Sziasztok!
Tavasszal volt egy láncszakadásom, aztán mivel nem volt egy mai darab, cseréltem. Miután feltettem, néha meg-megugrott. Szervízben azt mondták, hogy a hátsó fogaskoszorú a régi lánccal volt összekopva, szóval ezért. Így hát cserélték a hátsó fogaskerekeket. Egy darabig no problemo, nyáron viszont elég sokat bicóztam, és egy idő után elkezdett megint ugrani néha. Tegnap pedig az Érd Körbén dombnak felfelé négy-öt fordulatonként megugrott, néha sík terepen is, mire hazaértem, jól szét is k*rta a majdnem vadzsi új lánckerekeket :-(

Mi lehetett a gond? Nekem első gondolatom, hogy gagyi volt a lánc, megnyúlt, aztán kész is volt a baj. Viszont a szerelő (még amikor a fogaskoszorút cserélte) azt mondta, nem nagyon lehet már beállítani a váltót, mert jól meg van kopva. Régi Shimano SIS, szóval még ezt is el tudnám képzelni. De tényleg okozhatott ilyen problemát szerintetek ? Hangos volt, meg lassú, de korábban működött rendesen. Hülyeség a láncos verzió?

Köszi, ha van ötletetek.

ui. milyen láncot ajánlotok?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Tibor_Nesze képe

ilyen nekem is volt. láncot

ilyen nekem is volt. láncot és fogaskoszorút együtt kő cserélni. szeretném hozzátenni, hogy abszolút béna vagyok a témában!!! de nekem úgy rémlik bejött a dolog.

gyalog? az mit jelent? :-D

2
Tibor_Nesze képe

ilyen nekem is volt. láncot

ilyen nekem is volt. láncot és fogaskoszorút együtt kő cserélni. szeretném hozzátenni, hogy abszolút béna vagyok a témában!!! de nekem úgy rémlik bejött a dolog.

gyalog? az mit jelent? :-D

3
kissandris képe

Attól félek, ha a saját

Attól félek, ha a saját káromon is, de ezt én is megtanulom. Legalábbis remélem. Inkább cserélek láncot, mint komplett váltót.

4
krizs képe

Septiben jobb fórumot nem

Septiben jobb fórumot nem találtam, de ugró láncról van szó. Mégpedig azon - tegnap - leugró láncról, ami az öreg ss oútimon van, és eddig nem volt vele gond. Pár hónapja lett átépítve, új a lánc is, de mostanában a kemény mínuszokban azt vettem észre mintha kicsit lazábban állna a lánc. Van ennek valami köze a hideghez? Vagy vmi más lehet a gond? Tegnap egy padkáról lefelé leesett, nincs gond, visszatettem, karbantartom, kenve van, hibát nem láttam a szemekben, stb. Mégis mi lelte? Mitől lehet hogy az eddig patentül álló láncom pötit megereszkedett?

5
lrdr képe

Nem lehet, h nagy erőkkel

Nem lehet, h nagy erőkkel elkezdte enni a só?

6
-ogre- képe

én dec 24 óta nem

én dec 24 óta nem használtam a sprintemet, csak a többit. a lánca megereszkedett. nem nyúlt, és mégis. nem értem. szerencsére jól működik. olajoztam, áttöröltem. remélem ennyi neked is elég lesz. a sózástól önmagában nem szabad nyúlnia. ha mégis, a lánc szar, olyat többet ne vegyél. sajnos manapság előfordul.

portásművész, kerékpáros passzivista, professzionális outsider
ogreflikker

7
guk képe

Én is rendszeresen

Én is rendszeresen karbantartom, most is le van takarítva, meg van kenve, stb. Inkább a nagy mínuszokban való több órás parkolásokra gondoltam, talán annak van valami olyasmi hatása, amire én nem gondoltam.
Mindenesetre kösz a hsz-t...

8
jazzpeta képe

Szerezz be egy

Szerezz be egy láncnyúlásmérőt, az sok mindent megmutat (pl. a 0,7%-os nyúlást is, amit még nem érzel de a hátsó sornak már káros):

http://bringabutik.hu/vasarlas/szerszam/lancbonto/bbb-btl-51-chainchecke...

9
-ogre- képe

nekem a bringáim egy fedett

nekem a bringáim egy fedett fűtetlen helyen állnak egész évben. így télen ha kint -10 van, akkor a tárolóban kb -7. ha süt a nap, lehet akár +10 is, mert üvegtetős. a hidegben parkolás, meg a hőingás sem tesz kárt bennük. szerintem más lesz itt a probléma.

portásművész, kerékpáros passzivista, professzionális outsider
ogreflikker

10
Vitéz képe

esetleg elállítódott a

esetleg elállítódott a váltód?

11
krizs képe

SS

SS