A pedál taposása nem csak az előre jutásban segít, hanem feltölti telefonodat is.

Sokan írtátok, hogy későn szereztek tudomást az akciókról és felvonulásokról. Ezentúl bármikor feliratkozhatsz a riadóhiradóra. Így időben értesülhetsz mindenről ami különösen fontos...
A pedál taposása nem csak az előre jutásban segít, hanem feltölti telefonodat is.

Az oldalon fellelhető tartalmakat és a Criticalmass-t a következő emberek készítik.
Az oldalt a ninja fejleszti Drupal-al, a lipilee adminisztrálja, a Solid rajzolja, a Dejahu teszi fel a netre.
Ilyen kéne nekem is, csak a
Ilyen kéne nekem is, csak a GPS miatt. Nem rendes sajnos, hanem telefonba integrált és eléggé szívja az akksit. Jó lenne ha tudnám közben tölteni és vehetném az útvonalaimat.
Esetleg a töltő helyett
Esetleg a töltő helyett vehetsz egy rendes GPS-t, szerencsére egyre olcsóbbak. Nekem két normál ceruzaakkuval kibírja kb. egy napig. Ráadásul azt cserélgetni is olcsó, ha több napról van szó. (Vész esetén pedig AA ceruzaelem szinte bárhol beszerezhető.)
Igen, gondolkozom ezen is.
Igen, gondolkozom ezen is.
Lehet kapni olyan külső
Lehet kapni olyan külső akksit, amelyre csatlakoztatni lehet szinte akármelyik telefont, és kis mérete miatt lehet rögzíteni akár a bringán is. Ha az a gondod, hogy a telefonod a GPS-szel nem bír ki egy túrát, akkor ez megoldás lehet.
Kíváncsi leszek, hogy
Kíváncsi leszek, hogy elterjed e ez a teljesen jó és értelmes dolog, bár ha nem is újdonság az elve.
Mobil kompjúteresek is alkalmas áramátalakítós dinamóról töltik és üzemeltetik gépeiket a bicajon már régóta.
Igazán elszánt elektromos tervezők és szerelők megcsinálják maguknak ezeket a herkentyűket mielőtt ők maguk, vagy mások piacra dobják áru formájában.
A kifogyott aksi mindenkit meglephet, és a gyártók nem kényeztetik el a vásárlókat AA elemes, vagy azzal is üzemeltethető telefonokkal. Nekik az nyilván nem üzlet.
Csak egy ici-pici csatlakozó kellene, hogy a mindenhol kapható elemekből szükség-áramot lophassunk. Vagy kézi tekertyűs, nyomogatós vész-feltöltő, ha kimerül az aksi pont a Chomulungma csúcsán például.
Gyalogosok számára is lehetne áramfejlesztőt készíteni. Egy, a lábakra szerelt V-karos mechanizmus váltakozó nyitódása és csukódása hajtana egy egyirányba irányított forgásu áramfejlesztőt.
Ezt most nem dolgoztam ki még pontosan, hogy hogy férne el a nadrág alatt, de szoknya alatt nem lenne gond ezt üzemeltetniük a lányoknak.
Unalmas és fantáziátlan gyalogosok meg húzzanak egy kis egykerekü utánfutót egy rúdon, és arra szereljék föl a dinamót! :)
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár
"Gyalogosok számára is
"Gyalogosok számára is lehetne áramfejlesztőt készíteni."
Ilyen már van úgy tudom. Bokára rakott mágnesekkel játszik. Bár lehet, hogy csak elképzelés volt:)
Télleg!
Télleg! Vammán!
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7226968.stm
Ez meg "tömeg farm", ami hasznosítja az emberek lábdobbanásait a közterületeken:
http://www.technologyreview.com/article/19536/
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár
De ezeknél is kérdés ugye
De ezeknél is kérdés ugye a megtérülés. Vagyis a befektetett energiamennyiség ill. pénzmag mennyi idő alatt térül meg, ha megtérül egyáltalán, van-e akkora hatásfoka az ilyen cuccoknak.
Agydinamóról és
Agydinamóról és napelemről már megoldott a dolog.
Dova mester a napelemest használta mikor kitekert Brüsszelbe:
András a biciklin
Ha már mobil, és
Ha már mobil, és kerékpár:
nincs olyan mobil, amit még kerékpárkomputerként is lehet használni?
Attól függ szerintem, hogy
Attól függ szerintem, hogy milyen funkciókat akarsz bele. Egy GPS-es okostelefon szerintem képes kijelezni a pillanatnyi sebességet, esetleg még a szintemelkedést is nézi. Pedálfordulat-számlálóra nem számíts. :) Ellenben, ha a kormányra akarod rögzíteni (és mért ne akarnád) akkor jó ha még érvényes rá a garancia, mert szét fog rázkódni valószínűleg. :)
Hülyeség. Egyrészt, 1-2
Hülyeség. Egyrészt, 1-2 éven belül már következő generációs akksik lesznek, melyek nem ezek a litíumso meg hasonló csodák lesznek, másrészt tedd fel a százezer forintos telefont a gépre, nincs az a rögzítő, vagy kapocs, amely kibírna 10-20 km-et ezeken a mai utakon Budapesten :( Azért gyorszárral meg elég tré lenne, nem?
----------
Próbálok biciklizni tanulni...