Idén nyár elején ez lesz a jelmondat legalábbis nekem biztos és annak is lehet aki velem tart egy kis kiruccanásra a szomszédba egész pontossan Salzburgba és tág környékére (,felfedezzük a környék magas pontjait és megnézzük hány helyen lehet hógolyozni illetve gleccsernek támasztani kétkerekű jószágunkat .
Ennyit kedvcsinálónak

A tények
- Indulás Június 2vagy3hete (esetleg negyedik :))
- Kiutazás Vonattal (Keletiből)
- Érkezés Salzburgba
- Hazautazás ugyancsak onnan
- 1 hét vagy (8nap)
- Kempingezés nomád életmód
- Költségek 70.000ft amibe (vonatjegy,kemping,enni,innivaló bőven belefér)
- Minnél többen megyünk annál ólcsobb tud lenni a CityStar jeggyel.
- Végig kerékpárral megyünk (a hegyekre is főleg)
- Elázás eső garantálva :)
- Kempingeket kinéztem minden napra van esőterv
- Konkrét célpontok
Grossglocknerút (Ausztria legmagasabb csúcsa)
Zell Am See (egy csodaszép tavacska)
DACHSTEIN (Gleccser,Hegyi tó,Mammut barlang)
és még nem is írtam le mindent

Ha érdekel írj (ha félsz hogy nem bírod és csak azért nem írsz akkor még nem késő felkészülni ,(egy életre szoló élményt halasztasz el)
Hú a vége olyan reklámmarketinges lett :)

CsatolmányMéret
háttércm1.jpg15.37 kB

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Zsurmi képe

Jelentkezem. Ideje szabira

Jelentkezem. Ideje szabira mennem. Már csak 4 hónap ;-)

-
Zsurmi

2
zsoltee képe

Hát nekem legjobb esetben

Hát nekem legjobb esetben is csak június 4. hete fog összejönni, de ebből még július 1. hete is lehet. Próbálok sietni a vizsgákkal :)
Esőt nem kérek, legfeljebb hóval egyezek ki :D

Zsoltee

3
László János képe

Montis vagy aszfaltos

Montis vagy aszfaltos túrát szervezel? Bár a leírásból látszik, hogy főleg aszfalt.

János

4
zsoltee képe

Montival aszfaltos lesz

Montival aszfaltos lesz :)

Zsoltee

5
BeMark képe

Szia Peter, Már kétszer is

Szia Peter,

Már kétszer is voltam azon a vidéken, csodálatos helyek vannak arra! :) Lehet, hogy én is szívesen csatlakoznék a társasághoz, de ez még nagyon sokmindentől függ.

Egy javaslatom lenne a túra útvonalhoz:
Vonattal el lehet menni Mallnitz-ig. Ehhez Salzburban át kell szállni egy másik vonatra, és még kb. 70 km-et kell menni délre. Innen aztán le lehet gurulni a Möll folyóig, Möllbrücke-ig, aztán a Möll mentén nyugatra, a Grossglocknerút felé. Így délről lenne a Grossglockneri csúcstámadás, Heiligenblut-ból lehetne indítani azt a napot, amikor a Grossglocknerút-on megyünk. Még így is durva, 8-9%-os az emelkedő 27 km-en keresztül, de a másik oldalról sokkal több (mert nem lehet olyan nagy magasságban az utolsó éjszakát eltölteni). A Grossglocknerúton egyébként csak drága szállások vannak, kemping nincs, és a vadkemping sem ajánlott. Este érkezés a Grossglocknerút másik oldalára, onnan pedig mehet, amiket írtál, Zell am See, stb... Közel van még (nyugatra, kb. 60 km Zell am Zee-től) Krimml egy csodás vízeséssel, keletre pedig a Salzach völgyében vezet nagyon szép út. Esetleg a hazautat lehet erre tervezni.

Neked milyen útvonalterved van?

6
zsoltee képe

Ebben csak az a rossz, hogy

Ebben csak az a rossz, hogy az időmérés a Grossglocknerút északi oldalán van, bár nem is versenyezni mennénk, de emlékbe szép lenne egy papír, hogy gratula, te vagy a 23712. leggyorsabb az abszolút hegyi versenyben :D
Ha van időd, akkor mesélhetnél még sokat a környékről, ajánlott szállásokról (gazdaságos kemping), "kötelező" látnivalókról. Ha jó tudom, akkor van egy szép vízesés is a közelben, de már nem emlékszem mit olvastam, hogy merre van.
Te csomagokkal másztad meg a Grossglocknert?

Zsoltee

7
BeMark képe

A versenyről nem hallottam,

A versenyről nem hallottam, ha versenyezni szeretnénk, akkor északról kell támadni! :)

A vízesés Krimml-nél van, az tényleg nagyon szép, és óriási. Krimml után ugyancsak van egy szép panoráma út, de az nagyon elvisz nyugatra... Az első túránkon mi onnan az Inn folyó mentén folytattuk, arra már nincsenek hegyek, és néha nagyon unalmas volt. Zell Am See-ben csak síelni voltam, akkor szép volt, egy tó kört biztos érdemes beiktatni. DACHSTEIN-ről, amit Péter írt, nem hallottam még.

Zell Am See-től keletre, a Salzach völgyében lehet haladni, onnan esetleg egy déli fordulóval újabb hegymászás, és elérjük a Mura folyót. (Pl. Obertauern felé, ha térképet nézel.) A Mura völgye is gyönyörű, ezen lehet jönni vissza, Magyarország felé. De van az Enns folyó, ami mentén ugyancsak lehet keletre haladni. Ezen nem voltam, csak tudom, hogy van arra bringaút.

Van egy honlap, ahol a második túránkat leírtam, képek meg élménybeszámoló, itt:
http://benedekmark.extra.hu/ausztria2005/
(sajnos csak IE-vel működik jól)

Ez az oldal is hasznos lehet tervezgetéshez:
http://homes.tiscover.com/project/radtouren/map/index.html

Ja, és igen, másodjára csomagokkal másztuk meg a Grossglochner utat, 1-es fokozatban, 6-8 km/h-val nem olyan vészes. :)

8
KPeter nem otthonrol képe

Június 4ik hete is jó

Június 4ik hete is jó nekem ugy kérem a szabit ,a csúcs mászást ugy terveztem hogy zell am see kemping cuccok le fel a hegyre és vissza (egy napra elég a csúcsmászás) és igen elég drága a szállás ott fent ezért gondoltam zell am see kemping igy a cuccok se lennének nálunk és nem is lenne olyan drága,
Csatlakozom zsolteehoz hogy aki járt arra írjon le minden élményt ,és igen van ott egy vízesés benne van a tervben

Tök jó idén lehet több ember is csatlakozik??? :)

9
BeMark képe

Ha északról szeretnél

Ha északról szeretnél menni, akkor Fusch-ban van egy kemping, az közelebb van, talán onnan érdemesebb indulni.

Mondjuk én még csak délről mentem, talán ezért is javasolnám inkább azt, de ha el szeretnél menni a kilátóig (ahol a grossglochner látszik), akkor sokkal több szinttel kell számítani északról indulva: 805 m-en van Fusch, onnan fel kell menni Hochtorig 2504-ig, aztán le 1800-ra, és újra fel 2350-re (a kilátóhoz). Aztán vissza is 1800-2504 között mászni kell. Ez vagy 3000 m szint egy napra.

Délről indulva Heiligenblut-ban van egy kemping 1300-on, annan fel 2350-re, majd vissza 1800-ra, és fel 2504-re. Ez kb. 1200 m szint. Igaz, hogy ez cuccal.

Ezeket a szempontokat kell mérlegelni szerintem.

Szinteket itt lehet nézni:

Északról
Délről

Az északi térkép nem teljes, de a lényeg rajta van.

10

És igen ahogy Zsoltee

És igen ahogy Zsoltee említette montival aszfaltos túra lesz

11
csb képe

én is mennék ha nem

én is mennék ha nem probléma, montival,(meg egy cimbi).

"Az út csak egy javaslat...."

12

Nem probléma ha jöttök

Nem probléma ha jöttök ,örülök ha többen megyünk