A helyzet az, hogy anyukám elfeljetette a lakatjának a kombinációját. A következő cuccról van szó:
http://www.trelock.de/trelock/t2/de/produktdetails.php?id=sk805&pfad=sch...
Tudom, tudom, hogy mi a helyzet a spirállal, de gondolhatjátok mennyit használja a birngát, ha elfelejtette a kódot. Az utóbbi pár évben talán párszor láttam menni vele, de lakatolni még soha.
Na mindegy, a lényeg, hogy szeretné valahogy kinyitni a zárat.
Van erre valami lehetőség rongálás nélkül?

Van 9999 kombináció, ha
Van 9999 kombináció, ha van időd próbáld végig:-)
Szerencsére nem fog annyi
Szerencsére nem fog annyi időbe telni, mivel csak 6561 variáció jön szóba.
Az probélm az, hogy elég sokáig tartana így is végigpróbálgatni.
Bocs, 10.000 kombináció
Bocs, 10.000 kombináció van:)
Szabadság, szerelem, sebesség
Igazad van, a 0-ról mint
Igazad van, a 0-ról mint 10. számról megfeledkeztem!
hamarabb kinyitod
hamarabb kinyitod próbálgatással, mint gondolnád...
de lehet itt az intő jel, hogy vegyen egy rendes lakatot. ha elkötik még az évi párnál is kevesebbet fogja használni :(
Én a régi számzáras
Én a régi számzáras lakatomat fél perc alatt ki tudom nyitni, mióta megmutatták hogy kell. Igaz, az csak három számjegyű. Nézd meg nincs-e kilazulva valahol, az a helyes szám. Igaz, ha nem használta, lehet, hogy ez az elmélet nem működőképes.
Flicka
és minden alkalommal újra
és minden alkalommal újra elfelejted a számot, hogy aztán gyakorolhasd a nyitást?
Nem a sajátomon gyakorlok
Nem a sajátomon gyakorlok :D És már pár éve amúgy is nem számzáras U-lakatom van.
pedig nem lehet rossz
pedig nem lehet rossz szórakozás mondjuk minden reggel a wc-n ülve kitalálni a kombinációt, amit az előző reggel óta direkt elfelejtett az ember. :)
másokét nyitogatni viszont nem szép dolog. hacsak nem a "biztonság" szemléltetése a cél.
Egy spirál amúgy se ér
Egy spirál amúgy se ér semmit, de ha még ki is lehetne nyitni gyorsan roncsolás nélkül, akkor tényleg használnád tovább?
Jogos felvetés. Gondolom
Jogos felvetés. Gondolom csak optikai védelem a fő funkciója ;)
----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.
Igazából segítségre
Igazából segítségre lenne szükségem, nem olyan megjegyzésekre amikkel teljesen tisztában vagyok.
Járjon anyám a sarki kisboltba lánccal, vagy U-lakattal?
Igen! Tudod, hány biciklit
Igen! Tudod, hány biciklit vittek már el a sarki kisbolt elől, mert így gondolkodnak az emberek...
Szerk: bocs, most olvasom, hogy nem Pesten vagy. Ott még kevesebb biciklit lopnak talán.
Flicka
Attól, hogy neked nem
Attól, hogy neked nem tetszik, még jogos az észrevétel.
A sarki kisboltnál pedig kérje meg az ott sörözgető Béla'bát, hogy figyeljen a bringára míg Ő vásárol :P
----
Igen ám, de ő vidéken
Igen ám, de ő vidéken használja, így teljesen mindegy, mivel zárja, mert amit nem zárnak azt se viszik el, de ha mégis tudják ki vitte el.
Így szerintem csak az ő kérdésével kéne foglalkozni, ez a sodrony még a kiteregető kötélnél is gyengébb szitut már kitárgyalták párszor.
Oké főnök! ---- A helyzet
Oké főnök!
----
igen szerk: jahogy
igen
szerk: jahogy falu
===
bácsi a biciklin
Tök újnak néz ki, lehet,
Tök újnak néz ki, lehet, hogy még sosem volt használva.
Utánanéztem a Trelock honlapján és ott írják, hogy minden számos zár 0000 kombinációval jön ki a gyárból. Lehet még meg sem lett változtatva. Majd kipróbálom.
Amúgy Sopronban nem az a helyzet bringalopás ügyben mint Pesten, ráadásul anyuék egy Sopron melletti kis településen laknak. Úgyhogy ott nem para a spirál. A kisbolt elől senki sem viszi el. Olyan mindenki ismer mindenkit hely az ország nyugati csücskében, a határ mellett, átmenő forgalom nélkül.
Értem én, hogy a nagyvárosban szkeptius az ember de nyilván ezt a helyzet szülte.
Persze én keeper-t rendeltem az új brinágmhoz mert nem lennék nyugodt, ha valahol ott hagynám.
A kisbolt elől senki sem
A kisbolt elől senki sem viszi el.
Akkor meg nem kell semmivel lezárni, nem?
Személy szerint nem hiszek abban, hogy "kisvárosban nem lopnak", lopnak ott is csak ritkábban, de ha tényleg így gondolod akkor felesleges lezárni akármivel is. A spirálzár tényleg csak az ellen véd, hogy a kocsma elől valaki más hazakerekezzen vele, mert annyit ivott hogy összetéveszti a saját bringájával.
Látom nem igazán tudtad
Látom nem igazán tudtad értelmezni az írásom lényegét, pedig direkt kiemeltem.
Nem az volt a kérdés, hogy mi a spriál előnye illetve hátránya, hanem, hogy van-e lehetőség kinyitni a zárat.
Ahányszor le fogják vágni anyám bringájáról a spirált a kisbolt előtt, míg beugrik tejért és trécsel kicsit Pirivel - persze úgy, hogy közben rálát a járgányra - annyiszor fogok neki egy újat beígérni.
Nem tudom miért írtok véleményt olyan dolgokról, ami nálatok nem jellemző!
"Nem az volt a kérdés,
"Nem az volt a kérdés, hogy mi a spriál előnye illetve hátránya, hanem, hogy van-e lehetőség kinyitni a zárat."
Van. A címet azonban értsük úgy, hogy ne biciklit lopni tanuljunk meg, hanem kinyitni elfelejtett kódú zárunkat.
http://www.vidmax.com/video/7345/Learn_how_to_steal_that_sweet_bicycle_a...
vidéken teljesen más a
vidéken teljesen más a szitu, ott még egy tanyabájkot le se kell kötni csak kitámasztani, tök optimális az a számzáras izé oda, de ne költözzetek fel Pestre vele:-)
Ellenben sok szeretettel
Ellenben sok szeretettel várunk minden olyan bringást, aki nem akarja, hogy nap mint nap ledudálják, leanyázzák, leszorítsák az útról, illetve, hogy ne kelljen egész nap rágnia a körmét: Vajon meg van-e még a bringám?
Majd egyszer:-) vele=nem
Majd egyszer:-)
vele=nem Pestre való lakat.
Amikor Kápolnásnyéken voltam, a helyieknek fenntartott abcben láttam pár furcsa dolgot, amit Pesten sose láttam még. Például azt, hogy minden ötödik kerékpár nincs lelakatolva, természetesen a 20-30 éves bájkok. És amik le vannak, nos olyanokat már jó ideje nem láttam, mármint a lakatokat, ilyen 300 ftos vackokkal voltak megáldva.
Én meg a Abus bordommal mentem lakatolni, még se lestek meg:-)
Lakatot max úgy próbáld ki, hogy kitudod-e szedni, hogy érzed, mikor kattan, vagy hallod.
Több tippem nincs az erővágón kívül:-)
Látom te láttál hasonló
Látom te láttál hasonló példát és nem nézel teljesen hülyének. Ez a helyzet falun. A 300Ft-os cuccokhoz képest a trelock spirál egy fasza zár.
Köszi a tippet a lakathoz, majd eljátszadozom vele.
Ja, múltkor Visegrádon
Ja, múltkor Visegrádon voltam egy rendezvényen, és első dolgom volt, hogy gondosan lakatoltam. Aztán amikor éreztem a helyiek szúros tekintetét, halkan elrebegtem, hogy Budapestről jövök...
A vacakabb számzáras
A vacakabb számzáras lakatokat úgy lehet kinyitni, hogy megfeszíted (széthúzod a zárat a sodronynál fogva), és úgy próbálod eltekerni a számokat. Amelyik rossz helyen van az feszülni fog. Elképzelhető, hogy ez pontosabban össze van rakva annál, hogy ez működjön.
Köszi a használható
Köszi a használható infót!
Célszerű az egyik
Célszerű az egyik oldalról (hüvely felöl haladni a toll ) a másik irányába.
Hüvely az a fele, amin a tekergetős számok szoktak maradni, a toll az az oldal ami olyan izé és belecsúsztatod összezáráskor a hüvelybe.
Ifjonc koromban azzal szórakoztam, hogy megvicceltem az ilyen selejt zárak tulajdonosait azzal, hogy más pozitúrában tettem vissza a zárjaikat, mint ahogy hagyták.
... bár akkortájt csak poénból és nem nevelési célzattal tettem mindezt. :)
Azóta pedig elvetemült bűnöző lettem.
Manapság már csak KRESZ táblákban utazom. ;)
--------Dova--------
elvetemült bűnöző
A legtöbb ember ha
A legtöbb ember ha számkódot ad meg, számára nevezetes számokat használ. Próbáljatok születés/névnapokat, évfordulókat a családból és esetleg az egyszerűbb számsorokat 1234/1111 stb... Tudod, olyanokat amikről azt hiszed amikor beállítod "ezt nem felejtem el" :o) Tuti, hogy anyukád is így gondolta amikor kitalálta magának.
Persze működnek a bekopott/kihallgatott/végigpróbálós megoldások is, de előbbi kettőhöz azért gyakorlás és kis műszaki érzék is kell.
Sok sikert!
Köszi, éppen a
Köszi, éppen a kérdezgetés fázisában vagyok, a próbálgatás majd csak ez után jön. Az egy kicsit hosszabb folyamat lesz.
Valszeg ez a világ
Valszeg ez a világ legbiztonságosabb zárja, négy nap alatt sem sikerült kinyitni :-)
:D - Ms. Critica "Lulu"
:D
- Ms. Critica "Lulu" Lujka -
*CMS* RABIC
MK - KP
"Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában."