Nemrégiben elromlott a sodronyzáram zárbetétje, és többé nem volt hajlandó kinyílni! Ez csak azért volt kellemetlen, mert a bringám épp oda volt lakatolva vele egy lépcsőház korlátjához, ahol épp vendégeskedtem. A vendéhlátómnak pedig egy körömcsipesznél alig nagyobb csípőfogója volt. Nem lesz könnyű dolgom gondoltam, és belevágtam a sodronyba. A műanyagot könnyen elvitte, és a sodronyt is vágta, ha kis darabokat csíptem el belőle. A meglepetés akkor ért, amikor kevesebb mint 30 másodperc alatt, cirka 6 vágással átvágtam a sodronyt! Ezt a kis történetet ajánlom mindenki figyelmébe aki ilyen lakatot használ.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
Perillustris képe

Aki olvasgatja a bringas

Aki olvasgatja a bringas lapokat-oldalakat, az nem lepodott meg. A legnagyobb parasztvakitas ilyenekkel elarasztani a piacot.

Meg tobb hasznos info itt:

http://cyrex.axio.hu/bb/

http://alleycat.hu/blog/20050703/futarsuli-i-lakatolas

> Az úton parkolni luxus! Kerékpársávot a körútra!

2
zsoltee képe

Múltkor teszkóban a

Múltkor teszkóban a pénztárnál mögöttem pakolta ki a kosarából egy emberke a fél centi vékony sodronyzárat. Hát majdnem megkérdeztem tőle, hogy ezt komolyan gondolja-es...

Zsoltee

3
Perillustris képe

En mindig rakerdezek. Meg is

En mindig rakerdezek. Meg is szoktak lepodni. :)

4
norbijúzer képe

nagyon tanulságos! brutál

nagyon tanulságos!
brutál lánc kell, vagy méginkább U-lakat!

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"

5
anusi képe

http://criticalmass.hu/lakat

Sodronyt neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
egy nyuszisollóval a kisöcsém is szétvágja fél perc alatt

6
szasza képe

Szerintem a

Szerintem a körömcsipesszel se tartott volna tovább.

fából vasparipát

7
Perillustris képe

Lehet, hogy a nyál is

Lehet, hogy a nyál is oldja, ha előtte chili-t eszel...

8
zsoltee képe

Leöntöd kólával,

Leöntöd kólával, arrébbsétálsz, két perc múlva már viheted is :D

Zsoltee

9
saint képe

És, a durva, hogy nagyon

És, a durva, hogy nagyon sokan teljesen komolyan úgy képzelik, hogy 1 félcenti vastag számzáras (játékból 2 perc alatt találtam ki a kombinációt 1 ilyenen) izével (zárnak nem hívnám) otthagyhatja a gépét, amíg bevásárol/kajál/strandol...
Szerintem ez csak azért van, mert a boltoknak van képük árulni (sőt, van ahol nincs is más). Ráadásul még komoly gyártók is foglalkoznak ilyennel. Pl a "nagy" Abus képes level 8-nak árulni sodronyt, level 15-el meg görgős zárat (gyk: a leg gyengébb U vasuk 6-os, a leg erősebb cuccaik 15-ösek)

10
Névtelen képe

Azért ebben van pár

Azért ebben van pár tévedés. Nem 15 a max, hanem 25, de azokat már inkább motorhoz ajánlják.
A 15 pontos lakatot megnézném hogy nyitogatod ki a "nyuszis ollóval" :) Talán azért lett 15 pontos, mert 15-ös szintű védelmet nyújt. Ne legyünk már ennyire U-lakat mániások, hogy csak az a jó.(Persze megvan az előnye, amiért én is szeretem: kis súly, mégis nagy biztonság)
Egy 8 pontos U lakat pl. nyilvánvalóan roszabb, mint ez a bizonyos 15 pontos nem U. Vagy ott az abus bordo, talán 8-as szinttel. Mint láttuk megvédte Hemü bringját.. szerintem pont annnyira, mintha egy 8-as U-lakat védte volna. A flex már simán vitte, de valószínűle a 8-as szintű U lakatot is lazán vágta volna. Az abus azért nem egy kinai gagyi, talán tudja mit csinál. (Elég érdekeseket hallottam olyantol, aki volt már abus gyárlátogatáson. Egyszer én is szívesen elmennék..)

Egyébként a Kryptonite is árul sodronyt. Írják is a szintek leírásánál, hogyha full biztonságos helyen kell, akkor veheted az 1-es szintjüket, ha veszedelmes környék, akkor 12-est vegyél.(náluk 12 a max. szint)
És ez így is van. Nyáron Ausztriában és Németországban én is nyugodt szívvel otthagytam lezáratlanul a bringám(csomagostul) és bementem wc-re(ja ott az is van, az utcan, ingyen, papirral, kulturáltan). Itthonra meg U lakatot használok és most gondolkodom egy 12-es szintű Kryptonite vásárlásán, mert ami most van, az csak egy gagyi kínai U-lakat.(citadell)

11
Hemü képe

"Elég érdekeseket

"Elég érdekeseket hallottam olyantol, aki volt már abus gyárlátogatáson"

Te is jártál a Vadász utcában? :-)

_________///Hemü\\\__________
\ Bitta Hedud, samdacia of Bilagit /

12
Névtelen képe

Nem, ott még nem jártam,

Nem, ott még nem jártam, más bringaboltostól.

13
Vegha képe

Azért a Citát ne nevezzük

Azért a Citát ne nevezzük már gagyi kínainak! Tudomásom szerint az Abus licenszált termékeit árulja más árakon (asszem még a biztonsági rátát is használják).

14
Névtelen képe

Pedig az.. Persze lehet,

Pedig az..
Persze lehet, hogy az Abus a tulajdonos, naés? Talán nem véletlenül nem adják hozzá a nevüket. :) Egyiket kínában, másikat németországban gyártják, talán nem véletlenül. Persze nagyon olcsó a kínai gyártás, és nem feltétlenül sokkal rosszabb, de egy minőségi Abust mégse mernek oda vinni, pedig biztos olcsóbb lenne, ha ott gyártanák. Szóval a citadel nem abus más árakon, hanem jóval gyengébb. Gyengébb zárszerkezet, gyengébb ötvözetű anyagok stb..
Ettől még persze, hogy nagyságrenddel jobb, mint egy sodrony. De felesleges ahhoz méricskélni. Majd ha mindnkinek elhíreszteltük (vagy a saját kárán megtanulták), hogy a sodrony semmire se jó, akkor mindenki vált eggyel feljebb. A tolvajok is. Tehát azontúl először a gagyibb U lakatokat, láncokat fogják vinni. És így tovább egyre feljebb. És akkor majd jöhetnek az akciók, hogy épp aktuálisan melyik szintű lakatot ne vegyél, mert azt már lopják.

15
Névtelen képe

Amúgy citadel U lakatom

Amúgy citadel U lakatom van, de csak mert tudom, hogy a bringám nem olyan értékes. Másrészt azért is, mert ma még tényleg sok a sodrony. De ez biztosan változni fog...

16
jenessanyi képe

Jelzem, ha mindenki váltani

Jelzem, ha mindenki váltani fog U-lakatra és a tolvajok is váltani fognak, akkor először nem a szar U-lakatos bringákat fogják vinni. (attól eltekintve hogy mindig lesznek lusta és zsugori emberek, akik nem kültenek ezer forintot hogy utána ne kelljen 20-at vagy még többet, így ez nem fog bekövetkezni)

Ha mindenki U-lakatra vál,t onnantól a tolvajok csakis a drága bringákkal fognak foglalkozni, mivel egy akkus flexel ugyanúgy lerendezik a 15 ezres Abust is, mint a 3 ezres Citadellt, csak legfeljebb nem ugyanannyi idő alatt.

Abban az időben az lesz a legjobb lopásvédelem ami ma is, az optikai védelem.

17
wackor képe

nem fog elterjedni az

nem fog elterjedni az u-lakat. meg a lánc sem. hülye emberek mindig lesznek.

18
Prof.gruppetto.hu képe

Én is jártam egyszer

Én is jártam egyszer ugyanígy, az ezer éves sodronyzár beragadt. Épp a tesco parkolójában voltam, úgyhogy bementem, vettem egy harapófogót, és azzal szépen lebontottam. A történetben az igazán érdekes az volt, hogy a kutya nem jött oda megkérdezni, hogy mi a francot csinálok...

19
Perillustris képe

"a kutya nem jött oda

"a kutya nem jött oda megkérdezni"

En ezert nem neheztelek senkire. Ki kockaztatja meg, hogy a tolvaj elokap egy rugos bicskat, s bele martja?

Persze jo taktikai erzekkel esetleg meg lehet kerdezni, hogy segithetsz-e, stb., de resen kell lenni.

20
Prof.gruppetto.hu képe

Azért ez nem túl

Azért ez nem túl életszerű. Egy bringáért - manapság még talán - nem ölnek embert. Nem éri meg, ha elkapják...

21
zsoltee képe

Szerintem se a nagy kopasz

Szerintem se a nagy kopasz maffiózók lopkodják a bringákat, a piti tolvaj meg inkább fut, minthogy nagyobb bajt csináljon

Zsoltee

22
Perillustris képe

30 forintert szurtak mar le

30 forintert szurtak mar le embert valamelyik metroallomason par eve...

Szoval en valamit kitalanek (112 vagy esetleg kovetnem), de ez az adott helyzet ertekelesetol nagyban fuggne. :)

23
Prof.gruppetto.hu képe

Persze, villám is csapott

Persze, villám is csapott már agyon embert, de azért nem ez a vezető halálok...

24
Perillustris képe

Szerencsere... ______________

Szerencsere...

25
RoGeR képe

Ennél már csak az a

Ennél már csak az a durvább, amikor Galad az Astoria mellett leflexelte az U-lakatot a bringáról és ott nem szóltak, hogy mit művel.

26
Peta képe

Én is törtem már fel a

Én is törtem már fel a saját szuzukimat fényes nappal a belvárosban. :) Az emberek fásultak.
~~~~~~~~~~~~~~
"Critical mass
I pray"
(Psyclon Nine - Clinic)

27
ropy képe

Alig egy hete a Lidl-ben

Alig egy hete a Lidl-ben voltam volt anyagbeszerezni. (kanásbor, tömblekvár, kutyaszalámi a mamának). Ottan láttam egy alaminium! kerékpárlakatot. Egy nenő boldogan mutogatta oldalbordájának, hogy az millen yó és hasznos a mai elvetemült világban. Kicsinyt felhomályosítottam az alaminium erejéről lakatilag. Nézett nagyot a nenő mire mondtam neki, hogy az a U alaku csomagtartó lakat akár egy perczig is bírja a gazember próbálkozását szemben az alamínium 15 másodperczével.
Vettek Ők is olasz dobozos bort. :)

28
zsoltee képe

Júúj télleg, azt én is

Júúj télleg, azt én is láttam múltkor :) De tök praktikus, mert legalább kicsit szélesebb oszlopra is ráerőltetheted :D Meg ha rak rá egy frankó gumiborítást meg egy abus madricát, akkor elrettentőnek még akár jó is lehet :)

Zsoltee

29
Perillustris képe

Nem elrettentés lesz az,

Nem elrettentés lesz az, hanem kihívás. :)

30
aron képe

lbohm! légyszi szerkeszd

lbohm! légyszi szerkeszd meg ezt a bejegyzést úgy, hogy címkébe írd azt a szór, hogy lakatolás . így bekerül ide: http://criticalmass.hu/lakat ,ahol egy nagy gyűjtemény szeretnénk iylen témában.

31
Lackó-BP képe

Szízvesen beírom, és jó

Szízvesen beírom, és jó ötletnek is tartom a témával kapcsolatos hozzászólások öszzegyújtését, de nem vagyok nagyon hozzáértő a fórumhoz és bloghoz! Anniyt megnéztem, hogy a címke jelenleg ez: Zárak és lakatolási technikák. Ha ennél több kell, beírom ahova kéred, csak mond el részletesen hogy hova írjam.

32
áron bá képe

elég annyi, ha csak oda

elég annyi, ha csak oda írod a meglévő után egy szpésszel, hogy lakatolás. köszi!

33
zsoltee képe

Hát pl. "lakatolás"-t a

Hát pl. "lakatolás"-t a cimkékhez? ;) nem bonyolult... ha több cimke van, akkor vesszővel kell elválasztani

Zsoltee

34
Lackó-BP képe

Nézem, nézem, de csak azt

Nézem, nézem, de csak azt látom, hogy a fórum esetében nincs címke. Bolgnál látom, hogy hova gondoljátok, ott van egy címke mező, és oda be lehet írni vesszővel címszavakat, de itt a fórumban címke nincs, csak egy legördülő menüben lehet kiválasztani, hogy melyik fő forumtémában akarom megjelentetni ezt a fórumot. Az egyetlen hely ahova be tudnék írni valamit, az a fórum címe. Nem a blogra gondoltatok véletlenül, amikor a címkét mondtátok?

35
zsoltee képe

Igazad van, bocs! Én már

Igazad van, bocs! Én már felvetettem, hogy fölösleges ide fórum meg blog, csak a kavarodás van... elég lenne egyfajta (kb. olyan mint most a blog), de eddig még semmi változás.

Zsoltee

36
ponti_ak képe

Sziasztok. Hmm,

Sziasztok.
Hmm, tanulságos.. Én is mostanában terveztem sodronyzárat venni, de lehet hogy mégsem teszem. MÁSODIK zárnak keresgélek valami "normálisabbat", ill. a párom olcsó(bb) montijára kellene néha-néha majd, esetleg...

Erről az Abus Catama 870-ről (5k-ért is láttam, máshol) tegyek le? http://www.ridebike.hu/termekek/zarak/2940
(Ja, minimum egy ABUS Sinus szintű U-lakat lesz a fő záram.)

Egyszóval: kell még ez is, vagy tényleg hagyjam..?
Köszi!

üdv: ponti_ak

37
RoGeR képe

U-lakat! Esetleg láncos

U-lakat! Esetleg láncos zár.

Márkából itthon meg kettő körül érdemes választani: Abus vagy Citadel. Többi felejtős.

Én ebben bízom csak. Semmi vastag sodrony vagy bebugyolált sodrony és hasonló ökörségek. Én a bringámra fogok venni egy kisebb U-lakatot, hogy az első kereket rögzíthessem a villához (gyorszáram van).

38
ponti_ak képe

Köszönöm. AZ U-lakat az

Köszönöm. AZ U-lakat az biztos, ez csak _másodiknak_ kellene az enyémre, vagy esetleg (ritkán: önállóan is) a barátnőm cangájára, mert könnyebb használni, és jobb(?) mint valami noname sodrony..

39
steerio képe

Ha gyorszárad van, elég

Ha gyorszárad van, elég egy lakat is. Egyszerűen vidd magaddal az első kereket*, vagy (ahogy én szoktam) vedd ki és helyezd azt is az egyetlen lakatod/láncod hatáskörébe bele hátul.

Éppen gyorszár nélkül vagy szarabb helyzetben ilyen szempontból, mert az ellopásához csak egy kulcs kell, neked viszont macerásabb kiszedegetni minduntalan.

Edit: most nézem, jól bereagáltam egy lassan egy éves thread kellős közepébe. Hát elkalandoztam kicsit, igen. :)

* Tapasztalat, hogy nyilvános helyen ez nem túl jó megoldás, ugyanis viccesebb kedvűek nemcsak röhögnek/szánakoznak rajta ("nézdmár, csórikámnak elvitték a kerekét"), hanem belerúgnak, ráülnek, feldöntik, fényképezkednek vele (!). Ezt magam figyeltem meg a gyakorlatban tavaly nyáron, Siófokon.

40
pata képe

Szerintem még gyorszárason

Szerintem még gyorszárason is macera ki-be rakosgatni az első kereket. Inkább egy kompakt U-lakat, és kész. Persze ízlés dolga.

41
Neelix képe

+1 , ahogy mondani szokták

+1 , ahogy mondani szokták :)

----
A helyzet reménytelen, de nem súlyos.

42
wackor képe

neked befér a farzsebedbe

neked befér a farzsebedbe az u-lakatod? jó dolog az a gyorszár. kryptonite mini. kerék ki, rácshoz-egyébhez hátsókerék+első lakatol. már ha ránéz is elmegy a kedve attól, hogy elvigye.

43
Szász Andrej képe

A ki-be rakosgatás előnye,

A ki-be rakosgatás előnye, hogy valószínűleg nem fog kiesni az első kereked a következő lejtőn (lawyer lips ide vagy oda). Vagy te mindig ellenőrzöd idegen helyen indulásnál, hogy a gyorszáradat nem piszkálta meg senki pl. szórakozásból vagy szívatásból? (Kinyitja, kilazítva visszacsukja, észre sem veszed ránézésre.) ;)

44
Szab képe

Új bringához járt papír,

Új bringához járt papír, ahol felhívják a figyelmet, hogy indulás előtt ellenőrizzük a gyorszárat, pont az ilyen esetleges megpiszkálás miatt. Bevallom én se szoktam(sőt ez előtt nem is gondoltam rá), de tényleg durva baleset lehetne belőle. :(

45
Zsurmi képe

Megmarkolod a stucnit és

Megmarkolod a stucnit és felemeled a keró elejét.

-
Zsurmi

46
Szász Andrej képe

Meglazítható és

Meglazítható és visszazárható úgy, hogy ettől még nem esik ki, de a rázkódástól meg már kinyílik a zár. Én ha nézem, azt figyelem, hogy a gyorszár karját könnyű-e elmozdítani (ha kicsire nem mozdul, nincs kilazítva). Nagyon ritkán nézem (szinte soha).

47
Zsurmi képe

Ennél egyszerűbb a városi

Ennél egyszerűbb a városi cangán a gyorszárat lecsrélni csavarosra és 2 lemezkulcsot rakni a túlélőkészletbe.

-
Zsurmi

48
Névtelen képe

Azért én még

Azért én még megemlíteném a Kryptonite-ot is. Elég jó zárakat csinálnak úgy hallottam.

49
Attila- képe

Most loptak el egy Catamás

Most loptak el egy Catamás bringát. Levágták a lakatot pikkpakk.

50
Hotyhogy képe

Hirtelen felötlött, hogy

Hirtelen felötlött, hogy mire is lehet jó egy sodronyzár!

Emlékkönyvre! A nővéreimnek mindnek volt egy-egy emlékkönyve amit egy ici-pici lakatocska zárt le. Azt a lakatot is egy körömcsipesszel lehetne átvágni.

Egy sodronyzár éppen csak egy enyhe fokozattal lehet erősebb annál a lakatnál.

Úgyhogy oda adhatjuk a hugocskánknak, aki így biztosabban őrizhetné a titkokat amilyeneket az emlékkönyvükben általában őriznek a lányok.

Cut the bull!

51
anusi képe

:D hát valahogy

:D hát valahogy így...
vagy esetleg lehet karkötő is...
Szerintem sodronyt semmiképp ne vegyél, még ha Abus is! 6 rugóért meg főleg ne, ennyiért kapsz egy olcsóbb citadel U lakatot, 1000szer jobb! öreg bringa is bringa, vigyázz rá:)

52
ponti_ak képe

Jó, eldöntöttem: 2 db

Jó, eldöntöttem: 2 db U-lakat rendel.. egy 5-6ezres Citadel, meg egy komoly(abb) Abus.

Köszönöm a véleményt/tanácsot Neked is. :o)
üdv.

53
zsoltee képe

egy 5-6ezres Citadel itt

egy 5-6ezres Citadel

itt 3600

vagy a legnagyobb méretűt akarod? az se biztonságosabb, sőt...

Zsoltee

54
ponti_ak képe

Hű, ennél olcsóbban eddig

Hű, ennél olcsóbban eddig sehol sem láttam.. :o) Köszi!

55
zsoltee képe

Nincs mit ;) Zsoltee

Nincs mit ;)

Zsoltee

57
norbijúzer képe

a magyar kerékpárosklub

a magyar kerékpárosklub és az uniqua biztosító együttműködésének köszönhetően nemsokára lesz is kerékpáros vagyonbiztosítás (pl lopás esetére)
mondjuk a klubtagság díján felül még plusz díja lesz, gondolom a bringa értékétől is függően...

--
--
--
"az úton parkolni luxus!" "haladnánk!"

58
Kecs képe

Akkor most vigyem vissza a

Akkor most vigyem vissza a boltba a sodronyzáramat?
Szerintem az a legbiztosabb ha lerakod a cangát leülsz vele szemben egy nagy puskával és mellkason lövöd azt aki hozzáér! :-D
A sodronyzár meg pont arra jó, hogy ne tudjanak felugrani rá és huss...! Ameddig bíbelődik addig ráülök a hátára. nem fogja szeretni :-p
üdv
Kecs

59
Prof.gruppetto.hu képe

Bíbelődés? Na az nem

Bíbelődés? Na az nem lesz. Kabátból/hátizsákból előkapja az erővágot, csatt, és már gurul is. Hamarabb végez, mint ahogy ezt elolvasod...

60
Kecs képe

Hiszek neked! De! Amit el

Hiszek neked!

De! Amit el akarnak vinni azt elviszik. pl. tekersz ügyesen hazafelé és kapsz egy olyan fülest, hogy még... Mire feltápászkodsz a földről már nincs is ott a bicid. Még erővágó sem kell hozzá. De a hülyegyerek akár viccből sem tudja azt elvinni ami bármivel oda van izélve akármihez! ;-D

gondolom én....aztán lehet, hogy majd egyszer....de remélem ez sosem jön el.
kopp kopp kopp

üdv
Kecs

61
RoGeR képe

Hidd el, jóval nagyobb az

Hidd el, jóval nagyobb az esélye annak, hogy keresnek egy szarul lelakatolt bringát, mintsem valakit leverjenek a bringájáról (szélsőséges eseteket leszámítva).

És minél jobb zárat használsz, minél jobb technikával annál kisebb az esélye annak, hogy pont a tiedet nézi ki valaki.

A lopás esélye a lakat függvényében

spirál>>vastag sodrony>>lánc>>U-lakat

---
Bringasávot a Nagykörútra!

62
zsoltee képe

És mekkora az esélye, hogy

És mekkora az esélye, hogy egy citadel U-lakattal kezdjenek el babrálni ahelyett, hogy egy sodronyos áldozatot keressenek? Nincs pénzem most ezt egy drága abus-ra cserélni. Hallott már valaki olyan Bp-i esetet, hogy U-lakattal zárt bringa tűnt el?

Zsoltee

63
saint képe

Hát nézzenek oda...

Hát nézzenek oda... Szétoffolja az U-lakatos topicomat, aztán még csábítja is át a válaszolókat... :)

Hát ejjnye no. Irgumburgum. 2 is.

:D

64
zsoltee képe

ajjaj, mennyit hibáztam :)

ajjaj, mennyit hibáztam :) beírom oda is, hogy kompenzáljak ;)

Zsoltee

65
saint képe

:)

67
Névtelen képe

nem egészen... lánc és

nem egészen... lánc és lakat lehet tök egyforma biztonsági szintű.
A lánc annyival roszabb, hogy azonos szintű lánc és lakat mellett a lánc mondjuk 5x akkora súlyú.
Viszont lakatolásnál több szabadság van, mint U lakat esetében. Mivel többnyire lehet találni U lakatoláshoz megfelelő helyet, illetve többségében nem szeretünk akkora plusz súlyt cipelni, ezért U lakatot használunk(én is).

68
Bakter képe

A fórum végigolvasása

A fórum végigolvasása után, asszem elmegyek és veszek egy U lakatot... :) Igazan nem sűrűn hagyom ott a bringát, de néha muszáj..

Balter

69
Lackó-BP képe

Örülök, ha

Örülök, ha segíthettünk! :)

71
lr képe

Bocs,de nem bírom ki, h ide

Bocs,de nem bírom ki, h ide ne írjam: 5 perce jöttem móriczról dm elöl (szóval a társadalom krémjének 1ik gyűjtőhelyéről),odaérve lakatolás közben látom ám,micsoda helyre kis kelly's cross (100e+ -kategória) van "odazárva" az 1ik fához(!-mondjuk az adott helyszínen nemigen van más lehetőség). Látom ám azt is, kelly's sajátmárkás dizájncucc parasztvakításának dőlt be vki-tán még az is lehet, h ajándékba volt a bringához :S ...bemegyek,kijövök,és akkor látom, hogy az egész művelet úgy volt megoldva, h a "zár" nem kerezstezte a vázat! 2 db műanyag gyorskötöző erősítette hozzá...már épp kezdtem volna fényképezni,amikor megérkezett a tulajdonos,akinek nemét és hajszínét most nem is részletezném,hisz az nyilván véletlen is lehet...csak azt bánom, h nem szóltam neki,pedig nem az "úgyisnézki" kategória volt (mint pl. az a pi**a,aki ma szürke puntóval elállta telibe a bringaút a szeréminél a trófeagrill előtti keresztben,mert éppen sürgősen telefonálnia kellett)-nemtom,mi üthetett belém.

Szóval utólagos tűzoltásként: ha olvasnád ezt,és magadra ismersz,ha másért nem,a kedvemért vegyél 1 tisztességes lakat arra a szép bringára! Én vagyok a nagyonhighwaypatrol/woodstock megjelenésű borostás figura a narancs-fekete oyamával(ami a felét se éri a tiédnek),aki veled együtt oldotta el a gépét és akkor épp nagyon el volt durranva az agya :P

72
Györgyi képe

Szólhattál volna

Szólhattál volna személyesen is,biztos nem haragszik érte.

...................................................

No para!Normális tevékenység!

http://szabogyorgyi.blogspot.com/

73
huácsááá képe

"elállta telibe a bringaút

"elállta telibe a bringaút a szeréminél a trófeagrill előtti keresztben"

ott minden nap elállja valami autós az utat, komolyan hihetettlen a hely. multkor megkérdeztem egy fószert aki odaállt, és azt mondta, hogy azért állt oda, mert fel van szedve a burkolat és szerinte ilyen állapotban hajtanak rá a bringások :)

74
Bakter képe

Szerintem is szólhattál

Szerintem is szólhattál volna. Lehet h nem "gyakorlós bringás" és nem is gondolt rá.

75
Kryss képe

Hát nem én voltam, de

Hát nem én voltam, de hasonló cipőben járok (Kelly's Cross 100+, és sajátmárkás sodronyzár, igaz a legvastagabb). És miután végigolvastam ezt a topicot elgondolkodtam. Nem lehet véletlen ez az általános rossz vélekedés az ilyen zárakról. Aztán az is eszembe jutott, hogy 2 hete éppen ilyen (más márka) zárral volt lekötve az előző bringám. És felmerült bennem, hogy telán épp ezért "előző" az a bicikli. Ugyanis ellopták, bár ezt gondolom már kitaláltátok.
Szóval már megyek, és veszek egy renedes zárat.

"Basszd fel a kéket!"

76
Névtelen képe

És miért nem tanultál

És miért nem tanultál belőle? Tudom, hogy egy abus granit x-plus 54-es vagy egy Kryptonite fahgettaboudit 20e Ft-t, de azért gondold át mi a jobb. 20e-t kiadni ezekre, vagy elveszteni a 100-es bringat?

77
-ogre- képe

5ért citadel u, a nagyobb.

5ért citadel u, a nagyobb. bőven jó. persze vannak jobbak, de ár-értékben jó. meg öreg bicóra nem rakok olyan lakatot, ami drágább, mint amit véd. mi van, ha a lakat kell nekik? :D

78
Névtelen képe

Én úgy láttam, hogy egy

Én úgy láttam, hogy egy 100e+ bringárol van szo. Én nem mernék otthagyni egy 100e+ bringát egy kínai gagyival. Persze olcsóbb bringára ok.
Általában azt mondják, hogy a bringa értékének 10%-áért érdemes, parásabbaknak 20%-ig.

79
Kryss képe

Valami brutálabb láncos

Valami brutálabb láncos zárra gondoltam, max. 10 ezer forintig. Mit ajánlanátok? Vannak jó tapasztalatok?

"Basszd fel a kéket!"

80
Névtelen képe

Mi az, hogy brutális? Ne

Mi az, hogy brutális? Ne tévesszen meg a méret, súly, mert az semmit nem jelent! Egy jó minőségű Kryptonite vagy Abus azért jó minőségű, mert speciális ötvözetből van. Igaz, kell egy bizonyos vastagság is a védelemhez, és ezzel együt jár a súlynövekedés. De önmagában az, hogy van egy "brutális" 10 kilos láncod nem sokat jelent, ha nem jó minőségű. A minőséget meg sajna nem tudod ránézésre megállapítani.
Egyébként javaslom inkább az U lakatot. Tudom, hogy nehezebb jó helyet találni lekötéshez, de azonos biztonsági szint mellett a lánc sokkal nehezebb.(és talán még drágább is)

81
Neelix képe

http://www.bringabutik.hu/vas

http://www.bringabutik.hu/vasarlas/152/554/
http://www.bringabutik.hu/vasarlas/152/631/

én mégis inkább U-lakatot javasolnék, mert ezek nehezek, mint a sár :)

Nézelődj itt: http://www.bringabutik.hu/vasarlas/152/?page=2&

----

82
jenessanyi képe

5 ezerért van kicsi

5 ezerért van kicsi Kryptonite és 6-ért van kicsit hosszabb verzió. Asszem az ár/érték elég jó.

83
addisz képe

Bár nem a reklám helye, de

Bár nem a reklám helye, de én szerdán tekertem el a Luongoba U-lakatot venni. Eredetileg Citadellre (a hosszú fajtára) gondoltam ugyan, de az eladó srác nagyon kedves volt és egy 11 ezer forintos hosszú Kryptonite-ot a téli pangásra hivatkozva odaadott 8 ezerért... Így már gondoltam ez ár/értékben nagyon korrekt. És sokféle láncuk volt, nagyobb volt a kínálat, mint u-ból.

84
Kryss képe

Köszi a tippeket. Leadtam a

Köszi a tippeket. Leadtam a rendelést egy Abus Steel-O-Chain 810-re. Igaz 8000 forint, de a nagyobb nyugalom megéri az árát. A régi 15 mm-es sodronyt meg az első kerék rögzítésére fogom használni.

......................................................
"Basszd fel a kéket!"

85
kerekkoto képe

Én sajnos ott elvesztettem

Én sajnos ott elvesztettem a fonalat, hogy egy gyorsszáras biciklit hogyan lehet biztonságosan lerakni. Gondolom kell egy U lakat a hátsó kerék - váz, egy az első kerék - váz és egy a bicikli - tereptárgy összekötéséhez. Vagy tévedek?

Ilyen esetben nem jobb egy jó minőségű sodronylakat?

86
Neelix képe

Az ellopott bringák

Az ellopott bringák listája tükrözi, hogy a sodrony tökéletesen rossz megoldás:

egy kis olvasni való:
http://cyrex.axio.hu/bb/

tanulságos filmek:
http://youtube.com/watch?v=1CeL1CTi5jY
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20070619/mennyit-er-sodronylakat-video

----

87
Zsurmi képe

A sodronyzár tökéletesen

A sodronyzár tökéletesen jó megoldás egy mézesbödönhöz.

-
Zsurmi

88
Neelix képe

Attól függ mekkora

Attól függ mekkora bödön! :)

----

89
Zsurmi képe

Igazából a Honeypot-ra

Igazából a Honeypot-ra gondoltam. Arra használják, hogy hackereket fogjanak vele.

Szóval egy olyan bicóhoz tökéletes, de akkor non-stop felügyelet, videós rögzítés, rendőrség gyorshívón és rengeteg idő/energia kell.

-
Zsurmi

90
Kryss képe

Hidd el, a sodronyzár

Hidd el, a sodronyzár semmire nem jó. Ne a saját bőrödön tapasztald meg, inkább higgy!

.....................................................
"Basszd fel a kéket!"

91
Mumin képe

elég kettő: egy az

elég kettő: egy az elsőkerék-váz összekötéséhez, és egy a tereptárgy és a bicikli összekötéséhez.

92
kerekkoto képe

Köszönöm a válaszokat.

Köszönöm a válaszokat. Megnéztem a videókat. Megtértem.

93
jenessanyi képe

Igazából arra az 1 esszés

Igazából arra az 1 esszés teszkó "D" lakat is elég hogy a sodronyosat vigyék a tiéd helyett. Inkább keres 10 percel tovább egy drágább bicót sodronnyal vagy gerinclakattal. Ha már estére is kint hagyod, vagy feltörhető helységben és sok időre akkor jönnek be igazán a drágább U-lakatok és láncok a képbe.

94
Kryss képe

Én a nyugalom miatt vettem

Én a nyugalom miatt vettem erős láncot. Na meg azért mert már 2 bringát veszítettem sodronyzárral. Pedig 1-2 órás otthagyásra vetemedtem csak. Egész éjjszakára nem hagynám nyilvános helyen!

"Basszd fel a kéket!" - Irie Maffia

95
zozo képe

Vettem 1 brutális abus

Vettem 1 brutális abus láncot lakattal. Gyakran hagyom ugyan ott, éjszakára kint. A láncot nem is hordom magammal, majdnem ugyan olyan nehéz mint a canga. A sodronyt csak az üléshez használom, ha nem viszem magammal. Szerintem még ez a legtutibb megoldás. Csak azt nem tudom, ha 1x nem nyílik ki majd mit csinálok?

96
-ogre- képe

ha gyorszáras az ülésed,

ha gyorszáras az ülésed, tényleg érdemes magaddal vinni, különben más teszi ezt. ellenben (kérdem én) ha csak te használod a bicódat, minek kell gyorszár???

97
Zsurmi képe

Nem a legtutibb, mert: a

Nem a legtutibb, mert: a lakatot elő lehet készíteni, amikor nincs ott a bicó. Akkor még annyira sem feltünő..

Hacsak nem használsz 2 lakatot: a jobbat mindig amikor a bicót védi, másikat amikor üresen van.

Ha pedig oda a kulcs, a tartalék is, vagy telenyomták pillanat-ragasztóval a zárat, akkor is le lehet flexelni.

-
Zsurmi

98
-ogre- képe

ha már itt felmerült

ha már itt felmerült egyesek részérôl, hogy az abus sokkal jobb (meg 3x drágább is) mint a citadel. van valahol elérhetô teszt a kettô között? igazán érdekelne...

99
Kryss képe

Abus Steel-O-Chain 810 -

Abus Steel-O-Chain 810 - 7290,–Ft
Citadel CCH 40.120 - 4504,–Ft

Ez a kettő ugyanaz a kategória (bár a Citadel hosszabb), és azért nem 3-szoros az árkülömség. Egy összehasonlító teszt (vágáspróbával) valóban érdekes lenne. Én azért választottam az Abus-t, mert arról itt is jobbakat írtak. Bár kérdés, hogy gyakorlati tapasztalata kinek van mindkettőtől. Szóval lehet, hogy a márka döntött, mivel a minőséget nehezebb összevetni. Az biztos, hogy a Steel-O-Chain jó, erős, könnyen nyílik...

"Basszd fel a kéket!" - Irie Maffia

100
-ogre- képe

amilyen u-lakatokat néztem,

amilyen u-lakatokat néztem, ott durvább különbségek voltak. ott a 4500as citadelnek 14000es párja van.

101
Névtelen képe

És milyen megfontolásból

És milyen megfontolásból gondolod ezeket egyenértékűnek?

102
-ogre- képe

nem gondolom, hogy

nem gondolom, hogy egyenértékűek. ennyire naiv nem vagyok. csak kíváncsi vagyok, hogy mi a különbség a "testvérvállalatok" között. olyan ez, mint mondjuk az audi meg a skoda (jobb példa nem jut hirtelen eszembe)

103
Névtelen képe

Abust németországban

Abust németországban gyártják, szigorúbb minőségbiztosítás, jobb alapanyagok. Citadelt kínában, kevésbé jó ötvözetű anyagokból, és esetleg a minőségbiztosítás sincs a toppon. De mindenki azt vesz, amit akar, és az is biztos, hogy egy alap citadel U lakat is többet ér, mint egy "erős" sodrony.

104
-ogre- képe

attól még, mert valamit

attól még, mert valamit kínában gyártanak, az nem feltétlenül szar. a német lehet, hogy precízebb, de amikor a 2. világháború után az oroszok lenyúlták a zeiss gyártósorait, és elkezdték ugyanazt gyártani más néven, kiderült, hogy jobb minôségû üveget állítanak elô, és jobb objektíveket készítettek, min a németek. ez persze nem jelenti azt, hogy a kínait jobbnak tartom...

105
-ogre- képe

tegnap éjjel

tegnap éjjel megpróbálták elkötni a csepel sprintemet az almássy téran. nem sikerült. a kicsi kryptonite u jól vizsgázott. az abroncsos lakatolási technika meg kérdőjeleket hagyott maga után, a széttrancsírozott hátsó sárhányóm képében. felmerült bennem az is, hogy egyáltalán nem látta az illető a lakatot... :(

106
pata képe

Nekem egyszer el akarták

Nekem egyszer el akarták lopni a gyorszáras első kereket, és csak utána jöttek rá, hogy le volt lakatolva (legalábbis így értelmeztem, hogy mikor visszamentem ki volt szedve). A lakat csak a lopás ellen véd, a tolvajok hülyesége ellen nem :-)

107
gyorkos képe

Bocs, a gyengébbek

Bocs, a gyengébbek kedvéért. Mi is volt az az abroncsos lakatolási technika?

Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330

Elveszett közúti jelzőtáblák bejeletése: 06 1 210 05 73 (FKF Zrt.)

Kanuni Sultan Suleyman

108
Zsurmi képe

A hátsó kereket fogd

A hátsó kereket fogd közre a lakattal/láncal, a nyeregvilla-láncvilla-támvilla háromszögön belül.

Rövidebb lánc elég/nagyobb tereptárgyat lehet körbefogni.

A kereket kiszedni nem lehet, a felnit elvágni fűrésszel szinte képtelenség.

Még akár a fényezést is kíméli.

A flex úgyis minden visz.

-
Zsurmi

109
-ogre- képe

erről van szó a probléma

erről van szó a probléma meg ott volt, hogy nekem van sárhányóm, és azt is belefűztem. mondjuk, ha a sárhányó és a gumi közé rakom a lakatot, az sem lett volna szép :(
1 2

110
Zsurmi képe

Ha ilyen messze van a

Ha ilyen messze van a nyeregcsőtől a kerék, akkor persze az abroncs+nyeregcső technika nem játszik.

-
Zsurmi

111
gyorkos képe

Kösz a képeket! Jól

Kösz a képeket! Jól megráncigálhatták a bringát, hogy a sárhányó így behorpadt Én mindig kihagyom a lakatolásból, és a láncvillának is csak az egyik szárán fűzöm át az U-lakatomat.

Fővárosi Zöldszámok (VIK): 06-80-220-220 és 06-80-330-330

Elveszett közúti jelzőtáblák bejeletése: 06 1 210 05 73 (FKF Zrt.)

Kanuni Sultan Suleyman

112
-ogre- képe

igen, az is megoldás. még

igen, az is megoldás. még friss a kicsi, úgyhogy tesztelni kell a módszereket. a nagy u-val lényegesen egyszerűbb volt, mert a fél bringát egyben lefogta. csak hát ég és föld a kettő hordozhatóságban.
a sárhányót meg megpróbálom kikalapálni. azt mondták a szervízben, hogy meg lehet csinálni, csak óvatosan kell.

113
Zsurmi képe

Én nem tudom kihagyni, mert

Én nem tudom kihagyni, mert közel van a kerékhez. Persze a műanyag sárvédőt nem horpasztják be, hanem eltörik.

-
Zsurmi

114
pata képe

Azért egy modern

Azért egy modern polikarbonát sárvédőt nem olyan egyszerű eltörni. Nem lehetetlen, főleg szándékosan, de nagyon sokat bírnak.

115
Szász Andrej képe

A nyáron le kellett

A nyáron le kellett szerelnem a sárvédőt, de összerohadt az anya a csavarral. Mivel sietni kellett, már téptem, trancsíroztam a sárvédőt, hogy nem érdekel, törjön le, de hadd menjünk. Nem tört le. Hihetetlen sokat bír, végül a lyuk tágult ki annyira, hogy le tudtam szedni a csavarról.

116
Fintagy képe

Sziasztok, A kolléganőm

Sziasztok,

A kolléganőm sodrony csoda zárja tönkrement itt a munkahelyén. Éppen a kukába dobta volna, amikor elkértem tőle. Felajánlom bárkinek tesztelés céljából. Elvihető az V. ker Nádor u. 9 szám ( CEU ) alól munkaidőben.
A sodrony márkája Bikefun, elég izmosnak tűnik, de nem nézek ki belőle 20 mp-nél többet. Kevesebb mint egy évig bírta ötezer forintért. Lehetne esetleg elrettentő videót készíteni a szétvágásáról és feltölteni ide a CM honlapra.
Ezek után amúgy sikeresen rábeszéltem egy ABUS U lakatra.

117
Peta képe

Én szétflexelem! :DD

Én szétflexelem! :DD

118
Fintagy képe

viheted bármikor! mármint

viheted bármikor! mármint munkaidő 8-16 óra CEU

119
Peta képe

Voltam ott, de a portás

Voltam ott, de a portás hölgy nem tudott elérni telefonon. Így majd vmikor jövő 7en tudok menni. :(

120
Fintagy képe

A fenébe, sajnálom.

A fenébe, sajnálom. Beküldhetett volna az irodámba, itt a cucc. ha dobsz egy emil cimet elküldöm a mobilszámom.

121
feb képe

Nekem egz U lakatom van,

Nekem egz U lakatom van, amit vagasra ajanlanek. Sajnos a zarja tonkrement (az U egyik szara a zarban, a masik kint rekedt)

122
Peta képe

peta kukac csokolom pont

peta kukac csokolom pont hú

123
Fintagy képe

köszi, dobtam is egy mélt

köszi, dobtam is egy mélt

124
GB képe

Szerintetek? Van egy elég

Szerintetek?

Van egy elég vastag acél láncom, amit a barkácsboltban vettem, a szem 8mm vastag, 50×31 mm a befoglalómérete (de ez nem is olyan fontos), s van rajta egy ELZETT Titius lakat (7 mm átmérőjű a mittoménmije). Úgy érzem, itt a lakat a szűk keresztmetszet. Szerintetek?
Milyenek ezek a láncok? Erővágó elvágja?

Köszi

125
Krisztab. képe

Figyu, a barkácsboltban

Figyu, a barkácsboltban mivel vágták neked méretre? :)

Vegyél egy olcsóbb U-lakatot, Citadel már van 4000 Ft körül is.

*CMS*
_~o
_-\<,_
(_)/ (_)

126
lajhár képe

Elzett lakat

Elzett lakat kézifűrésszel egy perc alatt. Ettől még lehet, hogy a lánc gyorsabb. Csak az edzett, bicóhoz való biztonsági láncokat lehet használni, a sima bolti acélláncok nem elég erősek. Ahogy a felettem szóló is mondta: a boltban is sima erővágóval darabolják.

Ádám

127
Névtelen képe

ott a pont...

ott a pont...

128
dani869 képe

ne és ne és ne. nevegyen

ne és ne és ne. nevegyen senki sodronyzárat.
ezerszer hallottam ezt már én is. mégse vettem "drága" lakatot. valamint bíztam benne, hogy az én bringám úgysem kell senkinek.
szilveszter éjszakáján egy belvárosi kapualjban mégis átvágták a sodronyt, és eltolták a bringámat.
minél hamarabb tervezem új kerékpár, és profi kerékpárlakat vásárlását.

ja és csak magamra haragszom...

129
szabomikulas képe

Azért haragudj a tolvajra

130
ecklpeti képe

4000 Forintos sodronyos

4000 Forintos sodronyos fémtagos záram volt, tegnapig, elvitték a bringámmal együtt fényes nappal, délután 1 és fél 4 között. Margit sziget, sportuszoda előtti bringatárolóból, valószínűleg sokak szeme láttára. Nem jelenthetett nagy gondot a tolvajnak.
2007-es Cube Analog bringám volt, nagyon szerettem. Vázszám: S060603175
kép:
http://kepfeltoltes.hu/090207/DSC001421_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
50ezer Forintot adok annak, aki előkeríti a tolvajt!
ecklpeti kukac gmail pont kom
06702462767

131
Vitéz képe

1. Meg vagy lepve? 2.

1. Meg vagy lepve?

2. http://criticalmass.hu/lakat

3. Pnd

132
Peta képe

Jaj barátom, 50000ből 3

Jaj barátom, 50000ből 3 Abus Granit is kijött vaolna... Sajnálom h ez kellett ahhoz, h megtudd, mennyire szart se ér a sodrony.

133
Mr.Saint képe

Épp az ilyen esetek miatt

Épp az ilyen esetek miatt vettem egy csodáa Kryptonite Evolution 4LS-t :D

Eddig 2 centis sordonyom volt, ami mondjuk keszthelyen nappal bőven elég, de pesten állandóan bennem volt a para...

Azért a sodronynak is vannak előnyei: tökéletesen megfelel önvédelmi eszköznek. Nagyobb a ahtósugara, mint egy U lakatnak ;)

ui.
Sajnálom hogy ellopták.

134
Vitéz képe

Akkor már könyörgök ne

Akkor már könyörgök ne sodronyt vegyél, hanem egy edzett acélláncot...

135
Mr.Saint képe

Ez igaz, de ha már meg van

Ez igaz, de ha már meg van mit kezdhetnék vele. Valóban, kiművelődtem a lakatok terén, és sodronyt soha többet nem vennék.

136
feb képe

Amikor pár éve elvitték a

Amikor pár éve elvitték a bringámat a sportuszoda elöl, tettem szépen feljelentést, majd 1 hónap múlva behívtak a rendőrségre, s elmondták, hogy el kellett volna kérnem a biztonsági kamera felvételét, ui. az az uszodánál van. Persze mire ők elkérték, már le volt törölve a felvétel.
Voltam én is szombaton úszni, de nem láttam a kamerát a régi helyén.
Ennek ellenére esetleg megérné kérdezősködni az uszodában.

137
pata képe

1. Nem az áldozatnak kell

1. Nem az áldozatnak kell nyomozati munkát végeznie (pl kikérnie a felvételt), arra ott a rendőrség. Persze nekik is büdös a munka, de kissé felháborító hogy veled akarták elvégeztetni.

2. Alapesetben nem is fogja kiadni senki egy biztonsági kamera felvételét egy magánszemélynek, és ne is adja, adatvédelmileg aggályos a dolog.

138
feb képe

Nem akarták elvégeztetni a

Nem akarták elvégeztetni a munkát, csak tanácsolták, hogy legközelebb szóljak a helyszínen.

Sajnos mire a rendőrség elkérné a felvételt (2-3 hét a feljelentéstől) már rég letörlik.
Ezért érdemes szólni, hogy legalább őrizzék meg, ha neked nem adják oda.

Amúgy meg a kamera felvétel sem ér valszeg semmit.

139
mcysh képe

Nem az áldozatnak kell

Nem az áldozatnak kell nyomozati munkát végeznie
Láttad a Biciklitolvajok című filmet?
===
bácsi a biciklin

140
pata képe

Láttam, de nem az olasz

Láttam, de nem az olasz rendőrséget tekintem az etalonnak :-)

141
lajhár képe

Van olyan hely, ahol

Van olyan hely, ahol ideális rendőrség van...

http://en.wikipedia.org/wiki/Pitcairn_Islands

Ádám
______ _______ ______ _______ ______ _________ ________

"Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering."

142
feb képe

Sodronyzár 8250

Sodronyzár 8250 Ft-ért:

http://www.bringabutik.hu/vasarlas/152/4949/

Esztétikus - Biztonságos - Divatdiktátor

gondolom ugyanannyit ér, mint a 4000 Ft-os társai

143
csergo képe

Nem is, ez más! Ez jobb! Ez

Nem is, ez más!
Ez jobb!
Ez még világít is!

Komolyan van ember, aki ilyenre költ?!

E!

-

Wanna, wanna.. Gonna sounds better..

144
feb képe

Jól csengő név + magas

Jól csengő név + magas ár - még a végén megbízható termékre gondolnak az emberek.

Valszeg nem a kifutó készletet adják el, hanem viszik az emberek, mint a cukrot.

145
Mr.Saint képe

Sodrony 4k-ért is sok... A

Sodrony 4k-ért is sok...

A Kryptonite kulcsai is világítósak, egyes szériáknak, meg biztos van Abus ulakatoknak is világítós... inkább u lakattal nyomja a divatdiktátorkodást..

146
proof88 képe

Ejj emberek, ez ugyanaz,

Ejj emberek, ez ugyanaz, mint a számítógép. Sok ember megveszi a legolcsóbb táppal. Itt a táp legyen a lakat. Jó táp ~ U-lakat, edzett acél lánc, rossz táp, ami baj esetén viszi a gépet is :D : sodrony, gerinc...

http://people.inf.elte.hu/proof88

147
_WoL_ képe

mennyire

mennyire igaz...

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

148
Gladius képe

Én egy 3 centi vastag

Én egy 3 centi vastag sodronyt használok első kerékre (gyorszáras) és egy Krypto Keeper 1010 láncot a hátsó kerék-váz-tereptárgy trióhoz. Lehet, hogy a két lakat együtt 10 kilót nyom, de nekem fő a biztonság :).

149
feb képe

Én a gyorszáras első

Én a gyorszáras első kereket egy kéterű rézkábellel rögzítem a villához.
Nem túl biztonságos, de eddig nem piszkálták.

Igaz, nem is takarítom túl sűrűn.