Egy Avid Juicy 3 hidraulikus tárcsaféket kellene légteleníteni. Hol csinálják ezt meg jól, és kb. mennyibe kerül? Valahol a VIII. kerület környékén volna jó találni vállalkozó kedvű, hozzáértő szerelőt.
Eleve azt érzem, hogy a hidraulikus tárcsafékekhez nem szívesen nyúlnak hozzá, lehetőleg elkerülik. Én is csak azért vettem ilyet, mert "a biciklihez adták".
Már több helyen próbálkoztam, és elküldtek, hogy ők aztán ezt szét nem szedik, mert nem bírják esetleg összerakni. Segítsetek!

DIY.
DIY. http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=141
Köszönöm. Hiánypótló
Köszönöm. Hiánypótló dokumentáció. Én is felszívtam közben egy kis tudást. A légtelenítő szett a kulcsa az egésznek. Ez áll nagyjából 2 menetes végű fecskendőből, és 6000 Ft a hozzávetőleges ára. Az általam felhívott profi bicikliboltok egyikében sem volt, azaz sem megvenni nem tudom, sem ők nem tudják lelégteleníteni a biciklimet. EBike-on nem rendelhető.
Sejtelmem sincs hol lehet beszerezni, de rajta vagyok.
Ha lesz, kölcsönadom másnak is :-)
Ne vegyetek hidraulikus tárcsaféket síma közúti biciklizéshez, semmi értelme. Vagy vegyetek hozzá rögtön légtelenítő szettet is. Végül is fél évet kibírt légtelenítés nélkül.
A légtelenítő szett
A légtelenítő szett egy-két fecskendőből meg némi csőből áll. A többi kamu. A Váci úton balról a plázában van az a hely, akik a Magura szervíz. Ott van minden ami kell, és ha kicsit tanulékony a szervízesük, akkor meg tudja neked csinálni. Merhogy az asszony 20 éves fékjéhez jaj nem volt légtelenítő szett, hát megmutattam neki.
Nekem az asszonynak a hidraulikus fékje is bejön.
A belvárost pedig le kell zárni.
--
a bátor kommutátor
Helló, 3 boltot tudok ahol
Helló,
3 boltot tudok ahol vállalták már a Magura HS22-es hidraulikus fékem légtelenítését/töltését .
1. Király utca Vörösmarty utca sarkán a Pajtás Bringabolt.
2. Wesselényi utca, Vörösmarty utca sarok, Velvart kerékpárbolt.
3. Budán Kis János Altábornagy utcában Hajdú kerékpárbolt.
Én a Hajdúba vittem, átlagosan 2-4 nap szokott lenni, de nyári szabadságolások miatt lehet kicsit tovább tarthat.
Ypse
Bordó Trek 970-es srác Zöld Sisakban.
Szia, én otthon az enyémet
Szia, én otthon az enyémet (Deore LX) már légtelenítettem 2x is, szóval már an benne minimális rutinom.
Viszonylag egyszerű, pont mint a zsigulin annó :-)
kell hozzá egy flakon fékolaj (fontos, hogy pont olyan, mint ami benne van), meg egy vékony gumicső, ami ráillik a légtelenítő csapra, esetleg egy tejfölöspohár, ha olyan helyen csinálod, ahol nem szeretnéd a padlóra folyatni.
A lényeg:
- gumicsövet ráhúzod a leeresztő csapra
- az olajtartály fedelét lecsavarozod
- leeresztőcsapot kinyit
- fékkart huzogat, addig amíg levegő (is) jön a csőbe ami a csapon van közben a tartályt folyamatosan tölteni kell!
- ha úgy érzed, hogy nem jön töób levegő, akkor a csapot elzárod, a tartályt feltöltöd, és visszacsavarozod.
- és most jön a neheze. a csövet úgy leszedni a csapról, hogy ne legyen minden tiszta olaj, különös tekintettel a fékbetétekre, és a tárcsára :-)
sok sikert :-)
Tomi.
ha olyan helyen csinálod,
ha olyan helyen csinálod, ahol nem szeretnéd a padlóra folyatni
Sehol ne akard a padlóra folyatni, a fékolajok többsége toxikus, és amelyik nem, az se szokott környezetbarát lenni.
Ha lehetséges, légyszi megfelelő módon szabaduljon már meg mindenki a fékolajtól (ne a lefolyóba/kukába öntse).
Szia!A légtelenítő szett
Szia!A légtelenítő szett az kényelmes és gyors azonban ugyanúgy gyakorlatot igényel,mint a Tomacher féle megoldás.Ami egyébbként járható út csak az maradt ki a leírásból,hogy amikor a főfékhengerből nyomsz,akkor a csavar nyit és mielőtt a kart engeded vissza,akkor csavar zár.ellenkező esetben visszaszívod a levegőt.Jelenleg vidéken vagyok,de ha nem jutsz semmire jövöhéten tudok segíteni. csao
Tradicio és Minőség! 1954-ota :D
És igen! ez valóban
És igen!
ez valóban kimaradt, pedig fontos! :-)
köszi a korrekciót!
Tomi.
Tomacher, köszönöm. Egy
Tomacher, köszönöm.
Egy gyakorlati kérdés: a légtelenítést fejreállított biciklivel célszerű csinálni?
Azt gondolom, hogy ha a bicikli egy ideig nyugalomban van, akkor a levegő a folyadék tetején van, azaz valahol a fékkar környékén. Autó esetében ki lehet innen nyomni, ha közben kap utánpótlást a fékfolyadék tartályból. Biciklinél viszont nem vagyok ebben teljesen biztos.
Szóval pontosan hogyan is kellene? Én így képzelem, normál, álló biciklivel:
1. Fékkart meghúzom, gumival rögzítem,
2. Alsó csavart (féknyeregnél) kitekerem, várom hogy levegőmentes, sima folyadék jöjjön rajta.
3. Akár jön, akár nem, egy nagyon kis idő után visszacsavarom.
4. Ekkor kinyitom a fentit (fékkarnál), fékkart óvatosan felengedem, közben utántöltöm a tartályt, majd lezárom
5. Ha még levegős volt a folyadék 2-ben, akkor vissza az 1-re.
Ez így működőképes, mit gondoltok?
Nem, a bringa szigorúan a
Nem,
a bringa szigorúan a talpún kell maradjon, és pontosan úgy, kell, mint egy autónál (ha csináltál már olyat). a kiegyenlítő tartály a fékkarnál szokott lenni, szóval csak arra kell figyelni, hogy abban mindig legyen elég olaj.
- féktartály feltölt
- alul a féknyeregnél a csavart kienged
- fékkar behúz
- alul a féknyeregnél a csavart visszateker
- fékkar kienged (ekkor a tartályból utántölti az elveszített olajat)
Ezt addig csinálod, amig buborékmentes olaj nem jön ki hátul.
És mégegyszer, nagyonfontos, egy vékony gumicsövet húzz a leengedő csapra, különben a fékbetéted, és a féktárcsád is tiszta olaj lesz, és nem is látod a bubikat sem.
Tomi.
Örömhír: végre valaki
Örömhír: végre valaki elvállalta, és meg is csinálta szinte azonnal. Igaz, előbb Avid olajat kellett rendelnie, de pld. Avid légtelenítő szettje egyáltalán nem volt, mégis sikerült a dolog.
Nagyon kedves ember, nem ijed meg a hidraulikus tárcsaféktől, tudom ajánlani mindenkinek. Itt kereshetitek:
Szigeti kerékpárbolt
Budapest, VIII. Német u. 13.
314-2937
Köszönöm minden hozzászólónak a segítséget!
Szia ! Megpróbálom...
Szia ! Megpróbálom... igaz én Bacsó Béla utcaként ismertem, oda jártam általánosba, a bicikli szervizzel szemben..
Nekem egy Magura Julie hidraulikus fékem van, megírhattad volna mennyiért csinálta meg...
Ez a művelet
Ez a művelet (légtelenítés + beállítás) máshol úgy 1500 Ft-ba kerül, ahol van árlista, tehát gondolom itt sem lehet nagyon más az ára.
Hogy nekem mennyiért csinálta, nem emlékszem, de 2000 alatt volt az biztos.
Helló Tudna valaki
Helló
Tudna valaki segíteni? Kivettem a kerekeket,behúztam a fékkarokat és a fékpofák összezártak, és nem mentek vissza teljesen a helyükre,a tárcsa nem fér be a fékpofák közé.
Avid Three olajos tárcsafék van a kerékpáron.
Mit tegyek,hogy a fékpofák teljesen kinyíljanak?
Ez önbeálló fék,
Ez önbeálló fék, ilyenkor azt "hiszi", hogy ennyire elkoptak a betétek. Emiatt nem megy visszább, és emiatt nem fér közé a tárcsa.
Itt olvashatsz róla:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bicycle_brake_systems#Self-adjusting
Esetleg találhatsz Youtube videót, ahol bemutatják, hogy kell ezt helyrehozni.
Sajnos velem is előfordult már, és szerelőhöz kellett vinnem. Vissza kell engedni az olajat, és valamit csinálni vele, de meg nem mondom mit.
A Szigeti Kerékpárboltba viheted nyugodtan, van az Avidhoz gyári légtelenítőjük is.
annyi az egész, hogy egy
annyi az egész, hogy egy lapos csavarhúzóval szét kell a fékpofákat nyomni.
--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"
Köszi a segítséget Én
Köszi a segítséget
Én lemezlapokkal csináltam, mert féltem, hogy a csavarhúzóval felsértem a fékpofákat, négy-öt vékony lemezt raktam be, két kis spakli közé ami megvédte a fékpofákat.
Az ötlet bevált mégegyszer köszi, vissza tudtam rakni a kereket, és a fék is működik.
jános Köszi a
jános
Köszi a segítséget, megpróbálok egy szervizet miskolcon. Ezek szerint minden fékbetét csere után légteleníteni kell?
Bringasticba szoktam néha
Bringasticba szoktam néha vinni itt Mc-on, rendesek a srácok.
Én 500 forintér töltettem
Én 500 forintér töltettem fel olajjal a múlt héten, a BikeShopban a XVII. kerületben. Nagyon jól dolgoznak
Ukrán a narancs fekete tigrissel