A pedál taposása nem csak az előre jutásban segít, hanem feltölti telefonodat is.

Telefontöltő

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Shag_Beckur képe

Ilyen kéne nekem is, csak a

Ilyen kéne nekem is, csak a GPS miatt. Nem rendes sajnos, hanem telefonba integrált és eléggé szívja az akksit. Jó lenne ha tudnám közben tölteni és vehetném az útvonalaimat.

2
Szab képe

Esetleg a töltő helyett

Esetleg a töltő helyett vehetsz egy rendes GPS-t, szerencsére egyre olcsóbbak. Nekem két normál ceruzaakkuval kibírja kb. egy napig. Ráadásul azt cserélgetni is olcsó, ha több napról van szó. (Vész esetén pedig AA ceruzaelem szinte bárhol beszerezhető.)

3
Shag_Beckur képe

Igen, gondolkozom ezen is.

Igen, gondolkozom ezen is.

4
RaptoR képe

Lehet kapni olyan külső

Lehet kapni olyan külső akksit, amelyre csatlakoztatni lehet szinte akármelyik telefont, és kis mérete miatt lehet rögzíteni akár a bringán is. Ha az a gondod, hogy a telefonod a GPS-szel nem bír ki egy túrát, akkor ez megoldás lehet.

5
Hotyhogy képe

Kíváncsi leszek, hogy

Kíváncsi leszek, hogy elterjed e ez a teljesen jó és értelmes dolog, bár ha nem is újdonság az elve.

Mobil kompjúteresek is alkalmas áramátalakítós dinamóról töltik és üzemeltetik gépeiket a bicajon már régóta.

Igazán elszánt elektromos tervezők és szerelők megcsinálják maguknak ezeket a herkentyűket mielőtt ők maguk, vagy mások piacra dobják áru formájában.

A kifogyott aksi mindenkit meglephet, és a gyártók nem kényeztetik el a vásárlókat AA elemes, vagy azzal is üzemeltethető telefonokkal. Nekik az nyilván nem üzlet.

Csak egy ici-pici csatlakozó kellene, hogy a mindenhol kapható elemekből szükség-áramot lophassunk. Vagy kézi tekertyűs, nyomogatós vész-feltöltő, ha kimerül az aksi pont a Chomulungma csúcsán például.

Gyalogosok számára is lehetne áramfejlesztőt készíteni. Egy, a lábakra szerelt V-karos mechanizmus váltakozó nyitódása és csukódása hajtana egy egyirányba irányított forgásu áramfejlesztőt.

Ezt most nem dolgoztam ki még pontosan, hogy hogy férne el a nadrág alatt, de szoknya alatt nem lenne gond ezt üzemeltetniük a lányoknak.

Unalmas és fantáziátlan gyalogosok meg húzzanak egy kis egykerekü utánfutót egy rúdon, és arra szereljék föl a dinamót! :)

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

6
Shag_Beckur képe

"Gyalogosok számára is

"Gyalogosok számára is lehetne áramfejlesztőt készíteni."

Ilyen már van úgy tudom. Bokára rakott mágnesekkel játszik. Bár lehet, hogy csak elképzelés volt:)

7
Hotyhogy képe

Télleg!

Télleg! Vammán!

http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7226968.stm

Ez meg "tömeg farm", ami hasznosítja az emberek lábdobbanásait a közterületeken:

http://www.technologyreview.com/article/19536/

Hotyhogy ?!
Ellenőrizetlen
Dogtor
Politologológus
Esztészta
Világatya
Főmesterpolgár

8
Shag_Beckur képe

De ezeknél is kérdés ugye

De ezeknél is kérdés ugye a megtérülés. Vagyis a befektetett energiamennyiség ill. pénzmag mennyi idő alatt térül meg, ha megtérül egyáltalán, van-e akkora hatásfoka az ilyen cuccoknak.

9
elfroland képe

Agydinamóról és

Agydinamóról és napelemről már megoldott a dolog.
Dova mester a napelemest használta mikor kitekert Brüsszelbe:
András a biciklin

10
labzo képe

Ha már mobil, és

Ha már mobil, és kerékpár:
nincs olyan mobil, amit még kerékpárkomputerként is lehet használni?

11
RaptoR képe

Attól függ szerintem, hogy

Attól függ szerintem, hogy milyen funkciókat akarsz bele. Egy GPS-es okostelefon szerintem képes kijelezni a pillanatnyi sebességet, esetleg még a szintemelkedést is nézi. Pedálfordulat-számlálóra nem számíts. :) Ellenben, ha a kormányra akarod rögzíteni (és mért ne akarnád) akkor jó ha még érvényes rá a garancia, mert szét fog rázkódni valószínűleg. :)

12
csviktor képe

Hülyeség. Egyrészt, 1-2

Hülyeség. Egyrészt, 1-2 éven belül már következő generációs akksik lesznek, melyek nem ezek a litíumso meg hasonló csodák lesznek, másrészt tedd fel a százezer forintos telefont a gépre, nincs az a rögzítő, vagy kapocs, amely kibírna 10-20 km-et ezeken a mai utakon Budapesten :( Azért gyorszárral meg elég tré lenne, nem?

----------
Próbálok biciklizni tanulni...