Gondoltam itt is megkérdem:
No, kb. 2 napja túrom a netet, próbálom kitalálni hogy melyik lakatot vegyem az új bringámhoz. Legfontosabb számomra a biztonság, utána pedig a praktikusság, a zár súlya annyira nem érdekel. Lényegében ezek a versenyzők maradtak:

- Abus BORDO Granit X-Plus 6500 (Az "uj" erosebb bordo)

http://www.biker.hu/webaruhaz/termek...thato-zar-85cm

- Kryptonite New York Standard u-lakat

http://bikemag.hu/shopping-guide/kry...ck-std-u-lakat

Esetleg:
- Abus Granit X-Plus 54 u-lakat
- Kryptonite Evolution széria u-lakatok

Vélemények, ötletek?

1. Leginkább az érdekel hogy az Abus Granit Bordo és a Krypto New york hogyan viszonyulhat egymáshoz biztonságban? Vagy itt már csak annyi a különbség, hogy egyiket 3 perc elflexelni, másikat meg 3,5?

2. És mi lehet a helyzet az Abus Granit Bordo és a Granit U-lakat között? A saját skálájukon mindkettő 15-ös, ez tényleg azt jelentheti hogy ez az újfajta bordo már a legjobb U-lakatuknak megfelelő védelmet nyújt?

3. Bonus: Krypto New York vs. Evolution? Mi a lenyegi kulonbseg?

Esetleg tudtok valami jó oldalt ahol letesztelték ezeket a zárakat?

(Lánc nem érdekel, inkább-le-se-zárd nem érdekel, flexszet-úgyse-visznek nem érdekel... csak ezek a top lakatok, köszi!)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Drody képe

Testbike-on érdemes

Testbike-on érdemes megnézni, hogy vannak e tesztek.

Egyekekben tökmindegy melyiket veszed, mert ezek bármelyike megfelelő védelmet nyújt (ha jól és jó tereptárgyhoz lakatolsz.)

........................
Formaharc és sci-fi.

2
jazzpeta képe

Krypto New York erős

Krypto New York erős nagyon, sokkal masszívabb mint a bordó. Abus-t már csak dizájnban is veri :-)

Én a helyedben akkor vennék bordó-t ha sok helyre mászkálok de rövid ideig vagyok ott. Így megteheted, hogy a bordo van állandóan nálad (vagy egy evolution mini, esetleg std) és ahová meg rendszeresen jársz (munkahely, egyetem) ott fixen otthagysz a korláton egy masszívabb láncot (abus 8mm, vagy citadell az eredeti zárját lecserélve, mert ott inkább a lánc jó).

3
sagan képe

Abuson viszont Made in

Abuson viszont Made in Germany felirat van Taiwan helyett. :))
Abus Granit X-plus 54 U-lakat nálam szerelem volt első látásra ;)

----------------------
Legyen a zebra biztonságos!
RAZOR

4
zenx képe

Van már egy új Bordo (amit

Van már egy új Bordo (amit linkeltem is), ami az ABUS top értékét kapta (15), ugyanannyit kapott a legerősebb U-lakatuk is (a posztban a neve).
Szoval ez a nagy kerdes hogy ABUS top vs. Krypto top. Meg hogy UJ bordo vs top Abus Granit U-lakat (Granit X-Plus) az tenyleg ugyanolyan-e.

5
Vegha képe

Soha nem fogom megérteni mi

Soha nem fogom megérteni mi értelme kint hagyni köztéren egy erős védelemmel elátott lakatot. akárhogy is nézem ez plusz egy sansz tanuláshoz az enyves kezűeknek. s ezzel is romlik a saját lakatom nyújtotta biztonságérzet.

6
MK Dél-Pest tag képe

Összehasonlításban sajnos

Összehasonlításban sajnos nem tudok segíteni, de a Kryptonite New York Lock Standard típusról elmondhatom a véleményemet, mert nekem az van. A belső szélessége 10.2 cm, a belső hosszúsága 20.3 cm, a vas 16 mm vastag. A lakat súlya a konzol nélkül majdnem 1.8 kg! A zárszerkezete csodás, játszi könnyedséggel lehet nyitni-zárni a kulccsal, és utóbbin van egy kék színnel világító led is. A konzolja is nagyon erős kivitelű, amióta felszereltem a bringára soha, a legkisebb problémám sem volt vele, ügyesen és könnyedén lehet kivenni a lakatot belőle. Nem esik ki a legerősebb rázkódás esetén sem, nem zörög, fixen, szilárdan tartja az igencsak súlyos lakatot a napi használat mellett is. A lakat hátránya, hogy a belső méreteit tekintve sem nem igazán széles, sem nem igazán hosszú, így a felhelyezése (a bringa kikötözése valamilyen tereptárgyhoz) problémás lehet! Van hosszabb változat is (a belső hosszúsága 26 cm), persze az még súlyosabb. Összességében véve nagyon meg vagyok vele elégedve vele, ez a legjobb lakat ami megfordult a kezeim között. Biztonsági szempontból a Kryptonite saját fokozat skáláján ez 11-es szintű (12-es a legmagasabb). Vannak extrák hozzá, de ez most nem lényeges. A legfontosabb, hogy ezzel a lakattal - úgy érzem - bátran otthagyhatom az utcán a bringát, mert egyszerűbb a vázat átflexelni, mint ezt. ;) Arra azért figyelni kell, hogy ez a lakat nem a gramm-mániásoknak való, a közel két kilójával! (Főleg, ha még egy másik lakatot is használ a bringához az ember)

7
lrdr képe

Hát, uezt a granit

Hát, uezt a granit x-plusról is elmondhatni (annyi különbséggel, h a belméret 10.5x23). Én nem nagyon hordom vázon, és még mindenhova elég nagy volt-a hosszabbat a 2 kiló fölötti tömegen kívül az erőkaros trükközési lehetőség megadása miatt sem venném (a parabola-design meg bullshit - életszerű, h vki majd pont hidraulikus autóemelővel áll neki szétfeszíteni, miközben van benne 1 bicikli is ?!?!).

8
miló képe

Abus BORDO Granit X-Plus

Abus BORDO Granit X-Plus 6500-om van.
Ha keveset lakatolsz, akkor ez éri meg, mert nehezebb lakatolni vele, mint egy u lakattal, viszont több helyre lehet.

9
Frajti képe

Mért lenne nehezebb?

Mért lenne nehezebb? Mindegyik megszokás kérdése.
Nekem semmi bajom a bordo-val, néha könnyebb vele, mint egy U-lakattal. Remekül lehet elsőkerék+váz+lakatolótárgy kombót nyomni.

~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~o~

Solo la AS Roma per sempre!

10
miló képe

Ahová én lakatoltam eddig,

Ahová én lakatoltam eddig, oda mind egyszerűbb lett volna U val lakatolni, mint ezzel, viszont praktikusabb, ha nem fér el forgatni kell és egyszer jó lesz, még akkor is, ha már az U besült.:D

11
Zsurmi képe

Pont könnyebben és

Pont könnyebben és gyorsabban lehet vele lakatolni!

Ki kell egyenesíteni, úgy könnyű átdugni a küllők között, a felsőcső alatt meg kézzel benyúlni és visszahajtani.

A hajthatóság miatt lehet a tereptárgy méreteihez alkalmazkodni.

Nekem a "kisebbik" Bordo van, könnyebben lakatolok vele, mint a Kyptolook-al.

-
Zsurmi

12
makimajom képe

http://www.amazon.com/Krypton

http://www.amazon.com/Kryptonite-Standard-Bicycle-U-Lock-Bracket/dp/B000...

kripto tulajoknak van problémájuk a kulccsal, nem egynek...

13
Vegha képe

felét olvastam csak el, de

felét olvastam csak el, de azok között volt saját bevallású user error, körkulcsos figyelmeztetés és kulcs beletörés. utóbbi megint csak user errornak mondható.

14
FishÚR Chef képe

Abus winner chain! Én ezzel

Abus winner chain!
Én ezzel lakatolok egy kb kur.a drága gépet és 2x próbálták lenyúlni a 4 év alatt persze sikertelenül!
Nehéz és ronda de nem ezek a szempontok.
Bármihez tudsz lakatolni és a két kereket is körbe éri.
Kb 12k.

Rakom a várost és nyomom a Békát... Kő még v.mi?

15
Vegha képe

Az miről ismerszik meg,

Az miről ismerszik meg, hogy +próbálták elvinni ?
a kryptonite-om vinyl bevonatát látom kis helyen megzsugorodni: először azt hittem, hogy ...
aztán persze autó kipufogója is lehetett akár.

16
mVik képe

Krypto Evo Mini-m van,

Krypto Evo Mini-m van, szóval tapasztalatom egyikkel sincs.
De annyit tudni lehet, hogy a Bordo-val nagyobb távolságokat tudsz áthidalni, tehát könnyebb lakatolni. Ellenben elvileg a csapjai támadható pontok, és lemezeinek keresztmetszeti területe kisebb (lehet) mint a New York Lock-nak, ergo gyorsabban lehet elvágni géppel(!!!)
Hogy melyik a keményebb anyag? Amíg a gyártók nem mondják meg, addig csak magadnak tudod megméretni:)
A súly lehet még szempont.
Ezen túl mindegyik a bika erős kategória, elrettentő erejű. Már a Krypto Evo Mini is az, vagy egy Abus U-lakat, vagy egy izmos lánc. Ezen is túl, ha nagyon el akarják vágni, úgyis el fogják, ha nem, akkor keresnek könnyebb prédát. Ha nagyon drága a bringád akkor ne hagy ott sehol, inkább vegyél egy olcsót pesti közlekedésre, amit nem sajnálsz.

17
szabomikulas képe

A Bordo gyengébb, mint a

A Bordo gyengébb, mint a csúcs U-lakatok, csak Sold Secure Silver. Azért ha nem nagyon drága a biciklid, akkor szerintem bármelyikkel lakatolva megmarad a biciklid. Én az Abust javaslom, ha tudod jól szállítani, akkor az U-lakatot.

18
hf képe

krypto evolutiont es abus

krypto evolutiont es abus granit x-plust is hasznalok. Az abusnak sokkal konnyebben hasznalhato konzolja van, sokkal tobb helyre is lehet felerositeni. a krypto konzolja gyalazatosan rossz, konkretan a felesegem nem eleg eros h le tudja venni... en viszont elvagyok vele. maga a krypto lakat marha jo, a narancssarga is elrettento, a citromsarga beceneve meg nem veletlenul "felejtsdel". amugy mindegyik jo valasztas, de en az u-k kozul dontenek.

19
B0BDobalina képe

A "felejtsdel" úgy tűnik,

A "felejtsdel" úgy tűnik, szinte akármelyiknek is lehetne a neve, persze nem azért, amiért a gyártók gondolják... :(
http://www.youtube.com/watch?v=VC3hFr8p2ck

20
Pityke képe

Szia! Én Krypto Evo4

Szia! Én Krypto Evo4 lakatot használtam eddig. Nagyon bevált azon kívül, hogy táska nélkül elég bonyolult hordozni. A tartója nem annyira rossz, csak a pesti utakon nagyon zörög ha a vázhoz erősítem, ami engem zavar. Most kaptam egy Krypto Mini-t. Kicsit nehezebb lezárni vele a gépet, mármint helyet találni neki, nehéz hozzáférni, de pont ettől érzem biztonságosnak. A legjobb, viszont, hogy elfér a zsebemben (farzseb, vagy kabát belső zsebben). Ha viszont már itt tartunk az Evo4 eladóvá vált, új ára tavasszal 15eFt volt, 8eFt-ért odaadom. Karcos, de más baja nincs. Ha érdekel valakit küldjön e-mailt.

21
oker képe

szintén evo mini. az enyém

szintén evo mini. az enyém egyáltalán nem zörög. elfordítod a kis műanyagot, ami zárat fedi?

tényleg az benne a jó, hogy épphogy belepaszírozod a bringát, és már lehetetlen bármit berakni mellé, esélytelen egy autóemelőt belerakni, vagy akár egy csövet...

--
metálzöld ironman

22
Pityke képe

A Mini nekem sem zörög

A Mini nekem sem zörög csak az EVO4, már azért sem mert ezt nem kell felszerelni a vázra...:)

23
jazzpeta képe

Engem érdekelne, de nem

Engem érdekelne, de nem tudom hová kellene mailt küldeni. Dobsz egy privátot és akár ma elhozom.

24
Pityke képe

Én meg sajna nem tudom,

Én meg sajna nem tudom, hogy kell privátot dobni. Úgyhogy itt a címem: istvan.olah_kukac_vipmail.hu

25
Mr.Saint képe

Én Krypto Evo 4LS-t

Én Krypto Evo 4LS-t használok belül 10 széles, 29 hosszú, Sold Secure Gold minősítésű, és egy 10-essel olcsóbb, mint a New York. A felsorolt kategóriákat szerintem felxel vágják le, ekkor meg mindegy, már, hogy 3 v 4 perc alatt vágja át. A 300k-s országútimat lakatolgatom vele szerte az országban, és megbízom benne, a tartókonzolját sosem használtam, mindíg táskában cipelem.

26
zenx képe

No köszi a sok

No köszi a sok hozzászólást. Közben szabomikulas rámutatott hogy az X-Plusos Bordo valóban csak sold secure silver.

http://www.soldsecure.com/search///abus-650085-x-plus.html

Az összes többi meg gold. És ha jobban megnézitek az Abusnál az X-Plusos Bordo oldalát, látszik is, hogy csak a Sold Secure logo van kint, és nem a Gold-os változat (meg kevesebb logo is van mint az U-lakatnál :-) ). Még egy ilyen linket is kaptam:

http://www.mensjournal.com/tested-bike-locks

Ez alapján a krypto new york valamivel keményebb lehet vagy mi.

Összegzésként gondolom, hogy ezeknél a lakatoknál már oly kevés biztonság szempontjából a különbség, hogy inkább a többi szempont kerül jobban számításba (konzol, használhatóság stb...)

Azt hiszem a Krypto New York standard mellett döntök. Most már csak azt kéne kitalálni hogy jutok hozzá a legolcsóbban :)

27
hf képe

Ha kerékpárosklub tag

Ha kerékpárosklub tag vagy, akkor kedvezményt kapsz rá a luongóban!

hf
13. kerületi bringás hibabejelentő!

28
MK Dél-Pest tag képe

Nem fogod megbánni! A

Nem fogod megbánni! A súlyossági problémákról pedig Vegha írt lentebb egy kis szösszenetet. (Magánban üzenet ment)

29
Vegha képe

ha nekem szántad, sajnos

ha nekem szántad, sajnos idáig már nem jutott el.

30
MK Dél-Pest tag képe

Hoppsz! Nem, nem, zenx

Hoppsz! Nem, nem, zenx barátunknak írtam magánba a Krypto lakat beszerzési lehetőségéről. Pardon!

31
phorvath képe

Furcsa, hogy a súly és az

Furcsa, hogy a súly és az ár nem számít neked.

Ha csak az a célod, hogy neked legyen a legerősebb lakatod a városban, akkor a Krypto New York Fahgettaboudit a te lakatod. 18 mm edzett acél, a legvastagabb, ami létezik. Hátránya, hogy nehéz, és mini, tehát csak némi ügyességgel lehet vele lakatolni.

Szerintem a New York STD nagyon nehéz. Van egy, de inkább vettem egy Evo Minit helyette.

Ha viszont a súly, az ár, a használhatóság és a biztonság is számít, akkor én inkább két különböző lakatott vennék, könnyebbet és olcsóbbat. U lakatból a Krypto Evo Mini vagy az Abus Sinus a nyerő nálam, mert mindkettő egy kiló alatt van. Ehhez vennék még egy közepes Abus Bardot, azután már a tolvajok miatt nem kellene aggódni.

Az alapvető dolog viszont, hogy városban nem érdemes drága biciklivel járni. Ha el nem is lopják, de megrongálhatják és egyébként is gyorsan használódik a városban az összes kopó alkatrész (lánc, racsni, hajtómű, csapágyak). Nem mindegy, hogy kétévente Acera vagy DuraAce szetet kell cserélni.

Cimkének tedd be a "lakat" szót is, akkor bekerül ez is a lakatolós topikba!

32
zenx képe

Hmm, hát valószínűleg

Hmm, hát valószínűleg igazad van, persze számít a súly és az ár is. Kb. 10 éve loptak el két bringámat is, egyszer a garázsból, azóta szerintem felettébb paranoiás lettem a témával kapcs.
Egyébként a bringát 70k ért vettem, szóval nem is a legdrágább kategória, de nagyon féltem.
Az Evo Minitől és a Fahgettaboudittól tartok hogy túl pici (?). Szerintem bepróbálom most a New York STD-ot, aztán ha nem válik be, lehet átnyergelek a Bordo-ra.

Hol tudok új címkét hozzáadni?

33
Törölt felhasználó képe

Fórumban (azt hiszem)

Fórumban (azt hiszem) sehol, phorvath blogra gondolt a cimkézésnél.

34
phorvath képe

Lehet, hogy elnéztem, de

Lehet, hogy elnéztem, de talán ha megszerkeszted az eredeti szöveget, akkro tudsz új cimkét hozzáadni. (Nem biztos.)

Lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok, de a garázsban, pincében és közös tárolóban kell a legjobban lezárni a biciklit. Ugyanis ott van a legtöbb ideje a tolvajnak vacakolni vele. Én oda nem tartom túlzásnak a New York lakatot sem, mert úgysem kell cipelni. Ha viszont mindennap hurcolod, akkor nagyon nehéz lesz. (Több, mint 2 kiló.)

Szóval én egy könnyebb U-lakat és egy lánc vagy Bardo kombinációját javaslom. Lehetőleg különböző gyártóktól és különböző zárszerkezettel. Így mindkét kereket le tudod zárni. A kétfajta lakat előnye, hogy különböző szerszámokkal lehet őket vágni. Ha jól gondolom, U-lakatot lényegében csak flexszel lehet elvágni, láncot meg inkább erővágóval. Bár nem hiszem, hogy lenne olyan tolvaj, aki nekiáll egy U-lakattal meg egy Bardo-val vagy lánccal védett biciklinek.

A mini U-lakat tényleg problémás néha, mert csak vékonyabb dolgokhoz tudsz vele lakatolni, és akkor is csak a Sheldon Brown-féle hátsó kerék vázon keresztüli lezárása trükkel. Ha tudod, hogy általában ugyanott lakatolsz, akkor viszont pont jó lehet. Én fél évig használtam Londonban Evo minit plusz egy hurkolt spirált a kerék rögzítésére és bejött. A New Yorkot cseréltem le rá, mert az túl nehéz és nagy volt. Előnye a mini lakatoknak, hogy könnyűek az adott vastagsághoz képest és kicsi helyen elférnek (én a hátizsák külső zsebében hordom most). Ráadásul ezek a legbiztonségosabbak is, mert annyira kevés a hely a lakaton belül, hogy nem lehet szinte semmivel szétfeszíteni anélkül, hogy a bicikli ne sérülne komolyabban.

Egyébként teljesen megértem, hogy a maximális biztonságra törekszel, de később a súly is fontos lesz szerintem.

35
Vegha képe

csak mert írtad, h.

csak mert írtad, h. paranoiás vagy:
nekem 2 éve lopták el a 150 ezres bringámat (farok voltam), azóta én is paranoiás vagyok. Úgy gondoltam, ha már egyszer elb*sztam, akkor innentől kezdve ne rajtam múljék a dolog, úgyh. a legbrutálabb lakatot akartam, ami létezik. az új bringámra ( 75e+ azóta kb. megdupláztam az értékét) Fahgettabouditet vettem eBayen (akkor az itthoni ár 2/3áért jutottam hozzá). Luongo adott hozzá a Krypto legnagyobb konzolját de sajnos az is kevés volt hozzá, úgyh. ez tényleg csak táskában fér el.
Előtte Cita láncom volt (asszem 90 cm körüli). Eleinte nehéz volt megszokni, h. nem tudok a Fahgettaboudittel akárhova zárni, de aztán rájöttem, h. kb. annyit kell gyalogolnom, mintha autóval lemondanék a legközelebbi parkolóhelyről. Ma már ez nem probléma.
Másfél év mindennapos használat után néha megfordul a fejemben, hogy jobb volna egy vékonkásabb, ami már legalább beleférne egy konzolba. Ma ott tartok, h. ha nincs a hátamon a táska és benne a lakat nem nyom, akkor ugyanolyan furán (védtelenül/meztelennek) érzem magam, mint amikor autóban elfelejtem becsatolni a bizti övet. Biztos meg tudnám szokni azt is, de így nyugodt szívvel* ott hagyhatom szinte akárhol a gépet.

*persze a valóságban ilyen nincs. Ha egyszer az arra hajlamos emberen elhatalmasodik a rettegés, onnantól kezdve nincs menekvés! [múlt héten egyik éjjel álmomban egy templomból próbálták meg megfújni a paripát, de mivel a lakatot nem tudták levágni, így bosszúból szétflexelték az egész bringát. kellemetlen volt néhány csődarabot a kezemben tartani az oltár előtt : )]

36
Vegha képe

hmmm : )

37
Nesze nincs bejelentkezve képe

Sziasztok! Legelső záram

Sziasztok!

Legelső záram egy fos spirál zár volt, nem tudtam aludni éjjelente. Aztán öcsémtől kaptam egy - mint utólag kiderült tollal nyitható - körkulcsos gerinclakatot.

Mikor kiderült, hogy nem ér semmit vettem egy Abus U-lakatot. Már nem tudom milyen volt. Azzal már nyugodtabban teltek az éjszakáim. Egyszer megpróbálták megfújni a kerékpáromat a Kultiplex előtt. A gumírozáson a nyomokat csak pár nappal később vettem észre.

Aztán Ildike is elkezdett kerékpározni. Vettünk Citadel láncot. Nyeklett nyaklott, vállon átvetve hordtuk felváltva. Koszolta a ruhánkat, nem jött be. Még meg van, de csak otthon parkolásra használat nélküli bringa zárására használjuk.

Szóval vettem még egy U-lakatot. Legyen Krypto - gondoltam. Legyen nagy, attól elrettennek a tolvajok. Lett is, ő volt az. Nem bírtam megszokni. Raktam fel vázra, táskába. Vázon csörgött zörgött, nehézkes volt leszedni. Táskában meg nehéz volt (1,5 kg). Egy lakat ne rontsa el az élményt... Eladtam.

Vettem helyette egy másik Kryto-t. Őt. Tökéletes, semmi baj vele, bár táskám lakattartójából már kiesik. Vettem egy oldaltáskát, hogy ne kelljen egész táskát cipelni mikor nem szükséges. Ott szállítva meg lehúzta a táskát.

Most vettem egy Mini-t. Tesztelgetem. Eddig minden oké, minden olyan helyen tudtam eddig lakatolni, ahol régivel és fel se tűnik, hogy zsebben, oldaltáskában hordom.

38
Vegha képe

OFF úgy tűnik létezik

OFF
úgy tűnik létezik nálam is parásabb ember a földön: vajon a krypto termékoldalai miért hátétépéessesek ? : )

39
phorvath képe

Ha csak egy U lakatot

Ha csak egy U lakatot használsz, akkor érdemes a másik kereket egy mindkét végén hurkolt spirállal lezárni. Nagy előnye a sima spirálhoz képest, hogy csak U-lakattal együtt lehet használni. :-)

phorvath
Kerékpáros KRESZ
Hogyan ne üttessük el magunkat

40
Zsurmi képe

A drágább lakattal tudod

A drágább lakattal tudod fokozni a védelmet, de a drágább bringával meg csökkented.

Egy olcsó(bb) bringa, drágább lakat kombináció a legjobb. És odafigyelés a lakatoláskor (mihez és hogyan).

-
Zsurmi

41
alterego képe

Hali, az ABUS Bordora

Hali, az ABUS Bordora vadászom, a bikemarket.hu-n van is óccsóért, de nem tudom, megbízható-e az a cég, se cím, se semmi nincs fenn, csak e-mail címek meg mobilszámok. Segítsetek, aki rendelt már onnan, ossza meg tapasztalatait légyszi.

42
Drody képe

Én már rendeltem tőlük,

Én már rendeltem tőlük, több alkalommal is. Először, miután leadtam a rendelésemet, nem történt semmi két napig, aztán rájuk írtam. Sűrű elnézést kérve mondták, hogy épp leltár van náluk, de szedik össze a cuccost és küldik.

Másodjára semmi probléma sem volt.

Összeségében, merem ajánlani őket, jó áruk van, és korrektnek tűntek.

(Amúgy elvileg egy Miskolci cég, a számlán meg a Berguson szerepel...)

Pont a napokban gondolkoztam egy fórum témán, ahová a bringás webáruházakról oszthatnánk meg a tapasztalatainkat.

........................
Formaharc és sci-fi.

43
Drody képe

Aham, meg is találtam. Az

Aham, meg is találtam. Az üzletszabályzat menüpontot nézd meg:

http://bikemarket.hu/index.php?page=uszab

A székhely a Vihar u.,szóval ők tényleg a Bergusonék.

........................
Formaharc és sci-fi.

44
mcysh képe

Bringabutik? === bácsi a

Bringabutik?
===
bácsi a biciklin