK :)
Szevasztok!
Ma pozitív napra ébredtem.Nem áztam el.
üzenem don kartácsnak, hogy köszönöm a segítséget, és sikerült felvenni a kapcsolatot az adab-al.
Még egyszer köszi!!!!
Don Kartácsnak tudsz üzenni a nevére kattintva, a kapcsolaton:
http://criticalmass.hu/user/8310/contact
Reggel 6 fok volt itt a XIII-ban. +6, természetesen...
Sanci
****** Próbáltam leszokni, de nem sikerült... ******
A VI. kerületben 7 fok volt ma reggel, így ma már nem kellett sapka és elég volt egy vékonyabb kesztyű -és sál. Ez pozitív. Ami pedig ennél is jobb, ma minden autós nagyon előzékeny volt. :-) Köszönet nekik. :-)
---------------------------------------------------------
Csinos kerékpáros koszos fővárosunkban.
Sziasztok!
Egy barátnőmet rá szeretném venni a bringázásra. Az egyik módszerem, hogy bringás videókat küldök neki, hogy megjöjjön a kedve.
Ez volt a tegnapi "adag":
http://www.youtube.com/watch?v=jqJbi7kxwlc
:)))
Nekem jó kedvem lett tőle! Remélem Nektek is tetszeni fog!
Nem véletlenül egy hátulróljövős sörözésre akarnád rábeszélni?:D
Nem akartam külön blogot írni (majd más megteszi helyettem), úgy hogy innét (is) üzenem, hogy:
Minden Kedves Lánynak, Nőnek, Hölgynek, esetleg Asszonynak Boldog Nőnapot Kívánok!!! :-)
----
Január közepén elkértem tesómtól az alig használt outiját, hogy a montim mellett legyen egy repülő is, amivel kicsit hatékonyabb közlekedni. Nemrég mondta, hogy majd kell neki vissza, s így megijedtem, hogy nem lesz már gyors biciklim, csak a traktor, a 2.6 coll gumis Mali Boa. :)
Na, de aztán eszembe jutott, hogy van a pincében egy porosodó fosszília. Kövület. :) A másik bátyám régi outija, ami szét van szerelve, és csak arra vár, közel 20, de több, mint 15 éve a pincében, hogy valaki felfedezze és méltón értékelve újra használja. :) Kellemes lila színű, ezüst villájú Lotus feliratú váz. Szakavatottak lehet, hogy ismerik ezt a márkát bicikliben és nem csak F-1-es csapatként.
Így lementem, és megnéztem, hogy hogyan is van, és mi kéne rá, hogy gyorsan felújítsam városi használatra. Hát, annak még szingós a kereke, az elsővel egyelőre nincs gond. A hátsó ellentétben nem jó, mert nincs rajta gumi, és ráadásul egy helyen ki is szakadt a küllőanya mentén a felni, fel van repedve. Így új felni, új fűzés, új gumiszett az alapvető lesz.
A többi nagyjából megvan rajta, már csak egy hajtókarra lesz szükségem. Ehhez volt ugyanis egy Miche hajtókar, de sajnos nem tudom hol van, és még sajnosabb, hogy jó eséllyel nincs már meg. Van egy jó monoblock, négyszögtengellyel, csak a két hajtókar kéne, meg a lánctányér hozzá.
Most vadászok a barátaim között egy használható példányra.
Ebben az a pozitívum, hogy így talán "megépítem", azaz inkább felújítom az első outimat, és lesz egy szép biciklim! :)
már sok hónapja raktam a fixim klipsz nélkül. szkiddelni csak havon tudtam. Kovács százezermilliárdszor mondta, hogy ugyan vegyek má' egy klipszet... és ma vettem. és szkiddeltem. és most eléggé örülök :D
u.i.: amúgy pedig, ha fixizel, és még nincs klipszed, és nem tudsz szkiddelni, de akarsz, akkor vegyéééééé' egyet, de gyorsan! :D
....................................................
én inkább szimplán csak bringázok