Mostanában ki szoktam járni a Népligetbe, mert szegény ebem rehabilitációra szorul és ott lehet a legjobban sétálni meg pihenni vele. Sajnos odáig autóval megyek, mert annyit még nem tud gyalogolni és a buszra is nehezen száll fel.
Mindig szépen megállok a liget szélén,nem messze a Planetáriumtól és besétálunk, aztán kedvére bóklászhat vagy pihenhet.
Azt vettem észre, hogy az Építők teniszpályához minden irányból érkeznek az autók, a földutakon is kb. 40 km-es sebességgel, hosszan lebegő porcsíkot hagyva maguk után, s a telep közelében leparkolnak, a fűre természetesen. Kb. kétpercenként ment el egy, ami - tekintve, hogy az egész Népligetbe tilos behajtani - nekem soknak tűnik.
A nevetséges, hogy oda elméletileg sportolni mennek az emberek, mégis a bejáratig mennek az autóval. Ahol én parkolok, onnan normális sétával 4 perc (lemértem) a pálya.

Kinek kellene szólni?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítások mentése” gombbal rögzíthető.
1
SzCiklon képe

Nekem a Városligetben van

Nekem a Városligetben van elegem abból, hogy bármilyen népünnepély alkalmából tizesével állnak a buszok.
Az ok egyszerű: nem azért járnak autóval, hogy gyalogoljanak.
__________________________________________________
Biciklim van és nem félek használni!
Az MK Belváros tagja, akik divatosan bringáznak...

2
bringasalsa képe

Rendszeresen odavisszük

Rendszeresen odavisszük ebünket. Egyik téli napon, amikor ott sétáltunk, több fiatal(!) tartott korival a műjég felé. Puffogtak és méltatlankodtak, hogy nem sikerült vmi rendezvény miatt a műjég előtti parkolóba helyet találni, ezért a kicsit odébb lévő (kb. 200 m) parkolóba kellett állni és így mennyit kell gyalogolni! Könyörgöm: nem sportolni mentek????
Mellesleg ahhoz, hogy ott álljanak a buszok nem kell semmilyen népünnepély, rendezvény vagy akármi. Onnan indulnak, ill. oda érkeznek azok a buszok is, amik turistákat visznek pl. síelni. Nyáron pedig nyaralni.
**********************************************
2 lábbal vagy 2 keréken, 4 lábbal vagy 4 keréken?

3
Komótos képe

Rendőrségnek is lehet

Rendőrségnek is lehet szólni, de azok sokszor szoktak ott járőrözni. Mondjuk én ott az egészségháznál megyek be és keresztül vágom magam a ligeten (bicikliutat nem is látok) és az E-klubnál jövök ki, és arra több rendőrt látok, mint nemrendőrt.

(És ha már itt tartunk, mindig mindenki azt mondja nekem, hogy azért nem mennek oda, mert ott bóklásznak a melegek. Nos 1. ezt most nem is minősítem, 2. csak a hetero párok szoktak ott mindig majdnem-közösülni. Amúgy mindenki kutyát sétáltat.)

A népliget az egy tök jó hely lenne csak rendbe kéne már tenni...

<><><><><><><><><><><><>
sárga-fekete-sárga-fekete-sárga
<><><><><><><><><><><><>

4
Torpedo képe

Ez már csak minket

Ez már csak minket érdekel.
A barátomat bezzeg meg akarták büntetni, - de legalábbis megszégyenítették - mert állítólag pirosnál lépett a zebrára, a totál üres úton!

5
feb képe

A kollegáim (többsége)

A kollegáim (többsége) autóval jár dolgozni. Reggel lemennek a -sötét és levegőtlen- konditerembe. Ott "edzenek" valamennyit, majd lifttel feljönnek az irodáig 2 emeletet.

Fincsi mi?

6
ping képe

álljon az ön élettere is

álljon az ön élettere is sötét dobozokból!

jee..

sose értettem ezt... bringával járnának mennyit spórolnának pénzben, időben, mindenhogy :)
még egy kis uv is érné őket :P

7
Prof.gruppetto.hu képe

Az UV az rákkeltő. Mint a

Az UV az rákkeltő. Mint a finom por.

www.gruppetto.hu

8
lrdr képe

Jaja, de ha már úgyis a

Jaja, de ha már úgyis a rockandroll-életformát választja az alany, akkor inkább azt, amivel másokat nem károsít, nemde? Sőt, fel lehet fogni edzésnek, hisz 1 szintig a szervezet egészségesen barnulva bevédi magát, így nem tud kontrasztosan meglepni tréfás barátunk, ExtrémUV, az édes kis nyuszimusz! 8)

Na mind 1 a lényeg: "Ha nincs töxe, legyen xötje!"

9
pata képe

Az UV az rákkeltő. Az

Az UV az rákkeltő.

Az életben annyi minden rákkeltő. Nem vagyok orvos, de úgy tudom hogy elég sok jel mutat arra hogy a D-vitamin hiánya (amit saját magától csak napfénnyel tud pótolni az emberi szervezet) rákkeltőbb, mint az UV.

A nyugati társadalmakban borzasztó nap-para alakult ki, ennek eredményeképpen ülnek sokan otthon, vagy ha kimennek a napra, akkor kenegetik magukat olyan naptejekkel, amik rákkeltő anyagokra bomlanak le, stb. Persze érhető, hogy így alakult a marketingje, mivel a naptejet pénzért árulják, a napot meg nem.

10
Apróhölgy képe

Na ja... mi a downosokat

Na ja... mi a downosokat hoztuk a népligetbe bringázni (adománybringásokat), aztán engem vitt el egy kocsi, miközben a forgalmat fogtam... sajnos nem tudom feljelenteni, mert még a végén engem mártanának be, mert nem voltunk 100%-ig szabályosak... ettől függetlenül szándékos közúti veszélyeztetés és cserbenhagyás, de nem kockáztatok...

11
_WoL_ képe

aztak... legalább a kocsi

aztak... legalább a kocsi adatai megvannak? mikor történt ez?

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

12
youdit képe

Ezt így most hogy? Többet

Ezt így most hogy?

Többet kéne tudni a részletekről...

Beszéltetek jogásszal? Biztos nem tudtok tenni semmit?

Tanúk voltak, és gondolom ilyenkor is mérlegelnek (ha nem 100%). Vagy nem?

És hogy vagy (+bringa)?

13
Apróhölgy képe

Tanú van, kocsi adatai

Tanú van, kocsi adatai megvannak, jogásszal nem beszéltem, de mivel több, mint 24 órája történt az eset, nem foglalkoznak majd vele...

Én jól vagyok, kicsavarta a kezemből a bringát, a hátsó kerekem tropa, fűzhetek újat ... elvileg a váz nem görbült el, bár még nem néztük meg...

14
_WoL_ képe

a 24 óra szerintem

a 24 óra szerintem egyáltalán nem akadály. ezek nem elévülő dolgok. ha tanúid vannak és feljegyezted/tétek a kocsi rendszámát, akkor az autós kilátásai elég rosszak.

--------------------
[The more ridiculous a belief system, the higher the probability of its success]

15
Apróhölgy képe

Nézd, még a pasi arcát is

Nézd, még a pasi arcát is megjegyeztük többen :oDD Felhívom az MK ügyvédjét, de nem akarok én rosszul járni... Megvan a kocsi típusa, rendszáma, max ha nem lehet jogi úton elintézni, beírom az autós szégyenfalra, legyen hova köpködni :o)

16
youdit képe

Szerintem is beszélj az

Szerintem is beszélj az MK-ügyvéddel.

Kicsavarta a kezedből a bringát, ez nagyon rosszul hangzik. De azt teljesen megértem, hogy nem akarsz (még nagyobb) bonyodalmat. Mi csúnyán gondolunk rá így ismeretlenül is, Neked meg legyen béke és nyugi. :)