Sziasztok!
Tavasszal volt egy láncszakadásom, aztán mivel nem volt egy mai darab, cseréltem. Miután feltettem, néha meg-megugrott. Szervízben azt mondták, hogy a hátsó fogaskoszorú a régi lánccal volt összekopva, szóval ezért. Így hát cserélték a hátsó fogaskerekeket. Egy darabig no problemo, nyáron viszont elég sokat bicóztam, és egy idő után elkezdett megint ugrani néha. Tegnap pedig az Érd Körbén dombnak felfelé négy-öt fordulatonként megugrott, néha sík terepen is, mire hazaértem, jól szét is k*rta a majdnem vadzsi új lánckerekeket :-(
Mi lehetett a gond? Nekem első gondolatom, hogy gagyi volt a lánc, megnyúlt, aztán kész is volt a baj. Viszont a szerelő (még amikor a fogaskoszorút cserélte) azt mondta, nem nagyon lehet már beállítani a váltót, mert jól meg van kopva. Régi Shimano SIS, szóval még ezt is el tudnám képzelni. De tényleg okozhatott ilyen problemát szerintetek ? Hangos volt, meg lassú, de korábban működött rendesen. Hülyeség a láncos verzió?
Köszi, ha van ötletetek.
ui. milyen láncot ajánlotok?

ilyen nekem is volt. láncot
ilyen nekem is volt. láncot és fogaskoszorút együtt kő cserélni. szeretném hozzátenni, hogy abszolút béna vagyok a témában!!! de nekem úgy rémlik bejött a dolog.
gyalog? az mit jelent? :-D
ilyen nekem is volt. láncot
ilyen nekem is volt. láncot és fogaskoszorút együtt kő cserélni. szeretném hozzátenni, hogy abszolút béna vagyok a témában!!! de nekem úgy rémlik bejött a dolog.
gyalog? az mit jelent? :-D
Attól félek, ha a saját
Attól félek, ha a saját káromon is, de ezt én is megtanulom. Legalábbis remélem. Inkább cserélek láncot, mint komplett váltót.
Septiben jobb fórumot nem
Septiben jobb fórumot nem találtam, de ugró láncról van szó. Mégpedig azon - tegnap - leugró láncról, ami az öreg ss oútimon van, és eddig nem volt vele gond. Pár hónapja lett átépítve, új a lánc is, de mostanában a kemény mínuszokban azt vettem észre mintha kicsit lazábban állna a lánc. Van ennek valami köze a hideghez? Vagy vmi más lehet a gond? Tegnap egy padkáról lefelé leesett, nincs gond, visszatettem, karbantartom, kenve van, hibát nem láttam a szemekben, stb. Mégis mi lelte? Mitől lehet hogy az eddig patentül álló láncom pötit megereszkedett?
Nem lehet, h nagy erőkkel
Nem lehet, h nagy erőkkel elkezdte enni a só?
én dec 24 óta nem
én dec 24 óta nem használtam a sprintemet, csak a többit. a lánca megereszkedett. nem nyúlt, és mégis. nem értem. szerencsére jól működik. olajoztam, áttöröltem. remélem ennyi neked is elég lesz. a sózástól önmagában nem szabad nyúlnia. ha mégis, a lánc szar, olyat többet ne vegyél. sajnos manapság előfordul.
portásművész, kerékpáros passzivista, professzionális outsider
ogreflikker
Én is rendszeresen
Én is rendszeresen karbantartom, most is le van takarítva, meg van kenve, stb. Inkább a nagy mínuszokban való több órás parkolásokra gondoltam, talán annak van valami olyasmi hatása, amire én nem gondoltam.
Mindenesetre kösz a hsz-t...
Szerezz be egy
Szerezz be egy láncnyúlásmérőt, az sok mindent megmutat (pl. a 0,7%-os nyúlást is, amit még nem érzel de a hátsó sornak már káros):
http://bringabutik.hu/vasarlas/szerszam/lancbonto/bbb-btl-51-chainchecke...
nekem a bringáim egy fedett
nekem a bringáim egy fedett fűtetlen helyen állnak egész évben. így télen ha kint -10 van, akkor a tárolóban kb -7. ha süt a nap, lehet akár +10 is, mert üvegtetős. a hidegben parkolás, meg a hőingás sem tesz kárt bennük. szerintem más lesz itt a probléma.
portásművész, kerékpáros passzivista, professzionális outsider
ogreflikker
esetleg elállítódott a
esetleg elállítódott a váltód?