Nagyobb erőkifejtésnél az 540-es SPD pedálom kattog,mit tegyek?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
PTeker képe

Tekerj gyengébben :) Biztos

Tekerj gyengébben :)
Biztos a pedál az? nem a hajtómű esetleg monoblokk?
Nekem akkor volt ilyen tapasztalatom ha a pedál kezdett csapágyas lenni, nem kotyog lötyög?
De lehet csak ki kéne tisztítani esetleg?

Én a te helyedben kipróbálnám egy másik pedállal a biciklit.

És a pedált is egy másik biciklin.

2
Tibor_Nesze képe

nekem volt ilyen 520-szal.

nekem volt ilyen 520-szal. telenyomtam wd 40-nel és utána nem kattogott. remélem nálad is elmúlik kerasz!

tibor

3
PTeker képe

A legjobb lenne szétszedni

A legjobb lenne szétszedni és zsírozni, de persze ha nem tudod szétszedni akkor a wd40is jó csak a zsír az tovább tartana, wd40 = elsősegély, de sajna nem gyógyítja hosszútávon a betegségeket.

4
bootes képe

A WD40 inkább oldószer,

A WD40 inkább oldószer, mint kenőanyag. Nem használnám golyóscsapágyhoz (maximum zsírozás előtti tisztításra).

5
Zsurmi képe

A csapágy elég zárt, nem

A csapágy elég zárt, nem azt kell szétszedni és befújni! A rugót, meg a csavart ami befeszíti. Az nem mozog sokat.

Nekem is kattogott az 520-as, WD40 kezelés után elmúlt.

-
Zsurmi

6
Zizz71 képe

Az én pedálkattogásom is

Az én pedálkattogásom is monoblokkcserébe torkollt múlt héten
:(.

Zita
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
trek 3700 zöld-fehér-virágos-láthatatlan

7
Kerasz képe

Köszi!Mindenhová olaj,vagy

Köszi!Mindenhová olaj,vagy zsir(pedál,hajtókar,monoblokk stb...)Most csend van.Köszönöm mindenkinek!!!

8
PTeker képe

A kenésre mindig figyelj

A kenésre mindig figyelj egy idő után hangja van egy idő után pedig használhatatlan lesz.

Örülök hogy ilyen gyorsan és egyszerűen megoldódott.

9
stp1 képe

mellesleg egy elkoszolódott

mellesleg egy elkoszolódott nyeregvázcső is tud meglepetéseket okozni, mert mindenhonnan hallatszik a recsegése, csak pont a forrástól nem :)

10
lovag képe

én nyikorgást hallottam

én nyikorgást hallottam sok ideig.. azt hittem az első kerék.. a gumi..aztán, hogy a fékpofa.. és csak néha hallottam... aztán kiderült, hogy az ülés az:D egyébként nekem is kattog a taposópedál a treken.. nem hiszem, hogy a dura középrész volna a hibás :o
---------------------------------
Észak Pest.

11
PTeker képe

Mikor szedted szét

Mikor szedted szét utoljára és tisztítottad ki rendesen? a por, sár és egyéb szennyeződések elegyedve a kenőanyagokkal, érdekes dolgokra képesek, az első az a stucni egy mtbnél pl hamar elkezd nyikorogni, outinál a nyereg, mivel ha nincs sárvédő a kosz könnyen felcsapódik és beeszi magát.

12
lovag képe

asszem még nem

asszem még nem tisztítottam..meg ez csak egy ideiglenes pedál kölcsönbe... veszek hamarosan egy újat.. és vigyázok rá
---------------------------------
Észak Pest.